Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drew Baylor (Orlando Bloom), někdejší vycházející hvězda významné společnosti na výrobu sportovní obuvi, právě přišel o práci. Jím navržená bota zklamala na celé čáře a výrobní společnost kvůli jeho životnímu fiasku prodělá 972 milionu dolarů. A když má pocit, že už ho nic horšího potkat nemůže, sestřin telefonát mu oznámí úmrtí otce – a tak musí sednout na letadlo a vydat se do městečka Elizabethtown v Kentucky, aby zařídil převoz jeho ostatků. V letadle Drew narazí na sympatickou letušku Claire (Kirsten Dunstová), která je doslova ztělesněný optimismus, a záhy mu dokáže, že štěstí lze nalézt i tehdy, kdy to vůbec nečekáte. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (271)

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Na film se mě hrozně příjemně dívalo a nejen dívalo i poslouchalo. Škoda, že místo Orlanda Blooma tam nehrál někdo herecky zdatnější. Ještě by mě zajímalo, jestli postava, kterou hrála Kirsten Dunst má nějakou reálnou předlohu, protože taková ženská do života musí být hrozně fajn. Jasně můžeme vyčítat romantickýmu filmu, že působí vykalkulovaně včetně všech těch zápletek, ale já už mám dost těch hoven co se teď dějou ve světě a cítit z filmu, pohodu, poslouchat hezkou hudbu a užít si jedno vykalkulované - náhodné  setkání muže a ženy , to beru všema deseti. ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Na koho to tak hodit? Už vim, na Blooma. Ten chlapec mi nic neudělal, ale jsem přesvědčená, že kdyby jeho roli dostal někdo, kdo zkrásní až v průběhu filmu, dopadlo by to třeba jako v Singles nebo v Na pokraji slávy, kde není o živoucí týpky nouze .... ale ne, to by nepomohlo, protože ty filmy mají ještě něco navíc - bohémství, filozofický přesah, tepou ... Elizabethtown netepe, je fajn, ale chybí mu obyčejná přirozenost, slzy a smích ve správný čas. ()

Reklama

Eawy 

všechny recenze uživatele

Celkovo príjemná komédia, aj keď zo strany Orlanda t malo určite isté rezervy, ten jeho neustále vymletý výraz,ktorý sa mal podobať ba výraz typu: Hanbím sa alebo Som smutný,mi od polovičky filmu veľmi liezol na nervy. No od trištvrtiny sa jeho výraz zmenil na výraz: si úžasná, a vtedy sa to dalo. Kirsten prekvapila. Celý film sa niesol v takom farebnom duchu, príbeh bol celkom dobrý. No soundtrack bol jeden z tých lepších. Vytkla by som mu iba toho Orlanda. V celku príjemný film.Okolo 70% ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Crowe ví jak zapůsobit na diváka, respektive na určitou skupinu diváků. Někomu bude připadat Elizabethtown jako vyumělkovaná sentimentální volovina, někomu jako upřímná jízda přímo od srdce. Řadím se do druhé skupiny, takže nemohu být s výsledkem nic než spokojen. Milostná linie je krásně obyčejná a přirozená, vyšperkovaná chytrými dialogy. Bloom je překvapivě ke koukání a Kirsten Dunst předvádí nejlepší a nejsympatičtější výkon své herecké kariéry. Rovněž Susan Sarandon je výtečná a její stepové představení je bravurní záležitost. Snímek který zahřeje u srdce především romanticky naladěné duše. Pro škarohlídy naprosto nepřístupné. ()

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Uff, tak tohle bylo zlo! Respektuju romantiku a filozofování nad životními hodnotami, ale to by to muselo být trošinku (resp. o dost více) věrohodnější! Omlouvám se všem, pokud tu jsem za kulturního barbara, ale všechna ta přetvařování, nadbíhání si, dělání ze sebe lepší lidi; cítil jsem se mírně lobotomizován a musel bych být snad zosobněnou naivitou, aby byly ve mně probuzeny nějaké náznaky citů. Což o to, Kirsten je skvělá, rozkošná a doslova k sežrání, ale Bloom by zasloužil, s dovolením, facku. Režie bohužel taky. Pro mě "jednou a dost". [Claire Colburn, after learning that Drew's father is Mitch]: Ah, so you're a son of a Mitch!" ()

Galerie (40)

Zajímavosti (26)

  • Velkou společnost na výrobu bot, ze které na začátku vyhodí Drewa, vlastní chlapík jménem Phil. Tato společnost je z Oregonu a vyrábí sportovní obuv. Stejně tak Nike je původně z Oregonu, vyrábí sportovní obuv a jejím zakladatelem byl Phil Knight. (HappySmile)
  • Navzdory hvězdné síle obou hlavních představitelů (Orlando Bloom má za sebou trilogii Pán prstenů a Kirsten Dunst dva Spider-Many) 57-milionový film vydělal během úvodního víkendu (14. – 16. 10. 2006) jen 10,6 mil. dolarů. Celkový obrat se vyšplhal na 26,6 milionů. (imro)
  • V původním scénáři byl Ben Claiřin bratr a Claire ho využívala k tomu, aby se zbavila nežádoucích nápadníků. (HappySmile)

Související novinky

Cameron Crowe dobrodružný

Cameron Crowe dobrodružný

14.06.2008

Komu chyběl Cameron Crowe, režisér minimálně jednoho kultovního a jednoho oscarového filmu, ať zvedne ruku! Po vlažně přijatém Elizabethtown se tvůrce odmlčel... a ticho trvá už téměř tři roky. A… (více)

Reklama

Reklama