Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Držitelé Cen Akademie Robin Williams a Cuba Gooding, Jr. se vydávají na nadpřirozenou cestu za hranice smrtelnosti v obrazově úchvatném filmu, na který nezapomenete. Chris Nielsen (Williams) se i poté, co umírá při nehodě, pokouší zůstat nablízku své krásné manželce Annie (Annabella Sciorra). Za asistence ducha - rádce (Gooding, Jr.) se začíná přizpůsobovat nové situaci v prostředí, které lze popsat jako nebeské. Ale když si jeho nešťastná žena vezme vlastní život, je odsouzena k věčnému zatracení. Chris si přísahá, že jí najde, aby mohli věčnost sdílet společně. Ale zachránit duši od takového strašlivého osudu se dosud nikomu nepodařilo. S pomocí svého nebeského přítele čeká Chrise ta nejnebezpečnější a nejdrásavější cesta jeho života i toho, co je po něm: pátrání po nesmrtelné lásce, které ho zavede do pekla a zpět! (Magic Box)

(více)

Recenze (374)

Marsik 

všechny recenze uživatele

Tenhle film jsem dokoukával na nejvíc etap od doby, co aktivně sleduji filmy. Fantasy obecně nemám rád a tohle bylo pro mě téměř nekoukatelné. Zajímavý námět to určitě mělo, filmy o posmrtném životě (Duch, Pevné pouto,...) mám rád, nicméně tohle mě neoslovilo. Jednoduše...nudil jsem se. Abych jenom nehanil, tak to mělo i pár silných stránek - např. kamera a zvuk. Ovšem koukat 2 hodiny na nebe a přitom se nic moc neděje, to u mě nefungovalo. Sečteno podtrženo - 55% ()

Madison 

všechny recenze uživatele

Na jeden film s obmedzeným časovým rozsahom chcú toho riešiť akosi veľa - divák sa dočká klasickej manželskej schémy, neba a pekla, dokonca i prevteľovania! Hinduisticko-kresťanský zmätok v obrazovo nádhernom kabáte s natoľko sentimentálne plačlivým scenárom, že ohromí svojím kalkulom a neúprimnosťou. Robina Williamsa mám rada, ale tu bol všetkým, len nie po uši zamilovaným manželom - ešte som nevidela, aby nejaký herec tak nešikovne zobrazoval emócie či city vo filme, ktorý si to vyžaduje. Pre niekoho to bude film plný krásy, farieb a emócií, na mňa bolo tých litrov cukru až príliš. ()

Reklama

juta 

všechny recenze uživatele

Po vizuální stránce patří rozhodně What Dreams May Come k tomu nejlepšímu co existuje a ani po dějové stránce to není o moc horší. Příjemný film, který si tak trochu hraje s myšlenkou, jak správně žít svůj život, aby jste si na konci vašich dnů mohli říct, že to všechno co jste v životě prožili, mělo tak býti. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Absolutní fantazie! Krásná pohádka plná emocí, která musí za srdce chytit každého, kdo má v sobě alespoň trochu snílka. Málokteré postavě v dějinách filmu jsem tak fandil jako tady Robinu WIlliamsovi. Už ani nevím, kolikrát jsem Jak přicházejí sny viděl. Ale pokaždé to byl, je a pořád i bude ohromný zážitek. Doporučuji i knižní předlohu. Nádhera. ()

triatlet 

všechny recenze uživatele

Stejnojmenný román Richarda Mathesona převedl do filmového scénáře Ronald Bass. Zajímavý je nápad s "oživením" obrazů. Líbilo se mi prolínání světů, filozofování hlavních hrdinů. Robin Williams i Annabella Sciorra se navzájem doplňovali. Nejvíc na mě zapůsobila scéna, kdy Annie v pekle prozře a vyzývá Chrise, aby vydržel. Závěr je sice přeslazený, ale celkově u mě vítězí pohádková snovost. ()

Galerie (111)

Zajímavosti (14)

  • Když jde Chris Nielsen (Robin Williams) se svým psem a narazí na Alberta Lewise (Cuba Gooding Jr.), Albert zvolá: „Naposledy jsi mě viděl, když mi bylo 63 let, nataženého na koronárním oddělení, kdo chce, aby mu bylo 63 po celou věčnost ?!“ Robin Williams zemřel ve věku 63 let. (sator)
  • Původně hudbu pro film složil Ennio Morricone, jeho hudbě ale nebyla využita a nebyl ani udán důvod, proč tomu tak je. (..Lucas..)
  • Název filmu byl inspirován slovy Hamleta: „Je důstojnější trpělivě snášet kopance, rány, facky osudu, nebo nebo se vrhnout proti moři útrap a rázem všechno skončit? Zemřít, spát! Nic víc. Ten spánek uspí bolest srdce, ukončí všechna trapná trápení lidského těla. Jaké větší přání by člověk mohl mít? Spát, zemřít, nebýt. Ve spánku snad i snít. Tady to vázne. Jaké sny zjevují se po smrti, když vyvlékli jsme se z tělesných pout?“ (sator)

Reklama

Reklama