Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na Středozápadě USA už mnoho dní nepřetržitě prší. Nejvíce je postiženo městečko Huntinburg, které už je pod vodou. Téměř všichni místní obyvatelé jsou převezeni do bezpečí, a přesto se v městečku pod vodou odehrává velké drama: Tom, který je řidičem auta pro transport peněz, se snaží zachránit tři miliony dolarů z místní banky. Na balík peněz si ale dělá zálusk skupina gangsterů v čele s Jimem. Nepřetržitý liják dramaticky ztěžuje situaci na obou stranách... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (138)

Vitason 

všechny recenze uživatele

,,Než velkou vodu, to radši vyhořet," prohlašuje moje prababička a asi ví, o čem mluví, protože bydlí pět metrů od Labe a skoro každý rok zachraňuje svoje slípky před vodou. Povodeň je velice originální akční snímek, který v první řadě zaujme svojí stylizací, kdy si to hrdinové rozdávají po pás ve vodě. V druhé řadě snímek zaujme vydařeným scénářem, který si dokáže pohrát i s minimem postav a nabídnout hromadu dějových zvratů, které přicházejí rychlostí přílivové vlny. Navíc má film Morgana Freemana, který se sice se svým výkonem nepřetrhne, ale charisma má na rozdávání. To Slater je na tom opačně. Snaží se, seč mu síly stačí, ale není to ideální herec pro tuto roli a to říkám i když ho docela žeru (hlavně v Pravdivé romanci). A pochválit ještě musím perfektní kameru. Tenhle deštěm zmáčený film sice není moje nostalgická slabina, ale poctivý akčňák to rozhodně je. ()

RAiken 

všechny recenze uživatele

Vesměs klasický akční film, jehož nejsilnější devizou je faktor, který většinu filmů shazuje do šedivých vod průměru, a tím je katastrofa. Idea povodně je zde vskutku více než dobře využita a vytváří slibnou atmosféru a živnou půdu pro akční kousky, ve kterých se neztratí ani takový výlupek jako Christian Slater. V kombinaci s neustálým deštěm, který charakterizuje i samotný název filmu Hard Rain jde o odpočinkovou thrillerovou podívanou, která se nejlépe vychutná z tepla domova za deštivé a ponuré noci, která znásobí atmosféru. A kdyby ani to nepomohlo, tak se alespoň nechte unést na charismatické vlně Morgana Freemana… ()

Reklama

Martin741 

všechny recenze uživatele

Film som videl niekedy na zaciatku roku 1999 a presne si pamatam, ako som si pozical fajny katastroficky film o povodni a zaplavach. Omyl! Zase akcnak. Takze som sa dost sklamal. Potom tusim 2002 - 2003 som si film opat pozrel, a zistil som, ze ide len o klasicky hollywoodsky film a dobre odvedene filmarske remeslo. Nic viac. Hviezdne osadenstvo je len prazdnym lakadlom pre divakov. 52 % ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Na film jsem se začal dívat, aníž bych si předtím přečetl, o čem to je. Prostě mi to připadlo zajímavý jak žánrově, tak i podle hereckého obsazení. A nechal jsem se uchlácholit názvem a čekal jsem od toho katastrofickej film. No ale ono to je katastofický jen v tom, že město sužují velké deště a místní přehrada tu vodu nemůže pojmout a tak se město začně zatápět. Ale v tom všem je hlavním motivem honba za velkými penězi. A musím teda říct, že zakomponovat akční honičku do zatopeného města nebyl vůbec špatný nápad. Má to spád a honičky na skútrech mezi zatopenými domy vypadají úchvatně. A Morgan Freeman jako padouch, ze kterýho se nakonec vyklube hodný hošík, mě potěšil, protože na takové role u něj nejsem zvyklý. Neváhal bych tomu dát klidně 4*, ale když mě přišlo, že té náhody tam je až moc a vždy se na poslední chvíli něco pokazí nebo naopak zachrání. Jinak ale, řekl bych, nadprůměrný thriller, 68%. ()

kingik 

všechny recenze uživatele

Dovedu si představit, jak by tenhle film vypadal v rukou nějakého akčního specialisty. Nepříliš nápaditý režisér Mikael Salomon film zvládá horko těžko a hlavně je to výborně napsaným scénářem, že z toho není slátanina. Některé nápady doslova zabíjí svou nenápaditou režií, například honička na skútrech v prostorách školy apod. Po režijní stránce by to chtělo vypilovat, ale některé zvraty jsou velmi působivé, třeba proměna z dobrých policajtů v záporáky apod. Prostě mohlo to dopadnout lépe, ale to bych chtěl asi moc. 60% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (4)

  • Film se měl původně jmenovat Flood. (Terva)
  • Film byl natáčen převážně v Huntingburgu v Indianě, a to i přes to, že se v okolí nenachází žádná velká řeka ani přehrada, jen dvě velká jezera. (Terva)
  • Píseň "Flood" křesťanské rockové skupiny Jars of Clay, která se ve filmu objevila, vyzvedla skupinu do hlavního proudu hudební scény. (Terva)

Reklama

Reklama