Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Tento vysokooktanový akční thriller vypráví o statečnosti a houževnatosti hlavního hrdiny Vikrama Rathora (Shah Rukh Khan), který se pokouší očistit své jméno poté, co je křivě obviněn a potrestán. Vikram je typický chlápek, který se ocitá ve spleti nepříznivých událostí a bude na něm napravit zlo, které se mu stalo. (Jardismo)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (46)

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Indická kinematografie je extrémně specifická a je snad jediná, která kombinuje šíleně přepálenou, efektní akci s lacinou romantikou jak z telenovel a ještě přidává barevná, muzikálová čísla. To vše zabalené pokud možno v takřka 3 hodinové podobě. Takový je přesně Jawan a i přes vše co mi na indických filmech vadí, tentokrát mi to docela sedlo. Akce je přepálená, efektní, extrémně zpomalená a častokrát velkolepá. Muzikálová čísla rušivá ale v celkovém vyznění ne tak likvidační, jako tomu bývá jindy. Všehovšudy je Jawan přesně tím, co divák očekává od indického akčního filmu a pokud jste jeho příznivci, je to na plný počet. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Neskutočný mišmaš žánrov, ktorý ale do seba perfektne zapadol a celok stojí za to. Taký Indický Robin Hood, ktorý sa so svojimi vernými Charlieho anjelmi snaží napraviť bezprávie v krajine. A nejde len o prachy ale o politiku a celkové vedenie krajiny. Záverečný prejav voličom, aby volili s rozumom perfektne vystihuje aj smutný stav na Slovensku. Čo sa týka jednotlivých zložiek, tak tie ma samé o sebe nenadchli (možno preto ma vôbec nebavil trailer) a napríklad akcia je v prepálenom štýle (kopa CGI a drátov), ktorý normálne nemusím. Ale má to takú neskutočnú dravosť, audiovizuálne to je vypiplané, vyvážený mix humoru, ktorý ma rozosmial a dramatických scén, ktoré na mňa fungovali, že si ma film podmanil prakticky od prvých sekúnd. Dokonca aj Shahrukh Khan, ktorý ma doteraz nezaujal, ma v hlavnej dvojúlohe sakramentsky bavil. A pesničky zmysluplne dopĺňali dej, takže som ich prežil bez pretáčania. Snáď len to silné tlačenie na ľavicové zmýšľanie bolo miestami príliš. 9/10. ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

Jawan má tak nějak všechno co by mít měl. Je trošku naivní, občas se tu zpívá a tančí, akce je kulervoucí, dialogy mnohdy na hranici snesitelnosti, má to skoro 3 hodiny a Shahrukh Khan je i ve svých skoro šedesáti borec i když jakože nemá vlasy. Jenže tentokrát to dohromady neladí ani zdaleka tak dobře jak sem čekal. Dějově je to chvílemi až moc překombinované, akce není mnoho a zpomalených záběrů zase až moc.  Kdyby měl Jawan dvě hodiny, nebyl by to sice pravý Bollywood, ale byl by to rozhodně lepší film. Takhle sem se několikrát i lehce nudil a na to u Indů nejsem úplně zvyklý. Mementem pro Hollywood budiž fakt, že i slabší Bollywoodský film je v mnoha ohledech zábavnější než některé blockbustery a hlavně vznikl za pětinový rozpočet, přičemž vypadá velmi dobře (mnohem dráž)...60% ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Indickéj 3 hodinovéj Nářezovéj Blockbuster, který je vyzrálou a komplexní podívanou. Režisér Atlee Kumar natočil svůj první velký projekt a je z toho velký globální hit a druhý největší blockbuster z Indie letošního roku hned po Pathaanovi, ve kterém si opět zahrál 58 letý Shahrukh Khan, což je jedna z největších Indických hvězd. Příběh se zaměřuje na Vikrama Rathora, který je ředitelem věznice a snaží se napravit zkaženou společnost a napravit systém, tím že se pomstí jak bohatým, tak zkorumpovaným šmejdům. Je to tak trochu mix Robina Hooda a La Casa de Papel, což mi vyhovovalo. Geniální mi přišel fakt, že hlavnímu hrdinovi pomáhájí ženy z vězení, takže policie pátrá po někom, kdo už zavřený dávno je, tohle se mi velmi líbilo. Jawan je 3 hodinovéj masivní blockbuster, který kombinuje snad 10 žánrů, ale v každé rovině je zajímavý a jako celek to opravdu drží pohromadě. Funguje zde příběh, který jednak chytne za srdce, dokáže být dojemný ( scéna, kde umírají děti v nemocnici je intenzivní), funguje moment překvapení, v Indii se mi líbí, že tu fakt tasí zvrat za zvratem a v závěru je divák šokován opravdu do syta! Funguje zde i romantická linie, kde hlavní hrdina začne randit s policejní inspektorkou, která po něm pátrá, občas zafunguje i humor, dramatické scény mají taktéž náboj, dokonce i muzikálová rovina s tanečky a písničky je velkolepá a kouká se na ní dobře ( kor když si divák uvědomí kolik práce za tím muselo být) no a za pochvalu stojí i samotná akce, která není tak přepálená a neobsahuje tolik CGI, na Indii se drží při zemi a je tu sice dost slowmotionů, ale je to aspoň hezky přehledné a velkolepé, zkrátka se na to kouká výborně. 3 hodiny utečou velmi rychle, tempo je strhující a při tak rozmanitém počtu žánrů se divák opravdu nestíhá nudit. Za mne skvělá jízda. 8/10. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Indický meníčko o několika chodech pro početné publikum. Pro každého něco. Netušil jsem o co půjde... začíná famózní choreograficky vytříbenou akcí, přejde do krimi thrilleru, začne na diváka pomrkávat politickou agitkou, že se nebere tak úplně vážně, a dorazí to romantikou a pestrobatevnými hudebními videoklipy. Jo, to je Indie překvapivých chutí. Bollywoodský vymazlený akční nářez s absurdní stopáží natahovanou snad až zbytečně mnohavrstevnatým příběhem s romantickou linkou. Ty akční scény jsou fakt efektní! 85% (viděl jsem 1x) ()

Zajímavosti (6)

  • Pôvodný názov filmu bol "Sanki" a tak bol aj ohlásený. Sanki v hindčine znamená maniak. Film bol potom premenovaný na Jawan, čo v preklade znamená vojak. (Arsenal83)
  • Podľa Khana je ústrednou témou filmu „posilnenie postavenia žien“. (Arsenal83)
  • Zobrazený obchod a korupcia so zbraňami vo filme sú inšpirované skutočným tzv. Boforsovým škandálom, ktorý sa týkal zmlúv o zbraniach, ku ktorému došlo medzi Indiou a Švédskom v 80. a 90. rokoch 20. storočia. Udalosť mala významný vplyv na indickú politiku a obstarávanie obrany. (Arsenal83)

Reklama

Reklama