Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V jedné z našich mužských věznic dojde jedné noci k nedokonané vraždě vězně. Motivy tohoto násilného činu se snaží rozplést spolu s policejním vyšetřovatelem i mladá vězeňská psycholožka, odkrývající před námi i mnoho netušeného o pravidlech "morálky" v těchto zařízeních. Příběh se otevírá dramatickým momentem hádky mezi učitelem a žákem, která po zvláště provokativní a zcela osobní poznámce drzého kluka vůči učiteli skončí jeho fyzickým napadením a díky nešťastnému pádu na ostrý předmět i jeho smrtí. Dále už přichází jen soud a mladý učitel je odsouzen a poslán do vězení, kde si začne "odpykávat" mezi spoluvězni další trest - coby pedofil! (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (71)

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 8/10 Hudba 7/10 Efekty 6/10/// +Jana Janěková a další výborní herci (Hrušínský, Jašków), hodně poutavé a zajímavě natočené -čekal jsem trošku jiný scénář, Kotek byl hroznej (teda spíš jeho postava)/// Na film jsem byl hodně zvědavej hlavně kvůli hercům. Hrušínského a Jaškówa jsem si celkem užil, protože znám jejich jiné filmové postavy. A postava Jany Janěkové měla dostatek prostoru, což je jedině dobře. A v konečném součtu ani film nebyl nezajímavý, takže hodnotím kladně./// Celkem 75%/// ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Tak pěkně ten jejich vztah začal, povedené scény, skvělé herectví hlavních protagonistů. Překvapující a silný byl také přerod z roztomilého, hodného a láskyplně působícího Vojty do vychytralého hajzlíka. Silný vztah, ve kterém jeden miloval víc. Ostatní herci (vězni, major, paní psycholožka) se představili s lehkým nadprůměrem. Jinak scény jsou excelentně zvládnuty a také mne potěšila působivá kamera a mini rolička Martina Hoffmana. Jak se v jedné scéně Robert Jaškow otázal Vojty: "A za co ti zaplatil? Za lásku?..." ()

Reklama

Drom 

všechny recenze uživatele

Jasně, kdo by nezabil Kotka, když ho vidí. Ale vážně, tohle relativně pobavilo, i když bych řekl, že hlavně proto, jak to výborně táhl Robert Jašków, protože mnoho ostatních výkonů bylo slabých až strašných. Taky dost levný zpracování to tluče po hlavě, ale i přes to mi film dokázal zprostředkovat některé z negativních pocitů, které se snaží navodit. Dokonce i navzdory někdy snad až neumětelství hudebního podkresu nebo kamery. A dost lidí asi odradí i prvních deset minut. Po nich je to pak trochu lepší. Chvíli. Pak, bohužel, zas trochu horší, protože to vyšetřování topornýho Hrušínskýho a jeho kolegyně, jejíž jméno neznám a jsem línej hledat, bylo fakt mdlý a nezáživný. Tohle si říka o remake, vzal bych pedofila, vraždu Kotka a vostatní vyměnil. Tři, ale slabý. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Že si to pedofilové v kriminálech často odskáčou je známou věcí, nicméně tenhle příběh, jak se později ukáže, je přeci jenom v něčem jiný. Jde především o vyšetřování toho, kdo a proč útok na pedofila spáchal a v retrospektivách se ukazuje, jak to se vztahem učitele a žáka bylo. Postavené na výborných hereckých výkonech zejména Roberta Jaškówa a Jany Janěkové ml. a nevadil mi ani jan Hrušínský, ačkoliv ho nemám příliš rád. Tohle se ČT povedlo. 80% ()

ursinko 

všechny recenze uživatele

3 a pol *. Slušne urobený TV film. Len riešenia niektorých situácií ( prístup doktora, umiestnenie spolubývajúceho hlavnej postavy na zdravotnú časť väznice, "producírovanie" psychologičky po areáli väzenia ) mi prišli nelogické a pritiahnuté za uši a nekorešpondujúce so skutočnosťou. Ale prekvapil ma Jan Hrušinský, úloha policajného vyšetrovateľa mu podľa mňa celkom sadla. ()

Galerie (9)

Zajímavosti (3)

  • Věznice, kde se odehrává valná část filmu, je vazební věznice Ruzyně. (rakovnik)
  • Při rozhovoru v časopise Ona Dnes ze dne 1. září 2014 se Veronika Kubařová, která na filmu spolupracovala, uvedla, že se ve filmu  nakonec neobjeví, její záběry byly vystřiženy. (Radar)
  • V jednom z flashbacků se učitel Daněk (Robert Jašków) ptá žáka Honzy (Vojtěch Kotek), se kterým měl intimní poměr, zda ho baví Harry Potter, což byl svým způsobem celkem vtipný dotaz, protože Vojtěch Kotek daboval do češtiny ústřední postavu Harryho Pottera. (Nick321)

Reklama

Reklama