Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V malém městečku se narodilo několik dětí ve stejný den, ale jejich početí nedokázal nikdo vysvětlit. Všechny děti jsou si velmi podobné, mají nadpřirozené schopnosti a ani násilí se jim nepříčí…  V malém městečku Midwich vrcholí přípravy na školní slavnost. Těsně před zahájením slavnosti se stane něco nevysvětlitelného: všichni živí tvorové, kteří nejsou za hranicemi města, přesně v deset hodin usnou a vzbudí se ve čtyři hodiny odpoledne. Zatímco celé město spalo, začala se o tento jev zajímat epidemioložka z FBI doktorka Susan Vernerová. Nic ale nezjistí, ani poté, co se město probudí. O pár dnů později začnou ženy zjišťovat, že jsou těhotné a jejich početí vychází na den, kdy celé městečko usnulo. Všechny ženy se rozhodnou dojít až k porodu, i když jejich otěhotnění je záhadné, a všechny porodí v jeden den. Kromě jedné holčičky, která se narodila mrtvá, jsou všechny děti v pořádku. Jak děti rostou, začnou potíže. Děti jsou necitelné, nevědí, co je to soucit, a umí číst myšlenky. Svou schopností ovládat myšlenky lidí donutí každého, kdo jim chce ublížit, aby ublížil sám sobě. Jediný, kdo se naučil vnímat pocity a netouží ubližovat, je David, syn Jill McGowanové. V městečku se stává stále víc nehod. Doktor Allan Chaffee, který se sám stará o dceru Maru, která ovládla mysl své matky a donutila jí skočit z útesu, začíná být velmi znepokojen. Doktorka Vernerová mu konečně všechno řekne. Kolonií se stejnými dětmi je víc; a všude, kde se tyto děti objevily, nakonec nikdo nepřežil... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (149)

Vojcl 

všechny recenze uživatele

Nic víc než průměrné hororové béčko, které je navíc remakem. Původní snímek jsem však neviděl, takže nemohu srovnávat. Každopádně myslím, že z daného námětu se dalo "vytřískat" mnohem více. Ani atmosféra mi nepřišla řádně temná, jak by se na podobný projekt slušelo. Ubrat akčních scén (třeba závěrečný nesmyslný souboj s policajty a vojáky) a soustředit se více na důmyslné vykreslení charakterů dětí-zabijáků, mohlo to být celkem zdařilé dílko. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Čím explicitnější je tato verze, tím víc docením minimalismus originálu. Zatímco v něm dítě složilo své jméno z kostek a závěr byl přenechán na divákovi, zde si v té samé scéně musí kostek někdo všimnout a nahlas okomentovat, jak je to divné, aby hloupé publikum pochopilo, že na tom není něco v pořádku. V barvě vypadají navíc bělovlasé děti spíš směšně a jejich digitální tyrkysové diody místo očí opět spíš rozesmávají než děsí. Opuštění autoritativního hlasu a jeho nahrazení klasickým dětským žvatláním je další omyl. Kdyby šlo o původní námět, byl bych smířlivější. Ostatně originál je taky silnější víc v tom, o čem je, než jak o tom je. Naštěstí na úrovni kvalitní rutiny a ne tohohle spatlaného ničeho. Zde všechno kvalitní je doslovný přepis a všechny posuny jsou k horšímu. Například nechápu, proč Carpenter potřeboval dvakrát víc postav, když teď dochází jedině k rozmělňování a v jednom případě i k rozbití celého příběhu (rozdělení doktora z originálu na dvě postavy, čímž mizí základní konflikt celého filmu a přestává dávat smysl, proč děti hrdinovi důvěřují). Dodání jednoho z dětí, které pochybuje, je další z nouze ctnost, která by asi měla dělat film komplexnějším, ale leda ho podrývá. Styď se, Johne, tohle je horší než amatérská práce, srovnatelná se zbytečností a nepochopením originálu Van Santova Psycha. Viděl jsem šest režisérových filmů, všem jsem dal čtyři hvězdy. Tenhle skok mě vyloženě šokuje. Tohle by nezachránil ani souboj Supermana a Lukea Skywalkera, na který jsem se celou dobu tak těšil. ()

Reklama

Disease 

všechny recenze uživatele

Fakt slabší Carpenter. Předloha klasika invazní scifi se mi líbila, ale tohle už tolik ne. Paradoxně nejslabší v momentech, kdy se film odchyluje od předlohy. Poněkud mě zarazil počet dětí (9+1 mrtvé, v městečku s populací 1000 lidí, kdy absolutní většina byla uspána a všechny plodné ženy otěhotněly). ()

Caelos 

všechny recenze uživatele

Dámy a pánové, toto je ptákovina. Rozhodně bych chtěl vidět raději původní než tohle. Nuda, nuda a nuda, od začátku až do konce. Superman vlastně nevěděl co má dělat, chodil mluvil a dokonce... Dokonce i bouchnul pěstí do stolu! Fíha. Kozlowská se zase chovala jak pako. Kirsty Alley má nadváhu, to ale neznamená, že to není kus baby. Akorát si ten svetřík mohla sundat úplně, než si rozkydlila břuch. Děcka měly asi být děsivé, nicméně působily spíše směšně. Očička svítily všemi barvami duhy. Nelogické chování několika postav a konec to úplně oddělaly. Není to úplně odpad, protože to režíroval Carpenter, takže natočené to není zas tak hrozně. 3/10 ()

Terminus 

všechny recenze uživatele

Remake takřka mistrovského černobílého sci-fi hororu z roku 1960 hrdě uvozuje titulek John Carpenter's Village of the Damned. Být režisérem, pod tento film bych se nepodepsal... Z vynikající předlohy Johna Wyndhama (Den trifidů) se vytratilo mrazivé fantaskno a zůstala rádoby obskurní nuda. Dětičky mají sice zvláště kruté nápady, ty jsou však podány natolik mechanicky, že nezaujmou. Film ubíhá, ale nikam nespěje, chtěné vyvrcholení nepřekvapí, nešokuje, nebaví - prostě se odehraje a je to. A to film vychází z motivu lidského strachu z čtení myšlenek a následné ztráty nedotknutelného soukromí. Jen místy prosvítá ideová bohatost předlohy - například když dítě-vetřelec přežije díky lidské (mateřské) lásce. Tento film ve vás bude rezonovat zhruba stejně dlouho jako Časožrouti nebo Carrie II. - Zuřivost a pobaví asi jako Hemoglobin. Poznámka: český překlad se nesprávně vyrovnal se slavným výrokem Sherlocka Holmese. Správná varianta zní: Vyloučíte-li nemožné, cokoliv zbude, jakkoliv je to nepravděpodobné, musí být pravda. (When you have eliminated the impossible, whatever remains, however improbable, must be the truth.) vp 23.5.2005 ()

Galerie (120)

Zajímavosti (2)

  • Melanie Roberts (Meredith Salenger) má ve filmu zbraň Smith & Wesson Model 10 ráže .38 Special. (dc125)

Související novinky

Zemřela herečka Kirstie Alley

Zemřela herečka Kirstie Alley

06.12.2022

Ve věku 71 let zemřela slavná komediální herečka Kirstie Alley. Alley byla údajně obklopena svou nejbližší rodinou, když zemřela. V příspěvku na jejím oficiálním instagramovém účtu bylo odhaleno, že… (více)

Reklama

Reklama