Reklama

Reklama

Možná přijde i kouzelník

(pořad)
  • Slovensko Možno príde aj kúzelník
Komedie / Hudební
Československo, 1982, 16x50 min

Kamera:

Petr Čepický

Účinkují:

Jiří Lábus, Oldřich Kaiser, Jiří Korn, Zdeněk Srstka, Jiří Wimmer, Miloš Kopecký, Ondřej Havelka, Jaroslava Kretschmerová, Josef Dvořák, Jaroslav Čejka (více)
(další profese)

Zábavný cyklus Možná přijde i kouzelník se zapsal nejen do zlatého fondu televizní zábavy, ale především do paměti několika generací televizních diváků. Zásluhu na tom má především trojice jeho moderátorů Jiří Lábus, Oldřich Kaiser a Jiří Korn a jejich jedinečný humor, který uplatnili napříč každým dílem tohoto legendárního cyklu. (Česká televize)

(více)

Recenze (193)

depony 

všechny recenze uživatele

Režijní počiny Zdeňka Podskalského s sebou nesly tíhu tehdejšího režimu, kde byla ale cítit, že "když už to stojí za houby, proč si to trochu nezpříjemnit"? Uměl se držet "pomyslných" hranic cenzury a obvykle se mu podařilo proklouznout nenápadně i na "druhý břeh" [všimnou si všímavější]. Navíc Lábus, hanušová a Kaiser byli výteční. Tohle byla tehdejší zábava a baví se u toho i dnešní divák! ()

sportovec 

všechny recenze uživatele

KOUZELNÍK se stal ve své době pozitivní variantou vůči tradici ztělesněné jmény Vladimíra Dvořáka, Zdeňka Podskalského (jeho režie by neměla mýlit) a nástupem generace kdysi liberecké Ypsilonky. Ohlasy na pořad přesvědčují o tom, že špičkové písně doby (s charakteristikou úrovně tanečních čísel souhlasím) zřejmě neprolomily generační horizont svého časového publika. Vtipy, skeče, gagy však zůstávají, některé zřejmě i zlidověly. Pokud jako pamětník dostanu chuť tento kvalitní seriál kritizovat, vybavím si různé show polistopadové doby a svou potřebu v tom okamžiku ztrácím. Nelze totiž srovnávat nesrovnatelné právě tak jako nemá smysl ronit slzy nad fatálním úpadkem a převažujícím neprofesionálním primitivismem lidové zábavy v polistopadovém období. ()

Reklama

PollyJean 

všechny recenze uživatele

Další jednogenerační záležitost. Nebo snad vtipné jen pro určitý věk nebo povahu? Jasně si pamatuju, jak jsme se u toho za starých časů smáli ("napuosto noumální," zkouška dějepisu atd.), ale dneska mi podstatná většina scének přijde dost prvoplánových, slabých a někdy až trapných a zbytečně vulgárních a nevydržím se na ně koukat. Co se stalo? ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Hudební čísla v absolutní většině vůbec za nic nestojí, ale ta úvodní píseň je legendární a všechny výstupy Kaisera a Lábuse naprosto geniální a TOP: Od té doby to ještě nejspíš nikdo nepřekonal a už asi nepřekoná. Ostatní scénky ale také stojí za to, kupříkladu třeba takové Housle s Wimmerem a Černochem jsou taky luxusní. ()

Bartoloměj 

všechny recenze uživatele

v dnešní době vtipných a častých estrád, už bych neměl šanci hodnotit, neb mi stačí jen zahlédnout jakoukoli taškařici tohoto ražaní a naskakují mi pupeny zvící kachnich vajec, ale tenkrát nic takového nebylo a mi si o každém díle vyprávěli ve škole. jo a taky jsem doufal, že jednou tam bude i ten kouzelník... ()

Galerie (31)

Zajímavosti (27)

  • Režisér František Polák spomína, ako sa dostal Jiří Korn do Kúzelníka: „V poslednom dieli programu Ring voľný bol hosťom Jiřího Korna Oldřich Kaiser, mali tam spolu výbornú scénku na tému, čo sa stane, keď spevák stratí hlas. Ich vystúpenie sa mi páčilo tak, že som si vedel predstaviť, že budú ako dvojica uvádzať vznikajúceho Kúzelníka." (Raccoon.city)
  • Ako prvé sa v úvodnom dieli v priamom prenose 19. februára 1983 predstaví baletné trio tancujúcich strážnikov, v jednom z nich až na konci spoznáme Jitku Zelenkovú. (Raccoon.city)

Reklama

Reklama