Reklama

Reklama

Trio z Belleville

  • Francie Les Triplettes de Belleville (více)
Trailer 2

VOD (1)

Obsahy(1)

Šampion je osamělý chlapec, kterého adoptovala jeho babička, madan Souza. Ta se postará o to, aby vnuk našel věrného kamaráda v psovi Brunovi a aby našel životní zálibu v jízdě na kole. Pod babiččiným vedením se ze Šampiona stane favorit slavného cyklistického závodu Tour de France. Během závodu, vysoko v horách, je však Šampion spolu se dvěma dalšími kolegy unesen francouzskou mafií. Madam Souza s Brunem se rozhodnou ho zachránit. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (334)

genetique 

všechny recenze uživatele

V animovanom žánri sa jedná o výsostne osobitý film. Vskutku jedinečná animácia, nápaditosť, či hravosť. Elegancia spracovania je pekná, no zároveň banálna, rovnako ako aj celý príbeh, ktorý ma nedokázal vtiahnuť do deja. Celý čas som čakal, kým príde niečo, čím by ma film ohúril, no nestalo sa. A tak aj napriek výraznej jedinečnosti si film budem pamätať ako prostý, všedný. 65%. ()

C0r0ner 

všechny recenze uživatele

S předsudkem geniálního animáku pro dospělé jsem si tenhle film nechával dost dlouho uzrát. No. Pro oko to bylo zpracované dokonale, pro duši skvěle, pro rozum už hůř. Chyběl mi nějaký smysluplný děj, který by vyplnil jinak perfektní vizuál. Škoda, čekal jsem od tohohle opěvovaného díla mnohem víc, než nakonec nabídlo. 60% ()

Reklama

Aiax 

všechny recenze uživatele

Klenot surrealismu a animovaného žánru. Tímhle filmem může být zklamán snad jen zavilý vyznavač výpravných hollywoodských cukrkandlů nebo někdo, kdo si jej pustí hned poté, co přijde uřícený z práce s hlavou plnou problémů. Pokud si ale člověk vybere tu správnou chvíli a náladu, Trio z Belleville ho uchvátí a ukáže, že existují i jiné styly, jiná pojetí, jiné světy, než je ten hollywoodský (nebo hollyfoodský? :)). Nelze než zvolat Vivat cinema francais! Vivat La Resistance!!! ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

U žádného jiného snímku mi nikdy neutekly minuty tak rychle! Sledovat animovaný film nadaného režiséra Chometa, to pro mne byla fascinující přehlídka karikaturních výjevů. Olbřímí parníky, dlouhatánské nosy postav, spektakulární krajiny a domy... Neuvěřitelné! Opravdu, kdykoliv si na tento osmdesátiminutový zážitek v budoucnosti vzpomenu, tak je mi jasné, že si okamžitě vybavím to slůvko: karikatura. Originální je také minimum použitých dialogů, což prodchnulo snímek neopakovatelnou atmosférou, a výborná hudba. Ano, hudební vystoupení patří vedle výtvarného zpracování k těm největším plusům. A příběh? V jednoduchosti je krása! Mě se Trio z Belleville prostě moc líbilo, a těším se na další návštěvu: rozhodně jsem v tom městečku nebyl naposledy... ()

Marius 

všechny recenze uživatele

Neviem, ktorý blázon dokázal produkovať animák, v ktorom sú všetci škaredí, diváci z neho nebudú mať záchvaty smiechu, hovorí sa tam minimálne a nie sú tam žiadne tancujúce zvieratká. Zdá sa, že európsky animovaný 2D film sa nerozhodol umrieť ako (beztak ťažko chorý na tancujúce zvieratká) ten americký, a i keď sa nemôže tešiť takej popularite ako japonský, aspoň servíruje experimenty ako Trio z Belleville. Trio nie je nijak dynamické, ani mravoučné, postavy sú zaujímavé akurát svojou škaredosťou ( až na babičku, ktorá je fakt drsná), čo však Trio vyzdvihuje na absolutórium je jeho vizuálne prevedenie, hudba a neskutočná nostalgická retro atmosféra. Čo sa týka vizuálu, je jasné kde film vznikol, pretože je ladený do ponurých farieb a groteskných tvarov, ktoré síce nelahodia oku ako japonské anime alebo Disneyho diela, sú však ako ich nezvyčajný náprotivok o to zaujímavejšie. Hudba osciluje od jazzovoswingových melódií až ku karibským rytmom hraným na kolese od bicykla. Trio z Belleville je estetikou škaredosti a má u mňa 10/10. ()

Galerie (65)

Zajímavosti (13)

  • V černobílé pasáži filmu mohou diváci vidět kresleného Djanga Reinharta, který hraje na kytaru, jehož tvorbou je ovlivněný i soundtrack. Sám Django kdysi nahrál píseň Belleville. (imro)
  • Když Madam Souza s Brunem prochází domem Tria z Belleville, je možné si v toaletní míse povšimnout exkrementu, který tvarem nápadně připomíná hlavu myšáka Mickeyho. Jedná se o jednu z mnoha satristicky pojatých odkazů, kde si tvůrci utahují z amerického stylu života. Mickeyho hlava v míse paroduje přímo hru na Easter eggs ve „výkladní skříni Ameriky“ samotného Disney Landu nazvané „Hidden Mickey“, kdy jsou po parku rozmístěny formace tří kruhů, které mohou být vnímány jako silueta hlavy a uší Mickey Mouse. (Bertramm)
  • Film byl také nominován na Oscara za Nejlepší animovaný film a Nejlepší píseň. (imro)

Související novinky

Chomet si troufá na italskou legendu

Chomet si troufá na italskou legendu

10.08.2014

Francouzský animátor a režisér Sylvain Chomet za sebou ještě mnoho celovečerních filmů nemá, ale vždy, když s něčím přijde, je to velká událost. Jeho Trio z Belleville a Iluzionista jsou špičkou… (více)

Reklama

Reklama