Reklama

Reklama

Recenze (2)

POMO 

všechny recenze uživatele

Zábavný portrét mladého Donalda Trumpa coby dravého developera s enormní chutí do podnikání. Nikoliv coby politika. Manželka Ivana, Trumpův otec, mafián Tony Salerno, Andy Warhol a především právník Roy Cohn, který mu pomohl proniknout do developerských špiček New Yorku - film představuje důležité postavy Trumpova života se svěží autenticitou a dokumentaristickou důvěryhodností, v televizním formátu 4:3, často dokonce s VHS šumem v obraze. Tak přesný feeling osmdesátek a devadesátek jsme neměli dlouho v žádném celovečeráku. Režisér Ali Abbasi s postavami prochází megalomanským americkým snem, na žádnou z postav neukazuje prstem, bere je jako lidi s jejich specifickými prioritami a slabostmi. Sebastian Stan jako Trump dobrý a Jeremy Strong jako Cohn vynikající. Jen nečekejte Scorseseho, kterému by to v glamour balení à la Casino slušelo více. The Apprentice má ráz televizního filmu. [Cannes FF] ()

IviDvo 

všechny recenze uživatele

The Apprentice nabízí nezaujatý pohled na vzestup Donalda Trumpa a jeho proměnu z naivní a nevýrazné podržtašky na egoistické, bezcharakterní, narcistické monstrum. Sebastian Stan, coby Trump je ve své roli naprosto skvělý, ale možná ještě o chlup lepší je Jeremy Strong jako právník Roy Cohn, kterému Donald objektivně vděčí za svůj vzestup, i když jemu je slovo vděk asi cizí. Jeremy Strong byla skvělá volba, jemu tento typ role vyloženě sedí, jak jsme mohli vidět už v Boji o moc. Film je poutavý a ani vteřinu nenudí, ale jednu obrovskou výtku mám, a to je volba herečky Marii Bakalové do role Ivany Zelníčkové. Já chápu, že pro zápaďáky všichni z východu zníme stejně, a asi i vypadáme stejně… ale mě ten její ruský přízvuk a vzezření prostě vadilo. A chvílema to bylo vlastně tak matoucí, že jsem si říkala moment, to má být jako Ivana? Neříkejte mi, že by to bývalo nešlo jinak… [Festival de Cannes 2024] ()

Reklama

Galerie (3)

Související novinky

Jaké filmy budou soutěžit o Zlatou palmu v Cannes?

Jaké filmy budou soutěžit o Zlatou palmu v Cannes?

14.04.2024

Ve čtvrtek 11. dubna proběhla v kinosále UGC Normandie v Paříži tisková konference ku příležitosti zveřejnění oficiálního výběru v rámci programu nadcházejícího 77. ročníku Filmového festivalu v… (více)

Reklama

Reklama