Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šedesátník Harry Sanborn je bohatý hudební vydavatel, který si nepřipouští přibývající léta a přes pokročilý věk udržuje milostné vztahy pouze s mladými ženami. Jeho posledním "úlovkem" je energická Marin, se kterou si vyrazí na víkend do luxusního venkovského domu, patřícího její matce Erice Barryové, úspěšné autorce divadelních her. Než se však dvojice stačí zabydlet, objeví se Erica se svou sestrou Zoe a přistihne polonahého Harryho u otevřené lednice. Přestože se trapná situace brzy vysvětlí, Erica se nedokáže smířit s tím, že její dcera má milostné pletky s protivným, sebestředným třiašedesátiletým seladonem. Téhož večera se však situace zvrtne, když Harry během milostných hrátek zkolabuje. Podle lékaře však není schopen dlouhé cesty a musí zůstat v Eričině domě. Naštěstí se v domě častěji, než je nutné, objevuje doktor Julian Mercer, který je obdivovatelem Ericy a její tvorby. Přes vzájemné antipatie a řadu trapasů se Harry s Ericou začnou pomalu sbližovat. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (471)

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Jak já se na Jacka a Diane těšila..... so much..... a oni nebyli vůbec špatní, ale možná proto, že zmlsaná jejich kreditem a životními hereckými kousky, jsem čekala trochu víc. Ne snad, že by starej kocour nemohl chodit s mladou kočkou. Ne snad, že by se nemohl vyspat se starou nicméně zachovalou.... ehm, její matkou. Ne snad, že by se do starý větve nemohl zamilovat mladej, perspektivní, atraktivní doktůrek...... všechno beru. Ale: v návalu rauše jít měřit tlak? Protlemit (a pláč to teda nebyl) půl filmu, když to s Jackem nedopadne? Kdyby tak scénář trochu ubral ( to počáteční pošťuchování bylo milé, ale jak šel čas .......) , kdyby ho aspoň trochu ovanul "allenovský" duch, byla by to, ať nežeru, pětihvězdičková lahůdka ........ ach jo, přes ten tlakoměr se nepřenesu, ale slušné tři protentokrát dám. ()

Aidan 

všechny recenze uživatele

Jack Nicholson je celkem zábavný. Toliko ke kladům filmu. Sexuální problémy bohatých, krásných a promiskuitních Američanů mě jinak nechávají naprosto chladným. Čtenářky Cosmopolitanu a čtenáři časopisu Quo nechť si přidají hvězdiček co srdce ráčí, na mě však ze snímku dýchá především prázdnota světa jeho hlavních protagonistů, světa lidí úspěšných a sytých a nemajících co řešit než to, zda kopulovat a s kým kopulovat, když je vám víc než šedesát. Kam kráčíš Západe? (Omlouvám se; jsem zapšklá, upjatá konzerva.) ()

Reklama

Galadriel 

všechny recenze uživatele

Musím naprosto souhlasit s níže (a výše) uvedenými komentáři v tom, že první polovina je nesporně o moc lepší než druhá. Na začátku to má spád, vše probíhá neuvěřitelně lehce, přirozeně, prostě tak, jak by to možná v životě i mohlo být (s přivřenýma očima a vzhledem k příběhům jiných romantických komedií). Jenže bohužel ta druhá polovina značně upadá, ani Jacku Nicholsonovi už bych některé věty nevěřila a děj mi přijde značně přitažený za vlasy. Ale i přes tuhle mojí kritiku mám pocit, že jsem viděla jednu z těch povedenějších romantických komedíí, navíc zvládnutou skvěle i po technické, hudební a hlavně herecké stránce. Takže v konečném důsledku přesně 70% a zde viditelné **** jsou díky hereckým výkonům. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Začátek vypadal velice slibně. Základní situace byla příjemně rozehraná, komické scénky bravurně vypointované ("právě se procházím po domě!!!"), herci výborní. Jenže v okamžiku, kdy je vlastně základní téma (najdou k sobě cestu?) ukončeno, film pokračuje dál a dál. Nyní se objevuje téma nové (zůstanou spolu?) a to už je převyprávěno celkem nenápaditě, film se vleče, humorných scének ubývá. Zakončení mi pak přišlo vůbec nějaké podivné. Kdyby se film v druhé polovině více sestříhal, mohlo být hodnocení vyšší. Rozhodně je třeba pochválit Nicholsona, Reevese a Keatonovou (ten hysterický pláč bych jí odpustil, vzhledem k tomu, že ta scéna nebyla myšlena zcela vážně, proto to přehrávání.) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Já jsem ti nikdy nelhal. Vždycky jsem ti říkal určitou verzi pravdy." Báječně zhýralej Harry a sarkasticky inteligentní Erica se do sebe pustili od začátku tak, že jsem se skvěle bavil. I ten sex dvou lehce zmuchlanejch osob jsem přežil bez újmy na zdraví. Jenže pak se to scházelo, rozcházelo, trápilo, mudrovalo a já jsem toužil po tý počáteční lehkosti. Jenže komedie nenápadně odešla a já jsem si přál konec. Jakejkoli - šťastnej, drastickej nebo klidně otevřenej, ale hlavně rychlej. Nebylo mi přáno a to vždycky zamrzí, když je partie tak skvěle rozehraná. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (18)

  • Studio 20th Century Fox film odmítlo s tím, že hlavní dvojice je příliš stará. (jezurka42)
  • První (i když krátká) čelní nahota Diane Keaton (Erica Barry) před kamerou. (Kulmon)
  • Ve scéně, kdy se Harry Sanborn (Jack Nicholson) ptá na cestu k letnímu sídlu, je mu řečeno, že cesta vede doprava, ale Harry s autem odbočí vlevo. (Will_X)

Reklama

Reklama