Reklama

Reklama

Epizody(13)

Obsahy(1)

Žít na "konci světa" může někomu připadat jako vyhnanství, jako místo, kde se ani žít nedá. Pro sourozence Vuka, Jurku a malou Gábinu je horská chata vysoko v horách nejkrásnějším domovem. S rodiči, kteří tu zvolna a s příkladnou poctivostí v podnikání vybudují prosperující penzion, se děti cítí bezpečné a šťastné. O téhle rodině, žijící v harmonické symbióze s nádhernou, ale i krutou horskou přírodou, vypráví úspěšný třináctidílný televizní seriál. (Česká televize)

(více)

Recenze (55)

Trainspotter odpad!

všechny recenze uživatele

Vsadil bych se, že tak blbej naivní komoušskej seriál točili na nejmíň 20 let vyexpirovaný východoněmecký ORWO nějakejma béčkovejma kamerama made in Kamčatka s objektivama vyrobenejma z dioptrických brýlí, protože takhle odporný barvy a neostrá kresba se jen tak nevidí. Taky bych zabíjel za ty neustálý zoomy a roztřesený záběry na dlouhých sklech. No hrůza, děs, ještě že ten ovladač má tlačítka previous a next. ()

Bohdy67 

všechny recenze uživatele

Po prvních dvou dílech to už dále nešlo... Sice mám rád pana Lukavského a Vízner snad poprvé (kromě Saturnina) nehraje nesympatického vocasa, ale jelikož se v podstatě nic neděje, kromě toho že kluci odpálí ohňostroj mezi lidi (ha ha ha) a ve škole je potom učitelka zpraží, tak pro mě nemělo cenu dál pokračovat. Tragickou linku sem si také představoval živěji. Prostě je to nuda... Neurazí to, ale zábavy zde není ani za nehet :) Ani jako oddychovka.... 25% ()

Reklama

Nonna 

všechny recenze uživatele

Seriál je poměrně věrně ztvárněn podle knižní předlohy (Bratr mlčenlivého vlka), takže v něm je spousta zajímavých příběhů z prostředí hor a lidí v nich žijících i pracujících, co jsem ale měla, už jako malé dítě, za pocit, že většina herců v něm hrozně špatně hraje. Nevím, jestli je to nepřirozeným ozvučením dialogů, nebo špatným vedením herců, ale všichni tam hrají tak nějak divně, dřevěně. Z dětských herců jasně kvalitativně vyčnívá Yvetta Kornová, ale baví mě tam dokonce víc, než takový Radovan Lukavský. A co mě ještě zamrzelo, že nakonec pod tou závěrečnou lavinou skončil úplně někdo jiný, než měl, což staví původní příběh úplně na hlavu. ()

PatoP 

všechny recenze uživatele

Jedinečný seriál z horskej chaty v Krkonošiach. Odmalička sa mi pri tomto seriáli vybavia dva bernardýny, ktoré sú vlastne takým jeho maskotom. Je pozoruhodné, že Ludvík Ráža nikdy netočil seriály iba pre deti alebo iba pre dospelých. Všetky jeho diela zaujmú detského i dospelého diváka, a to je vždy veľmi ťažké, podarí sa to len pri nevtieravom a pútavom scenári a to dokáže iba profesionál akým Ludvík Ráža nesporne bol. ()

štísko 

všechny recenze uživatele

Seriál zachytává kus života jedné prima rodiny žijící na horách. Život někdy letí, někdy se zas vleče. Proto i tento snímek občas jakoby strácí dech. Filmy s takto poklidným tempem a přesto zajímavým příběhem mám rád. Učím se u nich odpočívat. Dal bych o něco víc jak tři hvězdičky, ale na čtyři to není. ()

Galerie (23)

Zajímavosti (11)

  • V čase 21:10 jede bezvousý Vuk (Oldřich Vízner) na saních s koňmi, za minutu však stojí převlečený do kuchyňského ustrojení a s vousy v kuchyni. (sator)
  • Když si Vuk (Oldřich Vízner) vezme v kuchyni tác s polévkami a rozbije ho, tak na zemi jsou střepy a vylitá polévka. Vuk odejde a hned se za ním rozběhne Jurka (Jiří Máša), ale v tu chvíli už je podlaha zase čistá. (P.Machy)
  • Horská chata, kde se odehrává hlavní děj, se nachází v Peci pod Sněžkou v části Severka č.p. 74. Naproti tomu interiéry se točily v hostivařských ateliérech. Filmovalo se také v Jánských lázních, Trutnově, Brně a Praze. Hájenka hajného Rýdvala (Josef Vinklář) je ve skutečnosti v zatáčce, po dlouhou dobu byla neobývaná, dnes je z ní penzion a autobus na tomto místě končil jen ve filmu, ve skutečnosti silnice pokračuje dál na Pomezní Boudy. (ledofredo)

Reklama

Reklama