Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Dvě velké hvězdy současnosti Adrien Brody (Oscar za Pianistu) a Keira Knightley (Piráti z Karibiku, Láska nebeská, Král Artuš) se potkají v thrilleru, pod kterým jsou producentsky podepsaní Georgie Clooney a Steven Soderbergh. Hlavní hrdina Jack Stars (Brody), veterán z války v Perském zálivu, je neprávem obviněn z vraždy. Sled událostí uvrhne Jacka do péče psychiatrů v rodném Vermontu. Pod vlivem experimentálních léků a moderní psychiatrie uvidí, že může cestovat v prostoru a čase. Na jedné ze svých výprav do budoucnosti odhalí svou nadcházející smrt (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (627)

zputnik 

všechny recenze uživatele

Téma posunu v čase mám rád. Když se k tomu navíc přidá obsazení Adriena Brodyho do hlavní role + zajímavá zápletka + závěr filmu, který jsem si vcelku intenzivně prožil, tak by to vše nahrávalo na vysoké hodnocení. Ovšem pak zde byli věci, které mi tak nějak drhly. Některé sekvence (především spojené s přesunem v čase) mi připadaly tak nějak filmařsky nedokonale zvládnuté. Chvílemi mi navíc přišlo, že film ztrácí potřebné tempo a je až přiliš poklidný. Shrnuto a podtrženo: Dobrý film, který však imho měl na víc. Výsledný ortel - 70%. ()

Rogue 

všechny recenze uživatele

Film, který hodinu a půl spěje k neodvratnému konci jen proto, aby nakonec nenastal. Což z něj dělá "jen" takový zmršenější Butterfly effect se známějšími herci. Kdyby byl použit jakýkoliv z alternativních konců, byl by tento film téměř bezchybný. Tedy - téměř bezchybný, pokud již jste dřív neviděli Butterfly effect. Ale Keira je tu k sežrání ;o) ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

No nevím, z tohodle filmečku mám takový rozpolcený pocit. Scény v blázinci byly většinou vynikající a z prvního zavření Brodyho do boxu jsem měl docela depku. Potom ale přišlo na řadu jeho prapodivné cestování do budoucnosti a zde to byla pro mě jedna velká nuda. Jednak to asi bylo tím, že se Keira do této role vůbec nehodila. A asi to také bylo tím, že byli prostě nezajímavé a neměli potřebnou atmosféru. Příběh byl také možná občas až moc komplikovaný, ale to mi zase tak moc nevadilo. Herci byli taky dobří. Brody byl vynikající stejně jako Craig a potěšil i Kris Kristofferson. Zkrátka je to film se zajimavými nápady,ovšem krapet nedoladěný. ()

Renton 

všechny recenze uživatele

Scénář: Massy Tadjedin .. Svěrací kazajka se směle řadí vedle, podobně si s divákem hrajících snímků jako Osudový dotek či Donnie Darko, kde se mění časoprostory a paralelní světy jako na běžícím páse. Opět žánrově těžko uchopitelné, ale dlouho slibující depresivní podívanou, zvláště díky syrové atmosféře a nevábnému prostředí psychiatrické léčebny. Konec vše nakonec staví do trochu jiného světla a vyznívá i přes dosavadní průběh velmi pozitivně. Mezi dvěma zmíněnými snímky je kvalitou uprostřed nich, ale musím zmínit, že tato časoprostorová tématika nijak zvláště nesedí a opět nechává poměrně chladným. Tento podivný žánr nijak nezatracuji, určitě stojí za vidění a má mnoho fandů. Ale něco mají všechny tři zmíněné snímky společného – herecké výkony, bez nichž by to nestálo za nejmenší pozornost. Zde kraluje výtečný Adrien Brody a skvěle sekundující a okouzlující Keira Knightley ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Ukázkový případ, kterak se dá nevhodně zvoleným závěrem otočit vyznění filmu o desítky stupňů filmu jinam, sice ne v ději samotném, ale v náladě, kterou jsem z filmu měl, většinu snímku se mi všechno líbilo, od herecké skvadry (šílený Craig? Ó ano! Výborný Brody? Stejně skvělý, jako ve Vesnici. A kdo tvrdí, že ve Vesnici hrál špatně, nechť ho stihne plíseň nohou), po příjemnou civilnost a komornost, jenže... Jenže ten konec šel až moc po doslovnosti, takový snímek si zaslouží konec otevřenější i jinému vyznění. Mimochodem, podobným problémem podle mého "trpí" i o pár let novější a tématem tróchen podobný Zdrojový kód. ()

Galerie (45)

Zajímavosti (6)

  • Záběry s vyšilujícím Adrienem Brodym (Jack Starks) uzavřeném v boxu byly skutečné. Herec požádal režiséra Johna Mayburyho, zda by ho tam nechal zavřeného, i když se zrovna nenatáčí, aby tak mohl procítit zoufalství své postavy. (hot_spot)
  • Severoamerické tržby byly 6,3 milionu amerických dolarů, celosvětové pak 21,7 mil. (NIRO)
  • Anne Lambton mala pôvodne hrať postavu sestry Hardingovej (Mackenzie Phillips). Počas natáčania však dostala pankreatitídu a nebola schopná pokračovať v natáčaní. (misterz)

Reklama

Reklama