Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Tři exkluzivní automobily překračují hranice a projíždějící polodivokou krajinou. Černá limuzína a dva sportovní roadstery z 60. let ostře kontrastují s polorozbořenými, často zcela opuštěnými usedlostmi, zarostlými cestami a prázdnými kostely. Zvlněná krajina na obzoru pomalu přechází do vrchoviny a pozvolna se z ní vytrácejí stopy moderní civilizace. Blíže neurčené teritorium, blíže neurčený čas a přece se zdá být všechno povědomé. Šest lidí pevně usazených v bezpečí svých automobilů se vrací do míst, se kterými jsou dědičně spjati. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (154)

Véča 

všechny recenze uživatele

Po skončení projekce filmu Vaterland jsem dlouhou dobu dokázal jen tupě zírat do zdi,protože sem si nedokázal v hlavě poskládat,co tím chtěl pan režisér říct.rozhodně se nedá filmu upřít,že by na české poměry nebyl originální.Téma točící se okolo lovu kostrounů mohlo pojednávat klidně o problémech rasismu nebo ekologie či něčem úplně jiném.Na začátku a na konci mě hrozně rozčilovala rozklepanost kamery během jízdy autem.Většinu hereckého obsazení pro mě tvořily,kromě Karla Rodena a možná Romana Zacha,naprosto neznámá jména.Ale hlavní vinu na neúspěchu filmu má podle mě nezkušenost původně divadelního režiséra Davida Jařaba. ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Ha... Jen se ještě musím rozhodnout, jestli ten vyboulený dramaturgický oblouk byl naschvál nebo omylem. Ale asi všechno bylo naschvál. Jen se to neslučuje s mými představami zcela dokonalého. - Ovšem čím víc se k filmu vracím, tím víc zraje. Roztomilí chlapečci pokoušejí zkázu. Jařab jde na svět skrz nekopromisní a specifické, zaostřené detaily a tak je to dobře, tak to má být. ()

Reklama

Vodny 

všechny recenze uživatele

Co si o tomto hororově laděném filmu myslet? Snad jen že šlo o dobrý nápad, který byl pokažen čistou amatérskou neznalostí, která čiší téměř z každého záběru. Pokud by to bylo bráno jako studentský film s rozpočtem 2000 Kč, tak je to úspěch. Jinak je to jen výsměch zvědavému divákovi, který naletěl na atraktivní název filmu. Všechny postavy včetně Rodena se mi zdají jako kdyby nevěděli co mají dělat a jak to zahrát. Pokud chtěl David Jařab upozornit tímto filmem na chaos a absurditu dnešního světa, tak se mu to podařilo jen z části. Chaotický film je to více než dost a k jeho pochopení by bylo dobré předložit nějaký návod. 40% ()

Ukko 

všechny recenze uživatele

Inu jak tak čtu ty komentáře, tak zjišťuji kolik lidí tento film opravdu nepochopilo. Ťem co odpadovali: "Boha zkuste zapojit trochu představivosti a zkuste se alespoň trochu vymknout zajetému a nudnému mustru, který vám přináší Holywood. Na české luhy a háje rozhodně dobrý filmařský počn, který má smyl zkouknout. Už dlouho jsem neviděl takhle hezky zfilmovaný LARP ! A že nevte co je LARP ? Zkuste WIKI" ()

Charlie84 

všechny recenze uživatele

Je to už nějaký ten pátek, co jsme si ve dvou otevřeli láhev whisky a pustili Vaterland. Už si moc nepapatuju, kolik jsme toho ten večer vypili...ale protože dávám tři hvězdy, tak asi dost:) Jsem si i po letech docela jistý, že smysl to nedávalo pražádný, ale tu vražedně vypjatou hudbu, když si někdo nabral lžíci polévky nebo se osudově zadíval na vycpaného bobra na sekretáři, už nezapomenu nikdy...citace správce Willmera v komentáři "Faye" ten film vystihuje ale úplně ve všem:) ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama