Reklama

Reklama

Přepadení 13. okrsku

  • USA Assault on Precinct 13 (více)
Trailer

Obsahy(1)

Polícia v Los Angeles robí čo môže, aby si poradila s vyčínajúcimi gangami. Po tom, ako je niekoľko členov gangu políciou zabitých, prichádza pomsta. Najkrvavejší gang v meste polícii vyhlasuje vojnu a ako odveta za smrť je prepadnutý trinásty okrsok a gang sľubuje jeho vyhladenie. Lenže v ohrození sa ocitnú aj zadržaní kriminálnici, ktorí musia s policajtami kooperovať, aby si zachránili život. Nervydrásajúca dráma nemá konca. Tu určite potečie krv... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (152)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

John Carpenter je stálou súčasťou môjho rebríčka najobľúbenejších režisérov. Má môj obdiv a rešpekt nie len preto, že stvoril legendárneho slasher horrorového zabijaka Michaela Myersa a natočil také kultové diela ako sú "Hmla" alebo "Vec". Celkovo mám rád ten jeho charakteristický, strohý, surový rukopis. Preto som si zgustol aj na snímku "Prepadnutie 13. okrsku" (Assault on Precinct 13), ktorý zrežíroval na začiatku svojej kariéry v roku 1976. Útok zločineckého gangu na neveľkú policajnú stanicu v Andersone, v zapadnutej štvrti Los Angeles, bol pre mňa pôsobivým filmovým zážitkom, aj napriek tomu, že bol natočený pred štyridsiatimi piatimi rokmi. Pán John Howard Carpenter vždy dokáže vyhovieť môjmu vkusu a splniť moje očakávania. **** ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Parádní a syrový akční film od Carpentera. Ani minutku jsem se nenudil. Scénář byl sice slabší ale to jsem nijak nehrotil čekal jsem béčko dostal jsem béčko. Sice je to celkem jiné než remake který jsem viděl o něco dříve. Ale nemůžu si stěžovat. Herci byly dobří a hrály to co měly, nikdo nevyčníval ani žádná postava nepřebývala. Hudba byla výborná, tak proč tedy jen 4*? No něco mi tam vadilo. A to třeba otravná první půle která byla taková nemastná a celkem rozjezd filmu trval dlouho. Ale to jsou jen malé chyby, brutalita a syrovost vede a Carpimu se tohle dílo povedlo. ()

Reklama

Ruut 

všechny recenze uživatele

UPDATE 2019: Ono se to blbě popisuje, protože Carpenterovy filmy jsou prostě jiné a zvláštní všechny - mizerní herci, topornost, nelogičnost, ale stejně na to člověk musí koukat … :-) ------ Je to staré, vůbec to není nápadité, nevýrazné charaktery a místy jsem měl pocit že chybí kus filmu - že někdo vzal nůžky a násilně neco ušmikl. Ale stejně je to nářez. Atmosféru Carpenter umí a ta hudba! ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Velmi jednoduchá premisa (gang zaútočí na policejní stanici) a komorní film, ve kterém se toho na jednu stranu tolik nestane, ale na druhou stranu sledujeme pevnou režii, skvělé postavy a dobře napsané dialogy. Carpenter opět vytvořil originální soundtrack a ukázal, jak versatilní dokáže být. Docela mi chybí tyhle staré filmy, kde se ženy neopíraly do mužů, aby působily silně. Dnes je to samá Mary Sue – pomrkávám na tebe, Disney. ()

ganz 

všechny recenze uživatele

Skvělá atmosfera v netradičním filmu, kde Carpenter opět netvoří klasický strach, ale jeho kombinaci s absolutní úzkostí a nevýchodností celé situace. Hudba je opravdu hodně "sedmdesátková", ale ve výsledku dokonalá, stejně jako béčkové záběry a charaktery. Spolu s Věcí to nejlepší co jsem zatím od Carpentera viděl. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (22)

  • Několik členů gangu si zahráli studenti Univerzity Jižní Kalifornie. (HellFire)
  • Film byl natočen během 20 dní. (pUnck)
  • Zatímco hlavní hrdina je na začátku poslán na 9. okrsek 13. obvodu, film se jmenuje Přepadení 13. okrsku. (Lorge)

Reklama

Reklama