Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Na nebesích propukla válka. Hordy zrádcovských andělů, vedených nemilosrdným Gabrielem, se vydají na zem zničit lidské pokolení. Thomas Dagget koketoval před časem s kněžským rouchem, ale posléze se stal tvrdým losangelským policistou. Nyní vyšetřuje vraždu muže a při jeho identifikaci objeví několik nezvyklých věcí : potrhanou bibli zašitou v šatech, nekrolog o usmrceném plukovníkovi v arizonských novinách a exemplář knihy, adresovaný nebesům. Dagget se proto vydává do Arizony, kde se nachází i Gabrielův protivník Simon. Všichni se zajímají o mrtvého plukovníka, všichni chtějí ukořistit jeho duši. Přenese se válka z nebes na Zemi? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (78)

BoredSeal 

všechny recenze uživatele

The Prophecy stojí na modifikované mytologii o andělech do záživného konfliktu hodných (Bohu poslušných) a zlých (žárlících na lidi) a je to zajímavá originální podívaná. Může vás předběžně odradit téma víry, to je ale osekané na základní dřeň, aby měly hodné postavy nějakou motivaci a dilema - hlavní téma je zmíněná válka andělů. Nevím nic o pozadí vzniku, ale dovedu si představit příběh jako nadupaný, politicky nekorektní komiks. Kladné postavy (Elias Koteas s příčeskem a tady ještě pořád krásná Virginia Madsen v brunetí verzi) moc nezaujmou, o to víc ale film nakopává démonický Christopher Walken v roli archanděla Gabriela, se svou vizáží a oblečením neodbytně připomínající Nicka Cave. Walkenův zlověstný herecký projev a kažení života lidem je motor filmu. Samozřejmě nesmím zapomenout ani na dalšího padlého anděla Lucifera, kterého si díky dokonalému Mortensenovi budete pamatovat i přes kratší čas na obrazovce. Dobrá zábava na letní večer. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

Představte si, že jste na něčí oslavě narozenin a oslavenec vám hodinu a půl vypráví o tom, jaký chystá na konci ohňostroj. Takže pěkně natěšení vyleze před bar a on odpálí jednu petardu, která jen tak pšoukne a to je všechno. Takhle nějak jsem si připadal při sledování The Prophecy. To jsou celou dobu kecy o válce v nebi, mezi anděly a ďáblem a celé se to vyřeší nic moc soubojem jeden na jednoho (A ani Amorek si nevystřelí). Vlastně si ani nejsem jistý, co je The Prophecy vlastně za film. Horor? Detektivka? Od každého trochu, ale ani jedno bych se neodvažoval vyslovit nahlas, protože určujících prvků je tu poskromnu. Pochválit rozhodně musím zdařilý scénář a povedené herecké obsazení v čele s trojlístkem Stolz, Plummer a Walken (ten si film hodně užívá) z Pulp Fictionu. Palec nahoru samostatně pro Eliase Koatese. Rozhodně také stojí za zmínku několik vizuálně skvěle provedených záběrů (andělé na kůlech), kterých mohlo být ve filmu mnohem víc. The Prophecy je sice zajímavý film. Hlavně kvůli tomu, kdo je tady ten hodný a kdo zlý. Navíc je film krátký a svižný, ale boží zázrak rozhodně nečekejte. Novější Constantine je podstatně lepší. ()

Reklama

fcreading 

všechny recenze uživatele

" Myslím na prvú vojnu." Oblaky v plameňoch... Zničené tváre anjelou... " Ale nikdy som si nemyslel, že vojna môže opäť začať. A práveže začala, režisér Widen, nám predstavuje Božiu armádu, kde anjeli sa chystajú na zem zničiť ľudskú rasu. Hlavný anjel je Gabriel, ktorého ztvárnil Christopher Walken ( Dead Zone), Thomas Dagget, ktorého si zahral Koteas ( Apt Pupil ), ktorý sa ho snaží zastaviť. Zo snímku sa dalo rozhodne vyťažiť omnoho viac, takto nám už zostáva iba priemerné béčko, s príjemnou Virginiou Madsenovou 60 percet. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Na tohle jsem byl docela zvedavej, ale ve vysledku to je takovy nenadchne, neurazi. Zasadni problem je v pribehu, ta samotna myslenka na druhou valku v nebi, andele toulajici se po Zemi a poldu/kneze majiciho vidiny je fajn, problem je, u tyhle myslenky taky zustalo. Vetsinu casu se tu tak mota nekolik zasadnejsich postav, aniz by bylo jasny o co jde a jestli vubec o neco jde. Ve vysledku se to sice trochu vysvetli, ale v podstate slabota. Nastesti ma film docela solidni mysteriozni atmosferu, sem tam nejakou tu brutalnejsi scenu a hlavne Walkena v roli andela Gabriela, kterej je tradicne charismatickej a pokazdy, kdyz je na scene, hned se na film lip kouka. Nicmene ani ostatni nejsou nejak spatny a Viggo v roli Lucifera si roli viditelne uziva. Takze nakonec docela solidni mysteriozni thriller, jen skoda, ze si tvurci nerozmysleli, co to chtej vlastne tocit. ()

Ketri 

všechny recenze uživatele

Ty čtyři hvězdičky dávám za originální nápad a herecké výkony. Musím se ale přiznat, že jako religionista jsem z tohoto filmu poněkud zmatena. Druhou válku andělů vyřeší běžným šamanským rituálem indiánská léčitelka? No asi provedu hlubší analýzu. Výborná hláška Vigga Mortensena v roli Lucifera:"Nebe může zůstat zavřené, já mám otevřeno stále. Dokonce i na Vánoce". ()

Galerie (7)

Reklama

Reklama