Reklama

Reklama

Fallout

(seriál)
  • USA Fallout
Trailer 4
USA, (2024–2025), 15 h 53 min (Minutáž: 45–74 min)

Hudba:

Ramin Djawadi
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Seriál Fallout vychází z jedné z nejúspěšnějších videoherních sérií všech dob. Vypráví příběh vítězů a poražených ve světě, kde už není skoro nic, o co by se dalo hrát. Změkčilí obyvatelé luxusních protiatomových krytů jsou po 200 letech od apokalypsy nuceni vrátit se do neuvěřitelně složitého, rozkošně bizarního a ukrutně násilného světa, který na ně čeká na povrchu. (Prime Video)

(více)

Videa (2)

Trailer 4

Recenze (316)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Ani jsem nečekal, že mě to tak chytne. Hru sice neznám, ale tohle mě vážně baví. Hned úvod nás vtrhne do děje. Postupně se seznamujeme s tímto zvráceným světem prostřednictvím hned několika hlavních postav. Je to místy hodně brutální a surové. Tento svět se odehrává 200 let po jaderné válce. Lidi sice pořád obývají povrch, ale tak nějak zdivočeli. Jiní zase žijí izolovaně pod povrchem. Co se děje, když se tyto dva světy střetnou? Seriál nám představí hned několik hlavních postav, jejichž příběhy se vzájemně protínají. Postupně putujeme zničenou Kalifornií a dozvídáme se různá tajemství o tomto světě. Místy mi to připomnělo Silo, jindy zase Last of us. Příběh je opravdu poutavě napsaný, takže z obrazovky nespustíte oči. Už aby byla další série.  Amazon boduje. "Posílám vám plemeníka." ()

rowdys 

všechny recenze uživatele

Seriál vyzerá viac ako brožúra pre návštevníkov Universal Theme Parku rezaná krvou a všadeprítomným debilným marveláckym humorom, než presvedčivý postapo svet. Dostali sme tak hlúpučký Westworld v podobe, ako si ho predstavuje Bethesda. Treba sa preto pripraviť, že sa tu (narozdiel od minuloročného The Last of Us) jasne cieli na pubertálneho diváka, ktorý sa obtrel maximálne o Fallout 4 a 76, ktoré majú bližšie k Borderlands než k temným pôvodným Falloutom. Mladšiemu Nolanovi už tak skoro znovu na lep neskočím. ()

Reklama

Kwaichi 

všechny recenze uživatele

Veľmi dobre seriálové podanie klasiky s názvom Fallout. Sci-fi ako sa patrí. Aj keď je Fallout fikcia stará už takmer dve generácie, jej prevedenie má nehrdzavejúci šat. Vďaka spojenia nedávnej minulosti, ~50. rokov 20. storočia, mierne futuristickej fikcie a post-apokalyptického sveta to všetko do seba pekne zapadá, takmer na realistickej úrovni. Až má zaráža, že to poviem. Ale chýbalo mi tam viac surovej brutality, na akú som zvyknutý napríklad zo škandinávskej alebo kórejskej produkcie. Tu bola krv všadeprítomná v každej epizóde. No násilie bolo prezentované cez ružové okuliare pre americké publikom. ()

Marrdaa 

všechny recenze uživatele

Považuji Fallout 1 a 2 za to nejlepší, co kdy z herního průmyslu vzešlo. Další díly již nemají takovou atmosféru a tenhle seriál čerpá spíše z nich. Přesto mi bylo velmi příjemné vnímat všechny easter eggy, které seriál servíruje. Obsazení do světa Falloutu vyloženě sedlo a atmosféra střídající vtipy rázu Pipboye a sirové záběry, kde stříká krev jak v plnotučném hororu mě donutili ani na moment nedutat. Jako bonus k návratu do minulosti (či budoucnosti) ve světě jaderných fúzí bez tranzistorů určitě přispěl i fakt, že se jedná o promyšlený příběh a ne jen o čistou fanouškovskou reminiscenci. Za seriál 4/5 a za vzpomínky, které vyvolává + 1* ()

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Že by seriálové překvapení roku? Fakt jsem v to nevkládal velké naděje. Ono, stále se jedná o videoherní adaptaci. A všichni víme, jak to s nimi většinou končívá :( Ale tohle si tvůrčí tým v čele s mladším Nolanem a autorem původní hry Howardem pohlídali. No a výsledkem je do posledního detailu propracované post-apokalyptické drama, které kladně překvapuje skoro na všech frontách. Už jen ten vizuál v mnoha okamžicích ohromí, tady divák hned pozná, že Amazon připumpoval do rozpočtu sumu skládající se z pořádného počtu nul. V doprovodu naprosto brilantního hudebního podkresu z pera Ramina Djawadiho se tak jedná o full-package zážitek se vším všudy. Herecky též brilantní. Jednoznačně na tomto poli září Walton Goggins, pro kterého se za mě jedná o nejlepší roli kariéry. Jeho Ghoul totiž seriál vystřelil do opravdových výšin, co se týče kvality. Jinak se mi líbí, jak všichni zúčastnění pochopili ladění samotných her. Takže o brutalitu, černý humor a perfektní akci zde fakt nouze není! Ať už přistane na našich obrazovkách série 2. Snažně vás prosím...To čekání bude bolet. Za mě si první série odnáší 8,5/10 ()

Galerie (67)

Zajímavosti (23)

  • První série se odehrává 11 let po událostech z videohry „Fallout 4“. Seriál však nemá být pokračováním herní série. Aby se tomu předešlo, byla autorům prozrazena zápletka tehdy připravované videohry „Fallout 5“. (chaometic)
  • Ve scéně, kdy jde Lucy (Ella Purnell) do zbrojnice, můžeme vidět na stolku české náboje Sellier & Bellot. (UncleMorty)
  • Sběrači víček mají na sobě ikonickou zbroj NCR rangerů z videohry „Fallout New Vegas“. (Veskoslav)

Související novinky

Seriálový Fallout má datum premiéry

Seriálový Fallout má datum premiéry

25.10.2023

Seriálová nabídka streamovací služby od Amazonu se brzy rozroste po Pánovi prstenů o další slavnou značku. Už příští duben totiž na Prime Video dorazí adaptace kultovní herní série Fallout od… (více)

Reklama

Reklama