Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na samém konci druhé světové války nechce německý dezertér už nic jiného než být doma. Místo toho se ale musí postavit esesákům, kteří pasou po ukrytém zlatém pokladu. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (175)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Tarantinovská řežba, v níž si to na konci války rozdá dezertér wehrmachtu s jednotkou SS, která jde po ukrytém zlatu. Co film sliboval, to jsem dostal. Vedle obligátních samopalů, pušek a pistolí tu jako zbraň slouží všechno co je po ruce od vidlí až po pánvičku, gore je na slušné úrovni a neupadající tempo poporuje fajn muzika. Příběh, byť nijak objevný, neurazí, protože o něm to zase tolik není a co se herců týče, nemám nejmenších námitek. Potěší i výrazný český podpis a člověk si chtě nechtě musí položit otázku, proč něco podobného neumíme u nás. Lidské zdroje na to evidentně máme. 75% ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Název se k tomu hodí perfektně, krve i zlata je tady dost. Jinak film střídá horší a naivní momenty s těma lepšíma až výbornýma. Hlavní ženská postava nejdřív z pěti metrů netrefí z pistole stojícího esesáka, aby potom na konci snad i vyhrála olympiádu ve střelbě na letící terč. A následuje výborně udělaná scéna, kdy si řeknete, že být to takhle celej film, tak by to byla bomba. A takhle se to střídá vlastně celou dobu. 55%. ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

Sisu pod réžiou Nemecka, v podobnej réžii sa teraz nesie celý svet, či už povinnosť všetkých dodávať zbrane a uťahovať si opasky, či už majstrovstvá sveta v hokeji a celkový trend elého sveta klanať sa Amíkom a fašounom. Spracovanie príbehu nie je úplne zlé, pochopiteľne je to pod taktovkou Netflixu, tak sa dočkáme bububu bieleho uja kňaza, mladých sebavedomých klitorisáčiek odpaľujúcich jednu rpg za druhou, zničeného, podotýkam kresťanského kostola, ešte aby tak strieľali JUWE na svoju synagógu, to by im súdruhovia rabíni neodpustili a priškrtili by chechtáky už aj tak upadajúcemu Netflixu. Ale celkovo film ubieha celkom svižne, síce pred bránami Berlína sú Sovieti ale Nemecko kapituluje nie kvôli spojencom ale kvôli súdruhom boľševikom z USA, aby tupuťké mozočky pochopili ako si to majú myslieť a nie ako to bolo naozaj. Treba pochváliť pomerne dobrú kameru, v poslednej dobe tradične výborný výber piesní a celkovo ozvučenie a síce jednoduchý avšak pomerne zaujímavý príbeh, vďaka ktorému film ubieha vo svižnom tempe a našťastie nemá 120 minút, ako je u Netflixu v poslednej dobre zvykom. 3*+, no tých takmer 70% je celkom objektívne hodnotenie zdejších filmových expertov. ()

Klajnik odpad!

všechny recenze uživatele

Ještě horší než podobně zaměřenej finskej Sisu. Já vlastně nerozumím, čím chtěj tvůrci těchto filmů zaujmout. Žádnou velkou hloubku či přesah to nemá, takže by to nejspíš mělo hlavně bavit. Jenže nebaví. Dialogy mezi nezajímavými postavami nejsou tahákem filmu a pokud tvůrci nejsou schopni vytvořit postavy, které mají šanci zaujmout, bavit, tak by měl většinu stopáže postavit na něčem jiném - třeba na akci. (Sisu na akci stojí více, ale ta má své vady: protagonisu hraje dědek, kterej se v kontaktní akci nemusí moc hýbat a sám má plot armor). Zde akce sice není nejhorší (Raid, Wick a Kingsmani nastavili laťku dlouhých záběrů a slušné choreografie), ale není jí mnoho a není ani dost strhující. Takovej Hardcore Henry je v tomhle smyslu úplně někde jinde a stál jenom 2 miliony USD. To jen pro srovnání. Já vlastně nechápu, proč tolik tvůrců není schopno látku pořádně vyhrotit a přestřelit. Proč je to rozkročené mezi akční slátaninu a vážné válečné drama? Taková kombinace přece nefunguje, páč jedno znehodnocuje kvality druhého. Hřebík do rakve tohoto otravného filmu nasazují momenty, kdy postavy jednají zcela nelogicky: Jedna bába schytá kultu do hlavy, druhá ženská se z krytu postaví, zakřičí "Né!" a schytá jednu též. Typický případ toho, kdy je ve scénáři něco napsáno, ale režisér to není schopen autenticky zhotovit. ()

GeusX 

všechny recenze uživatele

Hanebný pancharti s westernovými tóny v německé režii. Inspirace Tarantinem je tu velice zjevná. Jen se tu tolik nevykecávají. Tak se taky nebudu vykecávat, co a jak by se dalo vylepšit a bla bla bla. Příjemné akční překvapení pro fandy žánru. 80% (viděl jsem: 1x cz) PS: Často zmiňovaného podobného Sisu jsem v této chvíli ještě neviděl. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (6)

  • Film sa natáčal v Českej republike, hlavne v Prahe a okolí. Využité boli aj miestne štúdiá Barrandov Studios, Prague Studios a Pokrok Studios. Obdobie natáčania trvalo od 12. marca do 25. mája 2022. (Arsenal83)
  • Ve 48. minutě, když padá německý voják z půdy kostela, zazní ikonický Wilhelm scream. (NiWi)

Reklama

Reklama