Reklama

Reklama

Chatova země

  • USA Chato's Land (více)
Trailer

Obsahy(1)

Apačský míšenec Chato (Charles Bronson) se během návštěvy zapadlého městečka v Novém Mexiku dostane do potyčky s tamějším šerifem kvůli svému rasovému původu. V sebeobraně je nucen strážce zákona zastřelit, a vydává se na útěk před krvežíznivou bandou pronásledovatelů v čele s kapitánem Whitmorem (Jack Palance). Početná skupinka bílých osadníků plánuje s Chatem učinit krátký proces a vydává se po jeho stopě hluboko do apačského území. Poháněni nenávistí a touhou po pomstě si ovšem neuvědomují, že v nehostinné krajině plné skal se sami stávají kořistí. Nelítostný western britského režiséra Michaela Winnera představuje velmi působivé svědectví o civilizačním střetu amerických osadníků s původními indiánskými obyvateli. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (66)

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Plitký, za to nemilosrdný western o hře na kočku a myš. Jenže kdo je tu myš? Charles Bronson se na svou roli tichého indiána, i přes svůj strašný kostým (na vděk dam ho v polovici odloží) výborně hodil. Už od samotného začátku má před svými pronásledovateli jasnou převahu. A přesto se zachová jako naprostý hlupák (snad ze své pýchy), aby se příběh mohl přelít do jiné, násilnější polohy. Charaktery "pronásledovatelů" jsou pro mne, i přes slušný rozjezd, hlavně v závěru zklamáním. ()

Orlau32 

všechny recenze uživatele

Film působí velice chudě na děj. Scény se s malými obměnami neustále opakují. Kdyby hlavní postavu neztvárnil můj oblíbenec Charles BRONSON těžko bych u něj vydržela až do konce. Vím, že režisér chtěl upozornit na špatný úděl indiánů, že si na ně v podstatě troufl kdejaký lump co přišel na západ loupit. Jenže chtělo to více dramatičnosti a rychlejší spád - to je můj názor. ()

Reklama

Han22 

všechny recenze uživatele

Poloviční Apač zabije v sebeobraně šerifa a po jeho stopě se vydává trestná výprava. Někteří magoři a psychopati, někteří vcelku rozumní a mezi nimi kapitán, který nedokáže udržet velení. Bohužel celý film je z pohledu pronásledovatelů, zatímco Bronson hraje nemluvného zabijáka z pozvdálí. Čili něco ve stylu slasheru a to takového, kde se většinu filmu jen žvaní a nic zajímavého neděje, Chato si s pronásledovateli jen hraje a nějaké ty vraždy přijdou až ke konci. Díky tomu není moc komu fandit a nastupuje plíživá nuda. Ke konci přijde pár zajímavých momentů, hlavně ti největší šmejdi dostanou co si zaslouží, takže ty slabé 3* ano, ale žádný strhující western to teda nebyl. ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Ten, který má být loven, z lovce kořist udělá. Mám velice rád tento western v čele se snícím jižanem Palancem a nemluvným, nekompromisním apačem Bronsonem. Jasně daný příběh, již od prvního momentu nalajnovaný. Na svou dobu extrémně brutální. Jako kluk jsem četl podobný román Strach v hrsti prachu a nemůžu si pomoci, ale díky tomuto stylu těm indošům zkrátka fandím víc, než při sledování super-hrdiny Karla Maye. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Bez nejakého zbytočného naťahovania sa už v prvej minúte ide rovno na to. Chato pošle šerifa do večných lovíšť a hon na neho sa začína. Chato je ale polovičný Apač a okolité územie pozná dokonale. Je iba otázkou času, kedy kovbojom na čele s mexickým stopárom dôjde, že proti nemu nemajú šancu. Musím povedať, že typ filmov o prežití a pomste mi vždy sedel. Po neprekonateľnej klasike Vtedy na západe je to zatiaľ najlepší western s Bronsonom (v hlavnej úlohe), ktorý som videl. Príroda, v tomto prípade síce dosť vyprahlá a kamenistá dokáže byť krutá. V týchto miestach veľmi rýchlo prídete na to, akú cenu má voda. Navyše sa tu dá nájsť na každom kroku štrkáč, z ktorého sa dá vyrobiť zaujímavá detská hrkalka...80%. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (7)

  • Bronson odmítl hrát ve scéně, kdy má zachránit nahou indiánku. Natolik mu vadilo, že není oblečená, až musel reřisér Winner použít filmový trik. Při přestávkách v natáčení též odmítal jíst u jednoho stolu s Jackem Palancem. (AlDelon)

Reklama

Reklama