Reklama

Reklama

"Interstella 5555 - The 5tory of the 5ecret 5tar 5ystem" z dílny japonského mistra Leiji Matsumota je nakreslen na míru ke slavnému albu Daft Punk "Discovery". V dojímavém sci-fi příběhu o zrození nejslavněvnější kapely na světě tedy narazíte na hity jako "One More Time", "Aerodynamic", "Digital Love", "Something About Us" ad. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (118)

Scharra 

všechny recenze uživatele

Někdo si do videoklipu zasadí ukázky z filmů a někdo si k písničce (nebo spíše k albu) vytvoří vlastní film. To je Interstella 5555. Už od prvního klipu k One more time mě to uchvátilo. Na to, jak to celé dopadne, jsem si musela pár let počkat (a dušovat se, jestli vůbec je nějaký konec a někdo jim projekt nestopnul), protože vydali do komerčního světa snad jen čtyři klipy. Díky Bohu jsme se dočkala a musím říct, že výsledek je za jedna :) ()

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

Miluju Daft Punk, miluju i tenhle film. 68minut neskutečného hudebního, ale i filmového zážitku. Hudba se tam nejen že hodí - ona je hlavním aktérem, vytváří děj, mluví za herce. Velice originální kousek, na který jen tak nezapomenu a pokud ucítím, že zapomínám, okamžitě ho budu muset shlédnout znovu. ()

Reklama

Adasin 

všechny recenze uživatele

Naprosto fantastických 68 minut! Když jsem poprvé viděla klipy ke skladbám jako Harder, Better, Faster, Stronger nebo k One More Time, něco mi už tehdy říkalo, že jsou součástí něčeho většího, že nejsou k těm fantastickým skladbám vytvořeny jen tak. To se mi potvrdilo ve chvíli, kdy jsem na tenhle film narazila ve filmografii Daft Punk zde na ČSFD. Řekla jsem si, že se na něj někdy musím podívat na celý. Zlobím se na sebe, že jsem se k tomu dokopávala tuším několik let, protože jde o jeden z nejlepších a nejzajímavějších filmových počinů, které jsem dosud měla možnost vidět. Příběh The Crescendolls, nejlepší vesmírné kapely, je opravdu nádherný a dojemný, jak je uvedeno v jednom ze zdejších obsahů, pro jednou to není jen laciné lákadlo. Okamžitě jsem si jej zamilovala, dlouho mě žádný tak neuchvátil a nezasáhl. Co je nejlepší a nejvíce na něm obdivuji, je to, že je mistrně vyprávěný beze slov (tím myslím, že postavy nepromluví, ne text ve skladbách) jen prostřednictvím krásné animace a geniální hudby od mé nejoblíbenější kapely vůbec. I beze slov jsem se sžila s postavami a fandila jim. A díky hudbě cítila emoce, spoustu emocí... Navíc tu Daft Punk mají velmi zábavné cameo. Trochu škoda, že se Interstelle 5555 (podle počtu zdejších hodnocení) nedostalo tolik pozornosti, kolik by si zasloužila, mimo jiné i kvůli zjevným narážkám na hudební průmysl, ty snad pochopí každý. Výborná záležitost nejen pro fanoušky Daft Punku - pokud vám nevadí houseová nebo elektronická hudba a dokážete překousnout anime, vřele doporučuji zhlédnout. P.S.: Sledujte třeba na Dailymotion - na YouTube není Interstella 5555 celá ani jako seznam všech klipů se skladbami, některé klipy nejsou v Česku dostupné. 10/10 ()

GigaPudding 

všechny recenze uživatele

Je to sice "jen" videoklip k celému albu Daft Punku a odvíjí se to čistě jen od toho, jestli ten který divák má rád Daft Punk nebo ne, každopádně já, která mám ráda Daft Punk :), jsem se bavila moc, protože nezáleží na tom příběhu o ufounské kapele, kterou unese zloun ze Země, aby z nich udělal popové hvězdy v New Yorku, ale jde o tu pěknou souhru animé obrazu v takovém tom typickém manga stylu se všemi těmi klasickými rysy ostrých i kulaťoučkých obličejů a hlavně jednoduchých linek s monochromními barvami a hudbou Daft Punku, která se projevuje občas třeba jen v úplných detailech v obraze, ale pořád velmi pěkně ladí jak řazení scén s hudbou, tak i beaty s různým třeba blikáním nebo pohyby končetin a někdy je to až překvapivě nápadité a detailní vzhledem k tomu jaký jednoduchý styl mangy tu je :). Takže kdo má rád Daft Punk se bude určitě bavit a možná i víc než pouštět si to album jen tak bez obrazu, ikdyž i to samotný je super :). A Daft Punk samotní tam jsou taky :). ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Výborný ba přímo dokonalý muzikál/videoklip k albu Discovery, které francouzské houseové kapele Daft Punk vyšlo v roce 2001 s parádní manga animací, která se jak k příběhu tak k muzice náramně hodí. Během 65ti minut posloucháte parádní muziku, kterou já osobně mám hodně rád a zároveň vnímáte příběh, který si sami napsali a překvapivě musím uznat, že není vůbec špatný. Ač tak či tak vznikl neobvyklý počin, který je ojedinělý jak v hudební tak filmové branži, vznikl videoklip alba dlouhého 65 minut a kapele Daft Punk se splnil jejich velký dětský sen. Ti co hodnotí méně jak 5* buď nemají rádi jejich muziku nebo nemají srdce jelikož tento odvážný a přesto nádherný počin si méně jak 5 hvězd nezaslouží. ()

Galerie (13)

Zajímavosti (9)

  • Ve filmu se postupně můžete dozvědět jména všech hlavních hrdinů, vyjma osamoceného astronauta, který se jmenuje Shep (Thomas Bangalter). (FFilipCZ)
  • Film slouží jako vizuální průvodce albem "Discovery" skupiny Daft Punk. Nemá žádné dialogy a je v něm minimum zvukových efektů. (Jantar2)
  • Skladba „Superheores“ obsahuje vysamplovaný vokál „Something is in the air“, který pochází ze skladby „Who's been sleeping in my bed“ od Barryho Manilowa. (l3ricktop)

Reklama

Reklama