Reklama

Reklama

Únos letadla

(seriál)
Trailer

VOD (1)

Série(2) / Epizody(8)

Obsahy(1)

Když je během sedmihodinového letu KA29 z Dubaje do Londýna uneseno letadlo, úspěšný korporátní vyjednavač Sam Nelson se pokouší pomocí svých profesionálních dovedností zachránit všechny na palubě. Stane se jeho vysoce riskantní strategie jeho zkázou? (Apple TV+)

Videa (1)

Trailer

Recenze (86)

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Hijack!!! Aaaaaaach jaj!!! Prvých 5 epizód bolo niekde na úrovni 4*, bolo to napínavé, bolo to zaujímavé a potom bum, prišli posledné dve epizódy, ktoré boli také slabé, že mi až pokazili výsledný dojem z celého seriálu! Nieželen slabé, ale akoby dostatočne nepremyslené, odfláknuté, mnohé veci nedávali zmysel, atď. Na konci sa u mňa nedostavil ten pocit zadosťučinenia ani uistenie, že tých 5 a pol hodín za to stálo. Ďalej už so SPOILERmi. Úplne najhoršie a NAJNELOGICKEJŠIE bolo to, čo sa odohrávalo v Samovom byte. Samov syn sa promenádoval po byte akoby sa nič nedialo a keď prišla polícia, mlčal. Celkovo dianie na zemi bolo celé také divné. Veľmi deravý a slabý scenár. Dianie v lietadle a na letisku ma na začiatku a povedzme do prvej polovice bavilo, ale potom som postupne strácala záujem a u poslednej epizódy som si už len priala, aby to ukončili, už mi aj začalo byť jedno, čo sa s lietadlom a jeho pasažiermi stane (!!!). Zrazu som mala pocit, že let z Dubaja do Londýna je najdlhší ever a že všetky postavy majú ten najdlhší deň ever a niektorí najdlhšiu pracovnú dobu na svete. Keby z toho bol tak trojdielny film, prípadne len dvojhodinový celovečerný film, dopadlo by to podľa mňa lepšie, takto len priemerne. Hlavne to finále je veľmi neuspokojivé!!! (október - november 2023) Ešte dodatok: Manžel sa nevedel zmieriť s tým, že inteligentný muž ako Sam (Idris Elba) by nepoznal maďarskú vlajku. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Promarněný potenciál, to mi celou dobu běželo hlavou a s každým dílem jsem si říkal, jak vynikající to mohl být seriál. Na pohled velice dobré, Idris Elba je regulérní nástupce Denzela Washingtona a je hlavním tahounem. Bohužel po slušně vygradovaném úvodu to začne scenáristicky velice drhnout. Nápad odehrát příběh v reálném čase je fajn ale brzy vyjde najevo, že vykrýt těch 6 hodin napětím, nebude úplně jednoduché a hlavně brzy vyjde najevo, že únosci jsou naprosto dementní amatéři a cestujícím vlastně nehrozí žádné nebezpečí. Těch kiksů, které udělají únosci, pasažéři i policie je tolik, že se nedají přehlédnout a celé realistické pojetí jde často do kopru a i v rámci béčkového akčňáku by to bylo moc. Únos letadla tak rozhodně je napínavým a dobře vypadajícím seriálem, který dokáže gradovat i napínat ale scénář to častokrát rozbije velice nepříjemným způsobem. ()

Reklama

Tosi 

všechny recenze uživatele

Poutavej a hbitej seriál, kterej fakt ani chvilku nenudí. Střídá klaustrofobickej chaos v letadle se šílenou tahanicí na zemi, kde se zachraňuje situace. Idris Elba táhne tenhle spletitej příběh a nemá to chudák kolikrát kvůli přehnanýmu scénáři lehký. Ale s klidem doporučuju, je to za silný čtyři pecky. ()

evapetra 

všechny recenze uživatele

I když tady bylo dost situací, které si tak úplně nerozuměly s logikou, a taky by stačil spíše kratší let a tím pádem méně dílů, přesto jsem většinou napjatě sledovala, jak si s nelehkou situací poradí sympaťák Idris Elba a ostatní cestující v letadle a jestli nějak zasáhne jejich podpora na Zemi. Po určitém váhání se nakonec přikláním ke čtyřce. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„JESTLI SE TO ZVRTLO V PRVNÍ HODINĚ, PŘEDSTAVTE SI DALŠÍCH ŠEST…“ Rozjezd parádní. Zkratkovitě, přesto celkem jasně představený osazenstvo, který nás má v uzavřeným prostoru letadla bavit – nebo srát. Následuje slušná partie a hodně postav hraje krátký, ale úderný role a většinou spíš baví, než serou. Ano, nevyhneme se podivnostem v jednání – třeba policie, ale na druhou stranu, nedělejme si nerealistický iluze. Dobrej thrillerovej seroš, ve kterým občas něco lehce zahapruje, ale ten, kdo nezažil únos letadla ví hovno, jak by se choval! /// -------------- POD ČAROU: ------------------------------------------------ 1.) Seriál bývá přirovnáván k sérii „24 hodin“. 2.) Thx za titule „Petra Kabeláčová“. ///                         PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  *  NAPĚTÍ  *** ()

Galerie (53)

Zajímavosti (6)

  • Při únosu komerčního letadla mají piloti možnost vyslat do éteru kód 7500 značící únos letadla, aniž by museli cokoliv slovy hlásit řízení letového provozu. Kapitán ani první důstojnice takto však zcela nepochopitelně neučinili. (machonza)
  • Pre seriál postavili celý Airbus A330 v mierke 1:1, vrátane funkčného kokpitu. (Arsenal83)
  • Výroba začala 9. mája 2022 v Aylesbury a skončila 18. novembra 2022. (Arsenal83)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

30.12.2023

Rok 2023 se uchýlil ke svému konci a přišel tedy čas, abychom vám stejně jako v předešlých letech opět představili výroční topky tří filmů a případně taky tří seriálů podle některých z… (více)

Reklama

Reklama