Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fanoušci hrdinů Rockyho či Ramba se mohou těšit z dalšího vydařeného filmového kousku svého hrdiny. Nezapomenutelný Sylvester Stallone (v tomto případě i spoluautor scénáře) se tentokrát představí jako řidič kamionu Lincoln Hawk, který nás ve snímku Do útoku zavede do proslulého Las Vegas, kde se koná bouřlivé Mistrovství světa v páce. Hawk, který musí spoléhat na svou bystrost a sílu vůle, se pokusí napravit svůj život získáním finanční odměny za první místo a obnovit vztah se svým synem (David Mendenhall), kterého dříve opustil kvůli svému majetnému a bezcitnému tchánovi (Robert Loggia). A tak si to Hawk v bouřlivém finále rozdá s některými velikány šampionátu - pěkně ve stylu Rockyho. Užijte si tuto fantastickou zábavu! (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (321)

Lateef 

všechny recenze uživatele

Armwrestling jsem náhodou asi rok a půl provozoval. Kromě zanícených šlach v zápěstí a lokti jsem si odnesl také poznatek, že tenhle sport není jenom o síle ruky a paže, ale spíš o taktice, rychlosti a síle celého těla. 80% všech duelů ve filmu nemá s realitou nic společného. Jenomže když mi bylo 12 nebo 13 a viděl jsem 'pákaře' poprvé, každý 'souboj' jsem prožíval stejně, jako bych se s někým přetlačoval osobně. Zatínal jsem pěsti a mačkal opěrátka pohovky. A pak jsem taky žral tu povídačku o otáčení kšiltovky alá vypínač. Nosil jsem čepici, otáčel ji kšiltem vzad a představoval si v rukách tu ohromnou sílu, která by protivníkovu paži rozdrtila o stůl. Začal jsem cvičit. A věřte nebo ne, dnes, když jdu makat do posilovny, obrazně zapínám koncentraci a vnitřní sílu otočením kšiltu dozadu. Je to jednoduché a účinné. Nostalgie velí dát 4, ačkoliv teď vidím, že film má nárok maximálně na 2. Kompromis - 3 hvězdičky za jeden z ukazatelů cesty, po které jdu dodnes (posilování forever)! 16 miliónů dolarů(výdělek celosvětově) ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Stallone v tomto snímku trocha odbočil od rolí málovravných drsňákov a možno práve preto mnoho ľudí tento podľa mňa vydarený film odsudzuje. Mne však Sly do úlohy vodiča kamiónu, ktorý sa snaží nadviazať vzťah so svojím synom výborne sadol. Film je aj o súťaži v páke a Sly má v tomto filme skvelú formu a obrie svaly. Oproti tomu bezkrkému obrovi, čo sedel proti nemu, bol síce ako sušienka, ale s vervou sebe vlastnou a úctyhodným hereckým výkonom vytiahol nepríliš zaujímavú zápletku za sprievodu príjemných pop-rockových šlágrov k nadpriemernej pozerateľnosti. ()

Reklama

fefee 

všechny recenze uživatele

Inteligencia malého dvanásťročného spratka prevyšujúca IQ jeho strýka, Stallonove smutné oči, starý kamión s posilňovačom no nie riadenia ale Sylvestrovej pravačky, krásna americká príroda a zaparený hrubokrký gorilí miešok. To bol Over the Top. Ale čo, pozerať sa to dalo aspoň si človek zaspomínal na staré dobré 80-tky. 2,5* ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Táto Stalloneho osemdesiatková klasika (aspoň predpokladám podľa tunajšieho počtu hodnotení) mi statočne odolávala, no nakoniec mi aj tak neunikla. Nostalgia preto u mňa hroziť nebude. S filmom som mal viacero drobných problémov, vyplývajúcich z tradičných hollywoodskych klišé tej doby či tuctovou jednoduchou zápletkou, ale inak celkom fungoval. Stallone síce neoslňuje, ale ani nevadí, skôr sa činí v otcosynovských pasážach ako v tých akčných. Dnes by sa už ale nemohlo stať, že by do takejto role bol obsadený maník s tak málo vypracovanými svalmi. Zaujala scéna s kamiónom, s ktorým Sly prebúral luxusnú vilu. Osemdesiatkové akčné béčko ako vyšité. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Příběh, na němž není nic složitého - je přehledný jako širá pláň, předvídatelný, černobílý a třeba i trochu prostoduchý, ale jeho neoddiskutovatelnými klady jsou úžasná dobová atmosféra a přímočarý tah na branku. Sly je prostě zase jednou ten správný chlap se silnými svaly a se silným náklaďákem - chlap, který zůstává tím jediným pevným bodem ve vesmíru, když se všechny okolní světy hroutí. Nemusíte brát mé 4* moc vážně, ale "Do útoku“ je snímek, ke kterému mám osobní vztah - a nezklamal mě ani po letech. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (16)

  • Úvodní píseň "Over the Top" původně nazpíval John Wetton ze skupiny Asia, ale producentům se nelíbil jeho hlas. Píseň poté nazpíval Sammy Hagar. (Terva)
  • Malé cameo bodyguarda si zde zahrál slavný wrestler Terry Funk. (Kletus)
  • Sylvesterův mladší bratr, Frank Stallone, ve filmu zazpívá píseň „Bad Night“, kterou s ním napsal Peter Schless, v titulcích uvedený pod jménem Peter H. Schless. (Rominator)

Reklama

Reklama