Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Novomanželé David (Nick Nolte) a Gail (Jacqueline Bisset) jedou na svatební cestu na Bermudy. Když se potápějí mezi útesy, najdou na dně starý vrak lodi. Brzy zjistí, že nejsou jediní, kdo se o vrak zajímá. Jde o legendární loď s pokladem, jejíž místo potopení bylo po dlouhou dobu neznámé. David a Gail se rozhodnou legendární poklad vylovit. Musí však čelit nástrahám ostatních zájemců o poklad, kterých stále přibývá. (Bonton Home Video)

(více)

Recenze (114)

dopitak 

všechny recenze uživatele

Mořské dobrodružství na Bermudách, s formáty Noltem a Shawem a miss průhledné tričko Bisset, padouchem Gossettem a někdejším Calverou Wallachem. Až na woodoo a žraloky zapletené do hadic (asi ne) výborná napínavá záležitost. Bissetku bych ale svlíkl! Viděno v dabingu Bontonu (Soukup, Rímský, Meduna, Čárová, Haničinec). ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Krásné podvodní záběry (včetně záběrů Jacqueline Bisset pochopitelně), povedená dvojka Nolte a Shaw, ošuntělý vychytralec Eli Wallach, tajemství vraků potopených lodí, poklad, morfium, mafiáni, podmanivá hudba Johna Barryho... Hlubina je dobrodružný snímek jak se patří. Možná trochu dlouhý a s trochu odbytým finálním podvodním soubojem, ale co. Závěrečná smrt jednoho z padouchů totiž všechny rozpaky z předchozích asi deseti minut hravě vymazala. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Po vodou dobrý, na souši špatný. Film by se dal takto snadno definovat. Jakmile se naši hrdinové potápějí, je rozhodně na co koukat, co objevovat, být napnutý. Ovšem po vynoření, film zkrátka neví kudy kam. Je Doyle Lonegen padouch či ne? Kam tak často mizí hlavní záporák? Proč Bissetová na začátku nadchne a ve zbytku dělá jen nějaké křoví? A tak bychom mohli pokračovat. Ano, Hlubina je ten film s tím mokrým tričkem. O mnoho více toho bohužel nenabídne. 60% ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Hlubina je především dobře vypadající dobrodružný film, plný perfektně zvládnutých podmořsýkch záběrů, na které bych se vydržel dívat celou věčnost snad i bez děje. Co je ale slabší je to co se děje nad hladinou. Nejvíce filmu schází jakákoliv propracovanost postav. Obzvlášť u těch hlavních není někdy zřejmé, co je nutí konat tak právě tak jak konají, nebo proč jsou tak zapáleni pro hledání pokladu, když je to může stát život a stejně jim z toho nic nekápne. Události a padouši se dějou tak nějak nahodile bez zřejmé dějové logiky. Škoda. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Oceán vás vždy dostane.“ V čase uvedenia do kín ambiciózna vec. Atraktívna výprava, slávne herecké obsadenie, uznávaný režisér (BULLITOV PRÍPAD), určite nie malý rozpočet... Bohužiaľ, nezaujalo ma to. O filme som toho veľa nevedel a kvôli naštudovaniu zlých zdrojov som si myslel, že to bude horor (snímka vznikla podľa knihy Petra Benchleyho autora Čeľustí, podieľal sa na scenári a scéna v potopenom vraku s murénami je hororová, ale to je asi tak všetko), takže dvojhodinové šarvátky dvoch skupín, naťahujúcich sa o „niečo tam dole“, ma nudili. Najviac som sa tešil na to, čo predvedie môj obľúbený Robert Shaw (PODRAZ, ČEĽUSTE) a po polhodine som sa zmätene pýtal, kde trčí. Netušil som, že sa naňho už niekoľko minút pozerám – skvelý Shaw si totiž oholil svoju známu bradu... a zo skvelej mužnej charizmy zostalo desivé torzo. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (14)

  • Vrak, k němuž se hrdinové filmu potápějí, byla skutečná loď Královské lékařské společnosti, která ztroskotala v roce 1867 u Britských Panenských ostrovů a rozlomila se na dvě části. (Cherish)
  • Na začátku příběhu Gail (Jacqueline Bisset) zkoumá otvor ve vraku pomocí hůlky, na kterou zaútočí velká muréna. Kaskadér, ukrytý ve vraku lodi, dostal instrukci, aby za hůlku tahal vší silou. Svého úkolu se zhostil s takovou vervou, že své kolegyni, zaskakující za Jacqueline, vykloubil rameno. Scéna byla naštěstí zabrána několika kamerami, a tak ji nebylo nutné opakovat. (Cherish)

Reklama

Reklama