Reklama

Reklama

Oheň v oblacích

Trailer

Obsahy(1)

Vidělo to šest mužů. Jednoho z nich unesli. Ale uvěří jim to někdo? V roce 1975 objevil dřevorubec Travis Walton (D.B. Sweeney) a jeho spolupracovníci vznášející se UFO. Waltonovi parťáci utekli, ale on takové štěstí neměl. Na palubě podivné vesmírné lodi byl vystaven bolestivému, nadpozemskému zkoumání. Oheň v oblacích je příběh o utrpení, opovržení a výsměchu těm, kteří se snaží vysvětlit Waltonovo záhadné zmizení (byl nalezen o pět dní později zakrvácený a pomlácený). James Garner hraje vyšetřovatele, který má podezření, že historka pětice může být jen zastírání vraždy. Robert Patrick, Craig Sheffer, Peter Berg, Bradley Gregg a Henry Thomas se připojili ke Sweeneymu v rolích mužů, jež postihla událost, kterou by normálně považovali za nemožnou, kdyby se nestala právě jim... (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (126)

pipapa odpad!

všechny recenze uživatele

Jediná zajímavá (ta nepozemská) scéna je opět velmi pozemsky cenzurovaná. Příběh podle skutečné události? Jistě, ale pouze v USA - kde se obyvatelstvo oblbuje takovými nesmysly a perverzitami včetně samozřejmě kýblů krve a násilí, že není divu, že po USA běhají milióny psychopatů všech věkových skupin a vraždí jak na běžícím pásu. ... Kéž by ejljni ebdaktovali celou USA=ten rakovinový nádor na zeměkouli i s jeho četnými metastázemi hodně daleko do vesmíru a naše planeta by se konečně mohla začít uzdravovat - ale protože pohádky jsou jen pohádky a zázraky se nekonají, musí se lidstvo smířit s tzv. US(žido)americkým "konečným řešením" v otázce existence lidstva. ()

Ravi 

všechny recenze uživatele

Velmi povedené, na strach drnkající, atmosferické a skvěle obsazené béčko, které mi nedá spát, protože je mnohem lepší, než bych býval očekával. Kolik ještě takových neznámých pokladů se v kinematografii skrývá? Děkuji Barrandovu, že nám tyto nevšední zážitky zprostředkovává. K filmu. Obraz amerického venkova je zde podán mnohem zajímavějším a uvěřitelnějším dojmem, než v mnoha jiných b-filmech. A když má tento venkov čelit něčemu neznámému v malé komunitě, stává se snímek ještě zajímavějším. A co víc, vše se tu beze zbytku daří. Je to takové drama na pozadí události, která zasahuje až do oblasti Sci-Fi. Scény z mimozemské lodi jsou o třídu výš, než v lecjakém "áčku". (Zaúpění) Kdyby se takvýmto způsobem natočily filmy na motivy S. Kinga, sakriš. Doporučuji všem, kteří mají rádi Akta X, Krajní meze, Setkání třetího druhu a podobné záležitosti. 80% = 4/5 ()

Reklama

Radek99 

všechny recenze uživatele

Velice chytře natočený sci-fi film, kterému neuškodila ani přílišná obrazová popisnost v závěru. Snímek je ve svém vyznění hodně temný a jeho vize není právě příliš optimistická, syrové až naturalistické scény v závěru snímku trochu připomínají (alespoň subjektivně) povedený obdobně temný Horizont událostí, čímž je řečena zásadní věc - tenhle sci-fi film ocení především příznivci subžánru UFO... Ty ,,skutečné události" tam prostě musíte chtít vidět... :-) Každopádně jde o trochu polozapomenutý, přitom ale nadprůměrně podařený a hodně temný sci-fi film... Podobné filmy: Čtvrtý druh, Paranormal Activity, Invaze, Blízká setkání třetího druhu ()

honajz2 

všechny recenze uživatele

Má to několik dobrých scén, včetně samotného finále, ale celkově se mi to zdálo utahané. Přitom to na béčko má ty triky sakra slušné, ono to po té technické stránce je dost dobré, ale má to prostě místa, kde jsem se nudil a bohužel jich není málo. On i ten příběh je takový jednoduchý a bez zvratů a na dvě hodiny není určitě, takže ono se i dá čekat, že to bude nudit. Kdyby to bylo víc dějovité, bylo by to lepší. Takhle to má silné scény, ale jako celek to prostě spíš nudí. 3* ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Hell of a crazy story. Natočeno podle „skutečných“ událostí. Tenhle příběh o únosu mimozemšťany není popravdě nijak extra výjimečný, ale pořád je to setsakra dobře natočené sci-fi. Už úvodní minuty nás navnadí a posledních 20 minut může být pro slabší povahy až nekoukatelných. Nebudu prozrazovat víc, protože se jedná o velký spoiler, ale můžu říct, že tohle jsem ve filmu nikdy neviděl (i když se to ve skutečnosti odehrálo jinak). Hodně mrazivé. Líbilo se mi, že s výjimkou Roberta Patricka, který navíc pár let předtím zazářil ve dvojce Terminátora, sledujeme v zásadě „malé“ herce, takže jsem měl pocit, že tohle je skutečný život, ne film. Ačkoliv lidská mysl nedokáže jednoduše přijmout skutečnost, že by OPRAVDU existovali mimozemšťané, kteří by unášeli lidi, protože to zní až moc bláznivě, při poslouchání skutečného Travise Waltona lehce nabudete opačného dojmu. Film si s tímhle aspektem poradil skvěle, protože se nesoustředí na samotný únos, ale na jeho následky a lidskou povahu. Naši protagonisté jsou okamžitě považováni za šarlatány a předpokládá se ten nejhorší scénář. Tempo je výborné a jakmile dojde na TU scénu, tak vám hned naskočí husí kůže. Tenhle typ kompetentně natočených filmů mi dnes fakt chybí. Velká škoda, že Oheň v oblacích pohořel v kinech, protože by si zasloužil větší úspěch. Jo a triky dělalo ILM. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (12)

  • Dřevorubců bylo ve skutečnosti sedm, ale tvůrci se rozhodli jich ztvárnit pouze šest, aby se vyvarovali zbytečnému zahlcení diváků příliš mnoho postavami. Všech sedm mužů se podrobilo vyšetření na detektoru lži, někteří dokonce dvakrát. Vždy bylo prokázáno, že mluví pravdu. (HellFire)
  • Po návrate mal Travis Walton problémy so žalúdkom, aj po obyčajnej strave všetko vyvrátil. (kongamato2)
  • Travis Walton sa v skutočnosti tiež stratil a objavil sa až po piatich dňoch. (kongamato2)

Reklama

Reklama