Reklama

Reklama

Breakheartský průsmyk

  • USA Breakheart Pass (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Armádní pevnost v divočině plné Indiánů a desperádů zachvátila epidemie. Na pomoc je vypraven transport s náhradní posádkou, pastorem, léky a rakvemi pro mrtvé. Vojenským vlakem jedou také ctižádostivý guvernér a jeho snoubenka, dcera velitele pevnosti. A pak je tu ještě jeden pasažér, o jeho společnost však nikdo moc nestojí: bývalý profesor na medicíně John Deakin, hledaný pro podezření z řady těžkých zločinů. Šerif ho dopadl a jedinou možnost, jak zatčeného dopravit do pravomoci úřadů, představuje právě onen zvláštní vlak. Hned od začátku cesty pronásledují transport podivné nehody, nevysvětlitelné události a smrt... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (103)

blackJag 

všechny recenze uživatele

Je to už léta a v hlavě mi utkvěla scéna s poctivě rozšmelcovanými vagóny při pádu z mostu (dnes by to všechno bylo generováno digitálně) a Bronson při rvačce na střeše rozjetého vlaku (vzpomínka trochu ztrácí punc, když si člověk uvědomí, že to byl dost často dubl) - po nedávném opáčku je jasné, že o moc víc zajímavého tam toho není a že se tím pádem dalo z námětu (a při těch kvalitních možnostech výpravy) vyždímat daleko víc. 60% ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Docela dobrý, ale aby jsme podobný nervák mohli vůbec zažít, museli bychom do vlaku hlavně nasednout a to v zemi, kde vlakovou dopravu ovládá sexy firma České dráhy, a.s. není až tak lehké. Jako důkaz nechť poslouží tyhle dva příběhy, které se staly v srpnu 2008 a volně tak navazují na předchozí příběhy mnou uveřejněné u filmu Přejezd Kassandra. Praha; Hlavní nádraží; 8:10 - hlášení nádražního rozhlasu : "Vlak do Českých Budějovic bude přistaven na nástupiště číslo 6." 8:13 - Příchod na nástupiště číslo 6. 8:14 - Ověření podle tabule zda vlak skutečně přijede na nástupiště číslo 6. 8:28 - Přeplněný péron nervozně vyhlíží na nástupišti číslo 6 příjezd vlaku do Českých Budějovic. 8:29 - hlášení nádražního rozhlasu : Vlak do Českých Budějovic je připraven z nástupiště číslo 3 k odjezdu, prosím ukončete nástup. Praha; Smíchovské nádraží; 7: 50 - Osobní vlak do Berouna bude připraven k nástupišti číslo 1 /odejzd 8 :00 /. Osobní vlak do Zruče nad Sázavou bude připraven k nástupišti číslo 1 / odjezd 8: 05/ . Rychlík do Plzně bude přistaven k nástupišti číslo 1 / odjezd 8:05 /. Nástupiště číslo 1 bylo během chvíle narvaný k prasknutí . Na dotaz kam jede ten jeden vlak co tam právě stojí odpvěděla výpravčí opravdu s noblesou pravé dámy "Těžko říct a já se tady na to taky můžu vysrat." ()

Reklama

mortak 

všechny recenze uživatele

Knihy Alistaira MacLeana ze sedmdesátých let minulého století jsou kvalitou o řád níž než ty ze šedesátých. Breakheart Pass ale patří k těm lepším, i když je to jen taková krátká jednohubka (necelých dvě stě stran), kterou slupnete za jeden večer. O to víc zamrzí, že i když se scénář po většinu času drží věrně knihy, dojem kazí příšerně odfláknuté finále, protože filmaři neměli peníze na postavení pevnosti. Holt je to jen levné béčko, které ovšem potěší Bronsonem, Goldsmithovou hudbou, a špičkovou bitkou na střeše jedoucího vlaku mezi Bronsonem a legendárním americkým boxerem Archie Moorem. Už jen kvůli ní stojí film za vidění. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Celkom milé prekvapenie a určite pozerateľné nielen pre fanúšika westernu, pretože poväčšinu to skôr pripomína dobrodružné krimi a nebyť šerifa a indiánov v závere, tak by som to asi westernom nenazval. Keď sa zamyslím, tak som okrem slávneho Vtedy na západe asi iný western s Bronsonom nevidel, ale aj bez toho môžem tento film určite zaradiť k tomu lepšiemu, čo natočil. 70%. ()

MrCreosote 

všechny recenze uživatele

Stejně jako u o sedm let staršího válečného filmu Kam orli nelétají, i zde najdeme v titulcích jména scenáristy Alistaira MacLeana a producenta Elliotta Kastnera. A oba snímky jsou si v lecčems podobné, především zaměřením na dobrodružný příběh a dějové zvraty, kterým rozumí a dokáže je vyřešit jenom hlavní postava. Atmosféra v první části mi připomněla Vraždu v Orient Expressu, když ale počet mrtvol začne růst exponenciální řadou, vyšetřovací linie odbočí stranou a začne se bojovat, střílet a zápasit s nožem na život a na smrt. Ve výsledku mi z toho vychází napínavé a odlehčené westernové dobrodružství, které vás postupně vtáhne a nepustí. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (8)

  • Dej filmu sa odohráva v Nevade, no v skutočnosti sa natáčalo v Idahu. (m.a.t.o.)
  • Když Deakin (Charles Bronson) ohledává mrtvolu doktora, tak doktor nemá na krku šátek. V záběru o chvíli později v kupé už má mrtvola doktora okolo krku šátek (kravatu). (montywalsh)
  • Natáčelo se na železnici Camas Prairie Railroad. (Marek06)

Reklama

Reklama