Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Devětatřicetiletá zpěvačka Deloris zpívá v baru herny Nevada Club v Renu. Je milenkou majitele podniku, překupníka drog Vinceho LaRoccy. Jednoho dne se stane svědkyní vraždy. Hledá pomoc u policie a detektiv Souther ji jako korunní svědkyni v chystaném procesu s Vincem ukryje v karmelitském klášteře. Deloris zpočátku odmítne, ale když zjistí, že mafián na ni vypsal odměnu, svolí. Přísná matka představená souhlasí jen na naléhání biskupa a představí ji ostatním sestrám jako sestru Mary Clarence z kláštera v Renu. Od svého nástupu má však Deloris problémy nejen s matkou představenou, ale také s řeholním životem jeptišek. Nakonec ji matka představená přidělí k pěveckému sboru. Deloris se s vervou pustí do práce a za několik dní se objeví první výsledky. Sbor poprvé nezpívá falešně. Jak se úroveň sboru zlepšuje, přichází do kostela stále více lidí. A když Deloris přesvědčí ostatní, aby se věnovaly práci mimo klášter, jeho sláva roste. Přiláká však pozornost médií. Netrvá dlouho a Deloris se mihne na televizní obrazovce. Zanedlouho jí Vince se svými zabijáky vypátrá a unese zpět do Rena. Jeptišky to tak nenechají a vydají se jí na pomoc. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Ukázka z filmu

Recenze (238)

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Zábavné, miestami hlúpe, najmä, čo sa týka takzvaných mafiánov, ale tie piesne, ťapkajúci pápež a úteky sú už legendárne, najmä to prilákanie ľudí do kostola. Bolo to síce preháňané aj smerom porušovania zákazov, tak aj smerom v konzervatívnosti, ale toto je už legendárny film, ktorý Whoopi Goldberg preslávil. Je to celkom milé. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Jelikož ulítávám na Gospelových melodiích, tak jsem byl tímto filmem hodně potěšen. Film je to hodně prostý, nemá nějaké výrazné zvraty, ale má skvělý humor, úžasné písničky a Whoopi Goldberg, která se rozhodně necítí v jeptiškovském hábitu pohodlně, přesto předvádí její typický kvalitní herecký výkon. :-) Nesmím též opomenout skvělý dabing nejen Whoopi, ale celého hereckého sboru. Prostě sestra v akci je přesně komedie šitá mi na míru a hodnocení pod 3 hvězdičky já osobně nepochopím snad ani ve snu!!! 10/10 ()

Reklama

santa331 

všechny recenze uživatele

Námět filmu je jednoduchý- zpěvačku v nočním klubu chce zabít její milenec a vrah, proto se ji rozhodne policista ukrýt v klášteře. Kdybych si měl o filmu nejdřív někde přečíst asi bych se na tento film nepodíval. Když jsem však viděl tento film v čele s Goldbergovou a Smithovou (mojí oblíbenou herečkou) žasnul jsem, jak mě to bavilo. Přitom je to docela lidová komedie- ovšem postavená na skvělých písních. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Pro me asi nejlepsi film s Whoopi Goldberg v hlavni roli. I kdyz to podle mista, kde se film odehrava tak nevypada, tak to je vyborna zabava se spoustou uzasnejch momentu. Taky potesi, ze oproti jinejm filmum, kde se hrdina polepsi, tak tady Whoopi vyvadi od zacatku do konce. Zahrany to je taky slusne a zmodernizovany kostelni pisnicky se dobre poslouchaj. Kdyby byl trochu vic promakanej scenar tak bych dal mozna i 5*, ale takle jen 4*, protoze to je "jen" komedie, ktera ale pobavi a to je hlavni. ()

Pe4Ce22 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct, ale tenhle jednoduchý film s naprosto naivním příběhem mě jaksi chytnul za srdce. Jo jasně, je to klišé ....?? .. i když možná i není? ...ten příběh, ta atmosféra, ta pouliční nálada ... každopádně zpěcv je skvělý, příběh průměr, ale tak nějak to prostě padně do sebe. Nestydfím se za těch 5 hvězd .. ()

Galerie (33)

Zajímavosti (25)

  • Jednu z dívek, se kterou se Deloris (Whoopi Goldberg) spřátelí, hraje Desreta Jackson, která hrála ve filmu Purpurová barva (1985) Celii v mladších letech, kterou posléze v jejích dospělých letech hrála Whoopi Goldberg. (HappySmile)
  • V roku 2006 sa Sestra v akcii vrátila ako muzikál na divadelné dosky. Muzikálové predstavenia po celom svete lámali rekordy návštevnosti a Sestra v akcii sa opäť stala hitom. Režisérom bol Peter Schneider a na scenári sa podieľala s ďalšími kolegami aj Whoopi Goldberg (Deloris). Muzikál mal derniéru v auguste 2012 a celkovo bolo odohratých 561 predstavení. (martin1m2)

Související novinky

Sestra v akci našla režiséra

Sestra v akci našla režiséra

03.10.2021

Hudební komedie Sestra v akci z roku 1992 se dočká dalšího pokračování. Takřka 30 let od vzniku prvního dílu se tak herečka a moderátorku pořadu The View Whoopi Goldberg vrátí do jeptiškovského… (více)

Reklama

Reklama