Reklama

Reklama

Ratatouille

  • USA Ratatouille (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Poznejte Paříž, město nekonečných možností a gurmánský ráj, z nové perspektivy a zamilujete si ji! V jedné z nejlepších pařížských restaurací sní krysák Remy odvážně o tom, že se stane vyhlášeným francouzským kuchařem. Nenechá se zviklat výtkami ostatních členů rodiny, aby se spokojil pouze s tradičním životem obyčejného hlodavce, a s pomocí kamaráda Linguiniho, stydlivého a podřadného odnašeče odpadků, se vydá na cestu těch nejnepravděpodobnějších zážitků, humorných kousků a kulinářských triumfů, o kterých by jeden bez druhého ani nesnili. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (5)

Trailer 5

Recenze (1 300)

Shit 

všechny recenze uživatele

Jeden z úplně nejlepších animáků, co sem viděl, nejenže to je fakt originální, ale zároveň to je taková lehká nenucená zábava proložená několika nečekanýma a až skoro geniálně vtipnýma scénkama. Prostě postavu Remyho sem si fakt oblíbil, stejnětak i jeho přitroublýho, nenažranýho bratříčka Emileho, ostatně i další postavy si prostě oblíbíte, to prostě jinak nejde. Triky jsou opět na vynikající úrovni a mimika obličejů takřka dokonalá a skvěle výstižná, tomu fakt neni co vytknout, krom toho animace vody zase boduje. Co se týká příběhu, tak ten se sice nakonec přece jenom stočí, tam kam směřuje většina podobných animáku, ale je to udělaný s takovým citem, že to prostě nevadí a hlavně to neni zbytečně přitlačený ke zdi a nakonec se z toho moc pěkně vyklouzne a udělá geniální neklišovitý zakončení. A doknoce ani docela slušná délka tomu vůbec nepřekáží, příběh je prostě natolik promyšlenej, zábavnej a svižnej, že to uteče jako voda a ani si nestačíte všimnout, že už to skončilo. ()

CheGuevara 

všechny recenze uživatele

Mít Brada Birda za svého šéfa musí být doslova peklo, neboť jeho pedantský cit pro každičký detail je skutečně úctyhodný. Škoda, že si však tolik nevyhrál s příběhem jinak líbezného animáku. Co mě však nejvíc vyděsilo, byla představa, že bych měl někdy skončit jako věhlasný a zatrpklý kritik Anton Ego. To radši rychle od kulturní nebo jakékoliv kritiky ruce pryč. ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Velký pařížský animovaný šéfkuchař Gusteau s grácií sobě vlastní tvrdí: ,,Každý může vařit". Tvůrci z filmového studia Pixar s grácií hodnou šéfkuchařů k tomu mají svou alternativu: Každý se může bavit (u Ratatouille). A já si to myslím společně s nimi...a to moc nevařím... Podobné filmy: Spláchnutej, Hledá se Nemo ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Chtěla bych napsat, že ode dneška budu mít krysy v oblibě a v náležité účtě, ale není to tak ... budu při pohledu na ně stále ječet byť jsem v celém svém životě viděla na vlastní oči pouze jednu a to u nás v paneláku na schodech a ještě k tomu mrtvou. Měla však otevřené oči a obejít ji i tak pro mě znamenalo vyvinout velké úsilí. Avšak tento animák je nádherný, vtipný, mnohdy dojemně něžný. Takže zasloužených pět hvězd ho ode mě nemine ;-) ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Ratatouille se nemůže chlubit skvělým gejzírem vizuálních i verbálních gagů jako Shrek ani nemá tak propracovaný a všem generacím srozumitelný scénář jako Nemo. Přesto je možné o něm hovořit jako o současné špičce v oblasti celovečerních animovaných filmů, a to především díky skvělé animaci, která představuje současný technologický vrchol a v některých momentech vypadá téměř jako hraný film, ale taky pro zajímavé výtvarné provedení, které místy připomíná artové avantgardní projekty. To se projevuje zejména ve scénách nad Paříží nebo v bludišti stupaček, kam se malý hrdina uchýlí před pronásledováním, ale mimo jiné i u závěrečných titulků. Samotný scénář představuje jen lepší průměr a zejména pro malé děti bude zápletka nejspíš nestravitelná. Celkový dojem s ohledem na výtvarné provedení: 90 %. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (58)

  • Ve většině filmů studia Pixar se objevuje náklaďák s logem Pizza Planet. Při honičce Skinnera (Ian Holm) a Remyho (Patton Oswalt) projíždí po mostě. (Siriuss)
  • Každý dosavadní film Pixaru odkazoval na místnost A-113 na California Institute of the Arts (Kalifornský institut umění). Mnoho animátorů začínalo svou kariéru právě v této místnosti, včetně Johna Lassetera a Brada Birda. Kombinace A-113 se objeví na malé visačce v uchu laboratorní krysy jménem Git (Jake Steinfeld). (hippyman)
  • Na těle zvířecího kuchtíka je 1 150 070 chlupů, přičemž ambiciózní kuchařka Colette (Janeane Garofalo) se musela spokojit pouze s 176 030 chlupy. (Dlee)

Související novinky

Světová premiéra hudby z Jurského světa

Světová premiéra hudby z Jurského světa

25.01.2016

Americký skladatel Michael Giacchino, držitel Oscara za hudbu k filmu Vzhůru do oblak, chystá pro pražské publikum koncert pod názvem „Hudba Hollywoodu: Michael Giacchino in Concert". V neděli 7.… (více)

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

Čekají nás Auta 3 a Úžasňákovi 2

20.03.2014

Disneyovský šéf Bob Iger se předevčírem dělil s akcionáři o momentální stav mnoha chystaných projektů. Jak známo, Disney mimo jiné vlastní Marvel, Pixar a Lucasfilm, došlo tedy na řadu značek, který… (více)

Pixaři jdou do „živé akce“

Pixaři jdou do „živé akce“

17.03.2008

Ne že by je digitální animáky už nebavily, nebo jim snad málo vydělávaly (neodolatelné trailery na novinku VALL-I naznačují, že o jedné z čelních pozicí v řebříčku největších letních hitů je… (více)

Reklama

Reklama