Reklama

Reklama

The Satanic Rites of Dracula

  • Velká Británie Count Dracula and His Vampire Bride (více)
Trailer

Obsahy(1)

Policejní vyšetřovatelé ze Scotland Yardu věří, že během svého vyšetřování mají co dočinění s vampýrismem. Inspektor Murray zavolá na pomoc svého starého známého profesora Lorrimera Van Helsinga, který je potomkem slavného lovce upírů. Van Helsing spolu se svou vnučkou Jessicou se vydávají zastavit upírské řádění v centru Londýna… (liquido26)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (21)

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

The Boring Rites of Almost-No-Dracula. Smutný odchod legendy, ktorý je tieňom klasických peciek ako Dracula Has Risen from the Grave. Dokonca aj Peter Cushing a Christopher Lee (ktorý sa na plátne zjavuje veľmi sporadicky) vyzerajú unavene a znudene. Nechápem, čo viedlo Hammer točiť takéto brečky, ktoré nemajú skoro nič spoločné s predošlými filmami. ()

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Zase som sa nechal nachytať názvom... Satanistické rituály Grófa Draculu. No nepozrel by si to človek ktorý má rád sedemdesiatkové horory ? Je to naozaj absurdný film ktorý na konci dospeje k bodu že gróf Dracula chce zničiť celí vesmír. Tak niečo také som ešte nevidel. Na pomoc si privolá ministrov a iných mocných ľudí ktorý dokážu ovplyvniť masy ľudí. Skrývajú sa v jednej rezidencií ktorú strážia motorkári. Policajti sa spoja s profesorom Van Helsingom (áno potomok "toho" Van Helsinga aby zachránili svet). Je to úplne klasické Grindhouse béčko ktoré až na dej a skutočne štýlový 70´s soundtrack veľmi neprekvapí. Grófa Draculu si zahral Christopher Lee (známi s Pánov Prsteňov ako Saruman) ()

Reklama

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Scars of Dracula bylo nádherným zakončením "kladivářské" ságy o krvežíznivém hraběti. Hammer se ale nechtěl téhle legendární postavy jen tak lehce vzdát, takže sesmolil po třech letech ještě dva snímky (vlastně tři, ale Legendu o sedmi zlatých upírech do série nepočítám), které se však od ostatních dimetrálně liší. Draculovy satanské obřady se tudíž neodehrávají v gotickém prostředí Transylvánie, nýbrž v tehdejší současnosti samotného Londýna. Zde si Pán temnot za pomoci svých přisluhovačů zbuduje vlastní podnik, na což velmi brzy přijde policie v čele s neunávným profesorem Van Helsingem, potomkem slavného bijce upírů. Kromě Christophera Lee se vrací tedy i nepostradatelný Peter Cushing, s nimi kvartet smyslných upírek a troška explicitních momentů. Těžká, a pro někoho nestravitelná modernizace mi vůbec nevadila, zábava je to totiž pořád slušná, i když Dracula opět nezíská tolik prostoru, co by zasluhoval. ()

corpsy 

všechny recenze uživatele

Dôkaz, že Hammer strácal dych. Z krásnych, gotických hororových príbehov s nádhernou výpravou sa čím ďalej tým viac stávali akési mišmaše, kde scenáristi vymýšľali perličky typu - Dracula vodca akéhosi záhadného inštitútu. Podobne ako pri predchádzajúcom DRACULA A.D. 1972 mi prenesenie Draculu do doby modernej nepasuje, málo krvi a ženskej erotiky a tajomnej pulzujúcej atmosféry. Teda ingrediencií, ktoré definovali štúdio Hammer. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že se mi film líbil hlavně proto, že obě hvězdy jsou zde v docela dobré formě a přinesly to, co jste od nich očekávaly. Lee temného hraběte, kterého mohl hrát v podstatě kdykoli, i v pozdějších letech by byl jako Dracula skvělý. Cushing zase Van Helsinga, který má charisma a kterému věříte i to, že je nakonec udělat ten poslední krok a zase na chvíli zbavit svět krvelačného hraběte. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (9)

  • Stephanie Beachamsi měla zopakovat roli Jessicy, ale nemohla kvůli jiným závazkům. (liquido26)
  • Pracovní názvy zněly Dracula is Alive and Well and Living in London, popřípadě Dracula is Dead ... and Well and Living in London. (Drákula je živý, v pořádku a žije v Londýně nebo druhá varianta Drákula je mrtvý, ... v pořádku a žije v Londýně). Ve Spojených Státech film vyšel pod názvem Count Dracula and his Vampire Bride (Hrabě Drákula a jeho upíří nevěsta). (liquido26)
  • Dej filmu je situovaný do novembra 1974 - v tom čase to bola blízka budúcnosť. (beso74)

Reklama

Reklama