Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Od chvíle, kdy John Connor s matkou a terminátorem zabránili zkáze lidstva, uplynulo deset let. John se snaží žít tak, aby ho stroje nedokázaly najít. Vymazal o sobě všechny údaje a zničil vše, co by ho mohlo spojovat s minulostí. Jedné noci se ale objeví nejdokonalejší typ terminátora s označením T-X, který se vydá hledat cíle určené k likvidaci. John je zraněn při autonehodě, a tak se vloupe na veterinární kliniku pro léky. Přistihne ho tam Kate, která se vrátila kvůli jedné ze svých zákaznic. Ukáže se, že se oba znají ze školy, ale dřív než si cokoli stačí vysvětlit, vtrhne na stanici T-X a zabije zákaznici v domnění, že jde o Kate. Zjistí, že v budově je i její hlavní cíl John Connor, ale dřív než je stačí oba zabít, zachrání je starší typ terminátora T-101. Ten pak Johnovi řekne, že byl vyslán, aby ho chránil, a že soudný den byl jejich zásahem před deseti lety pouze oddálen a nyní zbývají do vypuknutí jaderné války pouhé tři hodiny. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (1 090)

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Z hlediska akce, nápaditosti a kvality triků nasadila dvojka Terminátora laťku tak vysoko, že snad ani největší optimisté nemohli očekávat, že ji trojka překoná. Nepotvrdily se ani pohřební řeči, že stárnoucí Schwarzenegger je už z formy a svůj part nezvládne. Terminátor představuje jeho životní roli a do třetice se jí zhostil v rámci svých možností nad očekávání dobře. Kristanna Loken je herecky k uzoufání toporná, ale stejně jako kdysi u Schwarzeneggera je to v této terminátoří roli vlastně výhodou - navíc je opravdu hezká a o to při castingu šlo. Film sice ničím zásadním nepřekvapí, na druhou stranu ani nezklame. Vzniklo nadprůměrné akční scifi s rozumnou stopáží a příjemně napínavým koncem, který víc než předchozí dva díly nechává pootevřená zadní vrátka pro případnou čtyřku. Z hereckého týmu je nejlepší sympatická Claire Danes. Na rozdíl od svých předchůdců tenhle kousek nejspíš v paměti neutkví, ale určitě nejde o ztracený čas. Celkový dojem 75 %. ()

Anthony 

všechny recenze uživatele

Výborné pokračování. Vtipné scény byly opravdu vtipné (Arnold a brýle, Arnold nakupuje, Arnold psychologem), zároveň ale podle mě neshazují tyto scény film do žánru parodie či komedie - je to jen trocha nadhledu a humoru v akčním thrileru. Dechberoucím způsobem natočená honička s jeřábem (při jejím rázném zakončení jsem zíral s otevřenou pusou). Arnold je takový jaký má být, Stahl a Danesová jsou celkem O.K. a Lokenová jen ujde - Robert Patrick byl jako záporák působivější. Trochu jsem nepřekousl snadnost její terminace, vzhledem k tomu jak předtím ukazovala svou nezničitelnost. ()

Reklama

monolog 

všechny recenze uživatele

Tenhle film se mi celkem líbil, a přiznám se, že za to může Arnie. Rozhodně je to jeden z jeho lepších filmů z posledních několika let. Že to nebyl úplnej propadák (a uznejme, že po třetím převaření čajovýho pytlíku už toho opravdovýho Earla Greye nezískáte) je hlavně asi i proto, že tvůrci jemně parodovali předchozí díly. Viz třeba jen obvyklá neobvyklá scéna sehnání si oblečení a brýle, které nesmí chybět pro celkový výsledný efekt. Děj je sice trochu unavenej, je vidět, že přestože se filmaři snažili, aby z toho nebyla blbina, slabej scénář jim stále podrážel nohy, ale i tak se to dá. A jak už jsem řekl, dle mě je to Arnieho zásluha, protože co si budeme povídat, charisma má vážně veliký a ani jeden z těch dalších proti a spoluhráčů mu nemůže nijak konkurovat. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Můžu s klidem prohlásit, že Trojkou se to celé malinko podělalo, vlastně podobně jako u série Alien. Nechápejte mě špatně, pořád se fanoušek hrozně těší před každou kino premiérou a že to pro mě byl zážitek v roce 2003, ale jen po dokonalých prvních dvou dílech, už s odstupem si jaksi říkám, zda-li by Terminátor neměl raději odpočívat. Trojka šlape na brzdu poměrně dosti a tak po bombastické Dvojce, která se stala nesmrtelným etalonem a nedostižným dílem. Najednou zde máme záporačku, po které po letech neštěkne ani pes. John Connor vypadá jako někdo komu bylo v mládí nepěkně ubližováno nějakým oplzlým strýčkem a Claire Danes mnoho bodů taktéž neposbírá. No casting se prostě vůbec, ale vůbec nepovedl. Občasné vtípky naštěstí díky komediálnímu talentu Arnolda fungují. Jedna zajímavá honička s autojeřábem a vedle toho neexistující atmosféra. Koukat se na to pořád dá, ale .. Omlouvám se za možná nepěknou kritiku, ale je třeba se spíše maximálně soustředit na chystaný návrat Camerona a nechejme se překvapit co strejda Jim s touhle sérií provede. 80% ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Tak jako téměř všichni vím, že T2 už nikdo nikdy nenatočí. Věděl to naštěstí i Mostow a tak přišel s touhle svojí verzí "T", která mě rozhodně neurazila. Akce střídá úsměv na rtech a ten hned další akce. Triky jsou skvělé a Schwarzenegger mi připadl ještě příhodnější na svou "roli stroje" než zamlada :) Takže ... skvělý akční film, který stojí za to vidět (a slyšet - sousedi měli radost :) a který mi konečně připomněl pořádnou jízdu na kolotoči :) ()

Galerie (147)

Zajímavosti (73)

  • Při útěku ze hřbitova použije Terminátor (Arnold Schwarzenegger) na odražení policistů kulomet Browning M1919A4, který posléze odhodí na zem, když nastupuje do pohřebního vozu. Jakmile dorazí ke karavanu v kopcích, znovu kulomet odbavuje z rakve, i když ho už v následujících konfrontacích stejně nepoužije. (Guilemot)
  • Terminátor (Arnold Schwarzenegger) ve filmu používá Glock 18, brokovnice Remington 870, samopaly HK UMP 45 a HK G36k, kulomet Browning M1919A4, RPG 69 a granátomet Sage Control SL-6. (JohnSmith)
  • Ve filmu byl použit největší pojízdný jeřáb na světě. (Benjamin-L)

Související novinky

Scenáristé v akci

Scenáristé v akci

22.11.2008

Vrána k vráně sedá a američtí scenáristé s oblibou pracují ve dvojicích. Rossio a Elliot (Piráti z Karibiku) či Orci a Kurtzman (nepřehlédli jste našlapaný trailer na nový Star Trek, že ne?) jsou už… (více)

Další „parodie“ na 300

Další „parodie“ na 300

27.08.2008

He? Na DVD právě dorazil výplach Tohle je Sparta! (pokud se na něj chystáte, možná byste se nejdřív měli mrknout na hodnocení zdejších uživatelů), ale „sranda“ nekončí. Řítí se na nás další film,… (více)

Bruce Willis má hezčího zástupce

Bruce Willis má hezčího zástupce

21.11.2007

Minimálně v sci-fi thrilleru The Surrogates, který začne v únoru natáčet Jonathan Mostow. Tomu scénář podle stejnojmenné komiksové předlohy napsali staří kámoši Michael Ferris a John Brancato, s… (více)

Stallone básní a střílí teenagery

Stallone básní a střílí teenagery

20.11.2007

Ovšem ne v jednom filmu, i když by to bylo zajímavé (něco ve stylu dávných vikingských bardů, kteří museli umět setnout nepříteli hlavu a pak, ještě než tělo vychladlo, o tom zazpívat ve verších ;-))… (více)

Reklama

Reklama