Reklama

Reklama

Panika v Needle Parku

  • USA The Panic in Needle Park (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh se odehrává v New York City. Helen je mladá dívka bez domova. Hledá lásku a domov. Bobby by mohl být ten pravý - miluje ji a chce jí dát domov, jenže je narkoman a živí ho překupnictví drog a drobné kšeftíky. Ani jeho příbuzní a kamarádi neznají nic lepšího. Není se co divit, že i Helen začne brát drogy, prodávat své tělo a pomáhat Bobbymu při jeho podvodech. Mají jen jedinou možnost, jak začít znovu - rozejít se. Jenže to nedokážou. (vla_kor)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (111)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Tenhle film je naprostým opakem toho, co svým divákům předvedl Aronofsky ve svém slavném snímku Rekviem za sen. Tam, kde je Aronofsky pozérský a ždímá z diváků emoce, kde se dá, za pomoci laciných triků videoklipařů (ano, nemůžu si pomoct, mám k jeho stylu zakořeněný odpor:-) ), tam je Panika v Needle Parku civilní, autentická, naprosto přirozená, téměř dokumentární a ve své jednoduchosti a střízlivosti nesmírně účinná. Postupný rozpad osobnosti, otupování citu a redukování své existence na shánění a požití další dávky zachycuje pomocí přesně vybraných detailů a ukazuje, že svět feťáků je ubohý a točí se v bludném kruhu, ze kterého není východiska. Zároveň je to snímek o velké lásce a uměleckých ambicích, které se utopily na lžičce se zakalenou tekutinou a v injekční stříkačce. Pro mě jeden z nejlepších a nejpůsobivějších filmů z feťáckého prostředí. Celkový dojem: 95 %. ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Hezké.. Žádná nesmyslná protidrogová propaganda.. Tenhle film nepotřebuje vtíravý hudební motiv ani absurdně vybičované emoční onanie. Postavy nejsou prvoplánově dokopávany z idylky a dokonalosti až do nejhorších žabích sraček(že zdravím aronofského a DEA).... Nic takového. Tenhle biják je prostě o tom jak to fičí. Nic nezveličuje, nic neromantizuje. Zbytečně nestraší ani neláká. Droga má prostě svá pravidla(rytmus, priority ...) a těm se podřizuje všechno-něco funguje, něco né, někdy je to tak jindy onak... Panic in needle park to ví a chladně, střízlivě a nestranně to zaznamenává.... Srdcovka typu Drugstore cowboy, nebo Junkys christmas to nebude, ale rád si to dám někdy znovu. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

 „VÍTE CO JE NEJVĚTŠÍ ŠLEHA? SMRT!…“   Ze začátku opatrný. Výpravnější úvod do světa šlehačů, s průvodcem Bobbym, zlodějíčkem, dealerem a feťákem. Budižkničemu protloukající se životem, stahující na svoji nic neřešící pouť životem další osoby. Cesta na lidský dno ve starým zpracování, ale s nestárnoucí aktuálností. A taky o pravý feťácký lásce…   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Drogy se mi zdaj moc drahý (a může za to Babiš!).  2.) Miluju tě, perníkáři. (hovno vole Pardubičáci!). /// Thx za titule „xpavel“ a „Theon“.                PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  ne  NAPĚTÍ  * ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(90/2021) / Typický 70tkový indie film, ktorý naznačil akým smerom sa vydá kariéra začínajúceho Al Pacina. Surovo natočený a zostrihaný príbeh hlavnej dvojice nie je nijak zvlášť dramatizovaný a zameriava sa na dennú rutinu heroínových závislákov. Film mi neprišiel ničím výnimočný ale musím uznať že natočené to je zaujímavo autenticky. To je asi hlavná devíza. (6/10) ()

classic 

všechny recenze uživatele

Velikánov fenomenálny, feťácky, skoro, takmer DEBUT a VSTUPENKA do prvej hereckej super ligy ! Al Pacino sa objavil na plátne vôbec po druhýkrát, a to v úlohe nekompromisného DEALERA DROG BOBBYHO, a je to prvotriedny a úspešný vzostup v kariére vpred, keď si ho všimol, nik iný, ako F. F. Coppola ! Normálne ma až zamrazilo pri pozeraní sa na týchto stratených ľudí, premárnené životy, ktorí sa utápajú v drogách, a stávajú sa z nich automatické zabité prípady, ktorým už niet pomoci ? Po celý čas to tak aj vyzerá, pretože, ak nemá dotyčný jedinec svoju pravidelnú dávku, dostáva šialené abstinenčné príznaky, čiže urobí čokoľvek, aby sa dopracoval ku svojej nezvládnuteľnej závislosti, ktorá ho môže ľahko priviesť do hrobu. Veď komu niet rady, tomu niet pomoci. Keď sa nad tým hlbšie zamyslím, im nemá, kto pomôcť, pretože sa zdržiavajú vedľa takých skupín ľudí, kde toto svinstvo doslova tečie potokom, a potom nehrozí žiadne spamätanie sa, aj keď Helen koketuje s tým, že by mohla prestať ? Otáznik, áno, neviem, ako dopadli ? Pomerne dosť surový a sugestívny film, ktorý hravo schová do vrecka všetkých svojich napodobovateľov. Odporúčam najmä fanúšikom Ala, aby vedeli, ako voľakedy inšpiratívne začínal, a aký je k tomu extrémne presvedčivý, až si myslím, že je z toho cesta ! ()

Galerie (47)

Zajímavosti (9)

  • Roli Bobbyho si zkoušel i Robert DeNiro, ale Jerry Schatzberg se nakonec rohodl pro Pacina. (Kulmon)
  • „V jedné scéně jsme měli dealovat na rohu ulice a byl tam opravdu člověk, který právě obchodoval s heroinem. Podíval jsem se na něj a on na mě. Byl jsem z toho opravdu rozrušený,“ prohlásil Al Pacino v rozhovoru z roku 1979. (stramonium)
  • Jerry Schatzberg po přečtení scénáře odmítl film režírovat, nakonec se však uvolil, když byl do role Bobbyho obsazen Al Pacino, kterému předvídal velkou budoucnost. (Kulmon)

Reklama

Reklama