Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sam Dawson je laskavý, ale jeho duševní vývoj je zhruba na úrovni sedmiletého dítěte. Pracuje v kavárně a miluje písničky Beatles. Když tulačka Rebecca, která u něj krátce bydlela, porodí holčičku a uteče, stává se nečekaně otcem. Začne se o Lucy Diamond neobratně starat. Pomáhají mu přátelé, především laskavá sousedka Annie Cassellová. Dívenka roste a Sam, který se cítí být nejšťastnější na světě, ji bezmezně miluje. Zvládá všechny překážky, dokud si ho nevšimne až příliš aktivní sociální pracovnice Margaret Calgroveová. Když se chytrá Lucy přestane učit, protože nechce být chytřejší než tatínek a Sam na oslavě jejích narozenin ztropí výtržnost, tak Margaret zakročí a holčička je svěřena do ústavní péče. Sam na radu kamarádů hledá nejlepšího právníka, aby mu pomohl získat dceru zpět. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (368)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Mám Seana Penna moc rád. Nebojí se jít do hodně vážných rolí totálně na plno. A většinou není chyba u něj, jako spíše u celého filmu. Třeba zrovna tento kousek s názvem Jmenuji se Sam vůbec není špatným filmem. Jenom s vážným tématem nezachází do krajností, nic nevysvětluje. Prostě Seana Penna hodil do role mentálně zaostalého, ten jede herecky o sto šest, ale to, co se děje kolem něj, to divák musí víceméně přehlížet. No a abych tu nechválil jenom Seana, tak musím říct, že i Dakota Fanning a Michelle Pfeiffer byly ve svých rolích výborné. Jen tam na dvě hodiny a 12 minut bylo na můj vkus moc soudů a také mi přišlo, že se to všechno ohledně sociálky začalo řešit až nějak moc pozdě. Vždyť pokud se byl Sam schopný postarat o své dítě do jeho osmi let, tak proč by to nedokázal i potom? ()

Eldrick 

všechny recenze uživatele

Hej Seany, nechceš si zahrát dementa, kterýmu odebrali dceru? Budou ti kvůli roli muset vytrhat obočí, abys vypadal i v reálu jako retard. No jasně, z toho kouká Oscar. Když ho dali Hanksovi za Forresta, tak proč ne mně, že jo? Vůbec nevadí, že to bude působit trapně, bude to plitký až k poblití... Narážka Roberta Downey Jr. v TROPICKÝ BOUŘI dokonale sedí. ()

Reklama

janek85 

všechny recenze uživatele

Drama jak "prase". Takhle dramatický příběh jsem snad nikdy neviděl. Kdybych se na tento film díval sám, tak bych se určitě rozbrečel. Jestli se budete dívat na tento film, tak bych Vám nikdy nepřál zažít to, co obsahuje děj toho filmu. Jak si na ten film vzpomenu, tak i teď se mi chce brečet:´/.Přístupnost:od 12 let ()

kinderman 

všechny recenze uživatele

Tak tohle fakt ne- S.Penn jako krystalicky čistý blb s věčně otevřenou hubou dává školení o lásce, D.Fanningová jako " mladá- stará" a navíc prudce inteligentní, (téměř) všechny vedlejší ženské postavy jsou hotové z chlapíka, který by jim ve skutečnosti po pár minutách neuvěřitelně lezl na nervy, těkavá kamera, občasný skokový střih, chladný (soudní) modrý filtr, písničky Beatles (kde je The Fool on the Hill, který se k tématu hodí nejvíc?). Víte, jak se jmenuje pokračování? Zahraj to znovu, Same. A film Jmenuji se Joe je nejspíš o tom dalším dementovi, kterými se Sam tak rád obklopuje. ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoct: Lehce retardovaný není jen Sam, ale kompletně celý film - od první do poslední minuty. Velice prvoplánovým citovým vydíráním dosáhl jen toho, že jsem se vůči němu zatvrdila. Jistě, KAŽDÝ filmový příběh něco sděluje a chce vyvolat odpovídající emoce, ale musí na to jít od lesa a přitom v žádném případě nesmí přespříliš tlačit na pilu. Pokud bude se zmíněným dřevorubeckým nástrojem zacházet bez ohledu na ekosystém, vytvoří leda tak rozsáhlou vyprahlou mýtinu, na které jen stěží něco pořádného vyroste. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (15)

  • Kvůli přípravě na svou roli navštívil Sean Penn L.A. Goal, centrum pro mentálně postižené osoby v Los Angeles. (HappySmile)
  • Sean Penn chtěl, aby soundtrack k filmu obsahoval jen písničky od Beatles, ale nepodařilo se mu na ně získat práva, takže oslovil různé umělce, aby zahráli písničky Beatles, které chtěl použít. Aby znovu nahraná hudba přesně seděla do filmu, museli hudebníci použít přesně stejné tempo jako Beatles. (HappySmile)
  • O několik let později po natočení snímku napsala režisérka a autorka scénáře Jessie Nelson na přání tisíce nadšených diváků filmu stejnojmennou knihu. (sator)

Reklama

Reklama