Reklama

Reklama

Bohatý továrník Pavel Haken (H. Haas) je zapřisáhlým starým mládencem, který s pomocí věrného sluhy Václava (V. Trégl) úspěšně uniká nástrahám vdavekchtivých žen z lepší společnosti. Jediné chvíle klidu tráví Pavel ve víkendové vilce, kterou si nechal postavit daleko od lidí. Jenže právě tam, přímo na Pavlově pozemku, se pod stany utáboří celý houf jeho nápadnic, které k tomu dostaly svolení od továrníkovy matky. K jejich zděšení si Haken porozumí s prostořekou Andulou Mráčkovou (V. Ferbasová), která vypomáhá v táborové kuchyni. Uražené slečny se nakonec s Andulou vsadí, že ani ona Hakena nezíská… (Česká televize)

(více)

Recenze (89)

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Zdařilá konverzační komedie, s jistou dávkou noblesy, velkým množstvím vtípků a mně milou a příjemnou atmosférou. Uvědomím-li si, v jaké době snímek tvůrci natáčeli, musím smeknout, poslední film Huga Haase u nás. Příběh je samozřejmě čitelný, o tom žádná, nicméně nadhled a lehkost, svižné tempo vyprávění + vynikající herecké obsazení (Růžena Šlemrová v roli maminky, Václav Trégl jako Hakenův sluha, Stanislav Neumann, Andulčin bratr, no a v neposlední řadě báječný filmový pár Věrka Ferbasová a Hugo Haas) to vše jej posunuje do nadprůměru. "Já vím, vzduch, strom, šiška." ()

Billie777 

všechny recenze uživatele

Moc milá komedie, kde září jak Hugo Haas, tak i Věra Verbasová. Je to jeden z mých nejoblíbenějších filmů, kde Ferbaska hraje, ikdyž člověk by mohl říct, že nějak extra velká herečka to nebyla. Ale tady byla milá. Samozřejmě hlavně bez Hugo Haase by tato komedie nebyla taková, jaká je. Stanislav Neumann se svým kajakem byl taky skvělý. A nutno dodat, že snad žádnému jinému páru v prvorepublikovém filmu jsem tak nepřála jako Pavlu Hakenovi a Andule Mráčkové. :) Milá dvojice. ()

Reklama

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Vtipná laškovná komédia ktorá z môjho pohľadu ťahá hlavne pan továrník Haken svojimi suchými hláškami. Minimálne do polovice si udrží tempo, ale akonáhle je ruka v rukáve teda po návrate zo svadobnej cesty to ide dole vodou oťaže berie do rúk jeho manželka a tá už taká vtipná nie je hoci milá je. Následná roztržka a rozchod je koniec zábavy a lepenie happyendu už humor nevráti na pôvodnú úroveň. ()

Lykos 

všechny recenze uživatele

Poslední český film Huga Haase je krásnou tečkou za jeho kariérou u nás. Vím, že Věru Ferbasovou mnoho lidí nesnese, ale lepší komediální herečku jsme prostě neměli. S Hugem jí to neuvěřitelně jde. Prostě, kde je dobrý scénář, tam to jde. A když Věruš nikdo nenutí do lyrických monologů, tak ukáže, co v ní je. Moje srdeční záležitost od dětství. ()

Janiska 

všechny recenze uživatele

Nemůžu si pomoci,ale tenhle film naprosto skvělý: spojení Hass - Ferbasová, mezvyklé a osvěžující. Hass je nádherně protivný a nepříjemný, Ferbasová krásně ztřeštěná, Šlemrová dáma každým coulem a Rašilov a Neumann jako Andulini příbuzní nemají chybu. Zápletka je patřičně naivní, ale přesto je tenhle film úžasně osvěžující a křepký...i po letech, pro mě 5*. ()

Galerie (3)

Zajímavosti (3)

  • Jeden z prvních filmů, ve kterém se nějaká herečka objevila nahá. Zde se Věra Ferbasová (Andula) při koupání vyskytla úplně nahá. V té době to byl velmi odvážný počin, neboť společnost byla velmi konzervatiní... (Redyx1)
  • Film bol natáčaný v Kamenici na Sázave. (dyfur)

Reklama

Reklama