Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dějištěm politické satiry plné laskavého i jedovatého humoru je Bílý dům. Konkrétně pracovna prezidenta USA. Dave (Kevin Kline), občasný prezidentův dvojník, je požádán, aby zastoupil prezidenta, který dostane srdeční záchvat při intimním skotačení s jednou ze svých sekretářek. Náčelník štábu a jeho pobočník chtějí Davea udržet v úřadě co nejdéle, aby mohli podniknout určitý převrat, při němž náčelník štábu (Frank Langella) vládne prakticky veškerou mocí. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (187)

pakobylka 

všechny recenze uživatele

----- "Země je nemocná. Ty ji máš odvézt do nemocnice." ----- Milé, leč neoslnivé pojednání o tom, kterak Dave ke štěstí a k první dámě přišel. A jelikož kladní hrdinové jsou ve výrazné přesile, jde v podstatě o konejšivé vyprávění na dobrou noc z téměř ideálního světa, který má s reáliemi vysoké politiky pramálo společného ... ba co víc: Kdyby mohl, štítivě by se od nich odvrátil. ()

Sancty 

všechny recenze uživatele

Rozprávka o ideálnej hlave štátu s výbornou ústrednou dvojicou. Škoda, že sa protivníci za tú chvíľu panovania prezidentovho dvojníka nezmohli na viac. Také oživenie v podobe nejakého toho Lía Harvyho Osvalda by bolo osviežujúce. Nuž, to by ale asi na režisérskej stoličke nesedel Reitman a žáner by nespadal pod romantickú komédiu. 7/10 ()

Reklama

slunicko2 

všechny recenze uživatele

Dvojníkem amerického presidenta aneb Všechno dobře dopadne, protože musí. 1) Politická satira je vděčné téma. Scénárista Gary Ross využil své minulosti jako politického poradce presidentských kandidátů a sepsal velmi koukatelnou a příjemnou úsměvnou komedii, kde sice víte předem, jak vše dopadne, ale prožitek ze sledování vám to neubere. 2) Přidejte řemeslnou zručnost výrobců a máte film, který jistě neudělá díru do světa kinematografie, ale na který se opakovaně rád koukám. 3) A těm, kteří ve snímku vidí pouhou nudnou řemeslnou rutinu a spekulují o tom, kterého díla že je to remake (nabízí se jich celá řada), mohu jen říci slovy šéfa presidentského úřadu Boba Alexandra: Ho ho ho! Die, you pond scum! ()

MATADOR 

všechny recenze uživatele

Snímek plný satiry a vtipu. Dave si není komedií jako komedií, rozuměno, že by jste se lámali po celou dobu sledování. Ale spousta absurdit dělá z tohohle filmuu fajn věc na kterou se hezky kouká. Škoda, že to takhle nefunguje i ve více zemích světa, potom by člověk neměl problém koho volit ;-) Potěšilo Arnoldovo minicameo. ()

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Hodně se divím, že jsem tohle dokázal sledovat až do konce. Americký prezident má identického dvojníka, a z jejich záměn vyplývá většina situací. Kriste na nebi, ale co je na tom zajímavého!!!! Kevin Kline a Sigourney Weaver jsou dobří herci, ale v tomhle filmu snad účinkují nějakým omylem. Přísahám, že jsem se ani jednou nezasmál. Nebylo čemu. ()

Galerie (43)

Zajímavosti (6)

  • Ve filmu se objevuje mnoho poslanců, známých tváří Hollywoodu a reportérů ztvárňujících sebe sama. (D3VIL)
  • Cameo - Oliver Stone ztvárnil muže snažícího se přesvědčit reportéra, že je prezident jiný, než býval. (D3VIL)

Reklama

Reklama