Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(6)

Obsahy(1)

Leně se podaří utéct muži, který ji násilím držel v izolaci. Po příjezdu jejích rodičů pak vyjdou na světlo hrůzy, které si přitom prožila. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (85)

AnnalieseK 

všechny recenze uživatele

Zajímavou zápletku zkazilo celkové provedení a hlavně nespočet hloupých rozhodnutí jednotlivých postav. První dva, tři díly byly fajn a minisérie vypadala celkem nadějně, ale pak se děj začal neskutečně protahovat nekonečnými nudnými dialogy, které mě neustále odtrhávaly od vtažení do hlavní dějové linky a celkové atmosféry, kterou to mohlo mít. Konec mi přišel absurdní - nezavolat policii, raději vše řešit sama, nezavolat zálohy, když by byly potřeba, raději vše řešit sám; prostě proč?! A nakonec celkové rozuzlení, na které čekám šest dílů, je vysvětleno jen tak ledabyle a spousta otázek a myšlenek, které během jednotlivých dílů padly, zůstávají stále nevysvětleny. Když to shrnu, tak tato minisérie rozhodně nic nového nepřinesla. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Prvé štyri časti boli fantastické. Výbrone vyskladaná atmosféra, ktorá miestami zachádzala až do taomného mystéria. Navyše otázky, položené hneď v úvode, stále hrýzli nedočkavosťou, kedy už budú zodpovedané. Oceňujem aj vizuál. To vyvrcholenie mi ale už prišlo také obyčajné, vzhľadom na to, aký výborný rozjazd to malo. Slušný nadpriemer. 80/100 ()

Reklama

Trevor 

všechny recenze uživatele

Príjemné prkvapenie z Nemecka, ktoré si síce v predposlednej epizóde vybralo slabšiu chvíľku ale celkovo možno príbeh a spracovanie hodnotiť veľmi pozitívne. Síce plné silných sebavedomých žien, najsilnejšej mladej slečny s IQ na úrovni 167 astrofyzikov, turbo inteligentnej policajtke, pochopiteľne imigrantky, trošku menej inteligentnej radovej policajtke, pochopiteľne bielej, keďže je hlúpejšia a plnom neschopných mužov, ochopiteľne všetkých bielej farby pleti. Okrem tohto rasizmu LIBnázkov sa na príbeh pozerá dobre, k svojskej atmosfére patrí aj predsa len pomalšie tempo, s nádychom severských kriminálok seriál možno hodnotiť viac ako pozitívne. ()

Metuje 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Seriál začne naprosto skvěle, první díl jsem chvílemi nemohl dýchat. Pak jde napětí i logika stranou, seriál se dost vleče a já si říkal, že už to za těch pár epizod tímhle tempem nemůžou tvůrci stihnout. Poslední dva díly se ale vzchopily a tak to nakonec dopadlo dobře. SPOILER: Nejzajímavější pro mě byl vliv otce na Hannah, který švihnutím biče po jeho smrti zmizel. KONEC SPOILERU Škoda, že se seriálu nedostalo větší popularity, je to takový hidden gem Netflixovského katalogu. ()

kondor77 odpad!

všechny recenze uživatele

Jediný solidní filmový počin, který se mě líbil a produkovali ho čistě naši západní sousedé, byla Přehlídka nádorů a bohužel na tom nic nezměnil ani tento seriál. Táhne se jako šňůra na prádlo a narozdíl od knihy, která alespoň občas nabídla zajímavé vyprávění z perspektivy Hannah, nenabízí kromě ukrutné nudy vůbec Nic. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (4)

  • Počas prvých dvoch týždňov vydania bol seriál na Netflixe najsledovanejším seriálom v neanglickom jazyku. (Arsenal83)
  • Autorka predlohy Romy Hausmann sa podieľala priamo na tvorbe seriálu, aby bol pripravený podľa jej pôvodných predstáv. Ona sama uviedla, že príbeh je inšpirovaný únosom Nataschy Kampusch, o ktorom bol natočený napríklad film 3096 dní (2013). (Arsenal83)
  • Natáčanie prebiehalo v nemeckom spolkovom štáte Severné Porýnie-Vestfálsko, v mestách ako Bonn (Vydavateľstvo General Anzeiger slúžilo ako policajná stanica), Leverkusen (nemocnica), či obci Alfter (Univerzita Alanus slúžila ako prostredie pre detské zariadenie). (Arsenal83)

Reklama

Reklama