Reklama

Reklama

Zcela unikátní kombinací komiksu, hororových i vědecko-fantastických filmů a romantických příběhů je ambiciózní projekt od producenta Hvězdných válek George Lucase a scenáristů Indiana Jonese. Howard T. Duck je kačer v kačeřím světě, který je téměř alternativní kopií toho našeho. Jednoho dne je vytržen ze svého pohodlí a i s křeslem přistane kdesi ve špinavých uličkách New Yorku. Seznamuje se s mladou zpěvačkou Beverly (Lea Thompson) a společně se snaží přijít na kloub tomu, jak dostat excentrického a osamělého kačera zpět domů. Na pomoc přispěchá potrhlý vědátor Phil (Tim Robbins), který společně s kolegy zjistí, že Howard byl náhodou přenesen jejich urychlovačem částic. Při dalším pokusu se do doktora Waltera (Jeffrey Jones) dostane mocná příšera z alternativního vesmíru, která jej nakonec ovládne a začne připravovat cestu svým příbuzným, toužícím obsadit celou Zemi. A kdo jiný může zabránit zničení našeho světa, než roztomilý bílý kačer s neodolatelným zobákem? (Řitka video)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (167)

baruss

všechny recenze uživatele

Raspberry Award (Maliny) : 1987 : VÍŤAZ (4) : Najhorší film, Najhorší scenár - Willard Huyck, Gloria Katz, Najhoršie vizuálne efekty, Najhorší nový herecký objav - “Šesť chlapcov a dievčat v kačacích kostýmoch”, NOMINÁCIE (+3) : Najhorší herec VR - Tim Robbins, Najhoršia réžia - Willard Huyck, Najhoršia pieseň - "Howard The Duck". ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele

Ze začátku jsem si teda říkal, co je to za zrůdu, ale nakonec se z Howarda vyklubala sympatická postava. Než dojde k převtělení, tak je to pohodová komedie, ale potom se z toho stane docela nudná hovadina. I tak ale nechápu ty Zlaté maliny. Až na tu trikově nezvládnutou obludu na konci, to není tak strašné. 3-* ()

Reklama

Tom Hardy 

všechny recenze uživatele

V podstatě absolutně nechápu, proč byl film takový propadák. Dobře, některé scény jsou fakt přetažený, ale Howard je sympaťák ve všech směrech a celkově má, díky němu, film strašně pohodovou atmosféru. Přelomové dílo to není, ale totální kravina hodná zapomnění taky ne. Prostě taková nenáročná pohodovka... ()

Pecival 

všechny recenze uživatele

Příjemně ujetá, originální taškařice, která na dosti pošahaném námětu vystaví kouzelně pošahaný film. Kačera, sypajícího z rukávu své cynický postřehy, jsem si okamžitě oblíbil. K tomu musím zmínit EXTRA roztomilou, hezoučkou Leu Thompson. Škoda, že autorům ke konci trocha došla štáva a posledních cca 20 minut je vcelku zbytečně natahovaná akce, ale díky parádní první hodince, přetrvává dobrý pocit. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Ve všech těch Galaxiích může existovat cokoliv......... Marvel vytasil svého kačera. Dal mu kalhoty, jméno Howard a přenesl jej z Marschingtonu na Marsu do Clevelandu na Zemi. Kupodivu se s touto situací kačer Howard vyrovnal rychleji než místní "nahé" opice. CITÁT - Hele, vypadají hladově. Dejte jim banán.......... Plno vtipných hlášek, gegů a komických situací. Dobrý hudební doprovod a supr hlavní herečka Lea Thompson. Například její erotická scéna mě dostala do kolen a kačerovi dokonce i postavila. Postavila pírka na hlavě. CITÁT - To je zvrácenost!!!........Howard mi okamžitě přirostl k srdci - je silně ironický, nemá rád vajíčka a miluje pivo. CITÁT - Dáme si třikrát pivo!!!........ A aby to nebylo až tak moc romantické, objeví sa na planetě zvané Země ještě jeden mimozemšťan. Je to záporák, nemá rád pivo a miluje vajíčka. Závěrečná hudební šou je prostě krásná a píseň Howard of The Duck je pěkná. CITÁT - To nebylo špatný na kačera z Vesmíru........ ()

Galerie (66)

Zajímavosti (26)

  • Steve Gerber už ve třinácti začal vydávat svůj vlastní komiksový fanzin a když mu bylo dvacet, nastoupil do Marvelu. Postupem času se vypracoval a největší věhlas získal až právě díky Kačeru Howardovi. Největší věhlas a také největší problémy. Právě o tohohle hrdinu se totiž Gerber s Marvelem pohádal a začal se o něj soudit. Během toho pracoval pro menší nakladatelství, pro Image, DC ale i televizi (Transformers, G.I. Joe). Nakonec soud vyhrál a s Marvelem se po čase smířil. Ironií osudu je, že tenhle autor, který je v dobrém i zlém spojený s Marvelem, zemřel právě ve chvíli, kdy psal pro DC minisérii. (Rodriguez)
  • Kačera Howarda vymyslel Steve Gerber a nakreslil Val Mayerink. (Rodriguez)

Reklama

Reklama