Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dodge se stane kapitánem a má velet ponorce. Není to však vysněná atomová ponorka, ale rezavý dieselový stroj z roku 1958. Marně si stěžuje – a navíc se dozví, že má při cvičení imitovat ruského šílence, zaútočit na americkou jadernou flotilu a dobýt dva přístavy. Ani posádka na jeho Stingrayovi není nic moc – je složena z bizarních individuí – fanatického zástupce velitele Pascala, technik Lovacelli, přezdívaný Sonar, či nezvladatelný frajer Stepanak – a je v ní dokonce žena, poručice Emily Lakeová. Takové podmínky vyvolávají samozřejmě řadu kuriózních situací. Přesto se Dodgeovi nakonec podaří dát ponorku jakž takž do pořádku a pomocí různých improvizovaných triků obelstít i atomovou ponorku Orlando, jíž velí jeho bývalý nadřízený Knox. Pomalu se sžívá i s posádkou a nakonec ignoruje rozkaz – přeruší rádiové spojení a dopustí se tak de facto únosu vlastní ponorky. Pascal žádá kapitána, aby mu předal velení, před posádkou se však jen ztrapní. V převlečení za piráty jej ostatní náležitě potrestají. Admirál Graham se mezitím rozhodne počíhat si na Dodge u Norfolku, a velet jeho dopadení… (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (190)

ali-n 

všechny recenze uživatele

Jemne nadpriemerná komédia plná známych a dobrých komikov. Možno by pre ňu bolo lepšie po celý čas trvania zostať hlavne zábavnou, prípadne parodickou. 3 a pol aj za Lauren Holly v sexi uniforme, supervodivého elektrikára a perfektné pirátske intermezzo.MOJE NAJ - Rybka Doris z Hľadá sa Nemo sa ešte stále má čo učiť od Harlanda Williamsa. Takto sa napodobňuje veľryba! :-)))) ()

Spielbergo 

všechny recenze uživatele

Mě se tato komedie prostě líbí. Někdo si jí zde plete bohužel s parodií a pak z tohoto svého pomýlení vinní film, nicméně za to film nemůže. Má to nápad, dobře vybrané herce, vtip a rychle to odsejpá, takže tomu nelze moc vytknout. Kdo nehledá další stupidní parodii ani další stupidní komedii má možnost se velmi dobře pobavit. Za vše hovoří fakt, že tento film lze bez újmy na zdraví shlédnout i vícekrát, což o valné většině amerických komedií s klidným svědomím říci v žádném případě nelze. ()

Reklama

annevelyn 

všechny recenze uživatele

Jakkoliv je téma outsiderů v námořnictvu a celkově v armádě obehrané tucty parodiemi, občas se mezi nimi dokáže objevit i světlý moment. Vtipné postavy doplněné do skvělé dialogy a mnoho vtipných scén, které nenechají vaši bránici v klidu dokazují, že snímek s přehledem patří ke klasikám paridií jako Utopenec na útěku nebo Žhavé výstřely. ()

robbiee 

všechny recenze uživatele

[imdb: 5.4/10] | me: Ľahká komédia, ktorá má svoje svetlé miesta, úskalia a aj pády ale celkovo určite neurazí. Nie je to totižto teenage shit, ale pokus o klasický humor na štýl POLICE ACADEMY. Nevyšlo to síce úplne dokonale, ale ako voľba na sviatočné popoludnie pred TV je to dobrý ťah a k tomu všetkému Kelsey Grammer ako kapitán. Tak prečo nie? Mister Jackson, you look like you could use some fresh air. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Slušná průměrná komedie, kterou si vždycky rád pustím znovu. Posádka looserů, kapitán s tetováním na ptákovi, sexy ženská na palubě a tuna rezavého šrotu…Sice se zde objeví i řada „klišé“, ale většina humorných situací byla trefná, humorná a hlavně se u toho člověk nenudí, protože se tam furt něco děje. Nejvíc jsem si oblíbil kuchaře, radistu a Nitra – je ovšem rovněž pravdou, že některé situace už byly dost přitažené za vlasy, ale které komedie se bez nich obejdou že…? A tohle je snad první role Roba Schneidera, kde mi lezl vyloženě na nervy a byl jsem rád, když zmizel ze scény… ()

Galerie (35)

Zajímavosti (10)

  • Ačkoliv byl režisérem tohoto filmu Hugh Wilson, tento film sklidil, již v době svého vydání, spíše negativní reakce kritiků a na populární filmové recenzní stránce Rotten Tomatoes (k datu 22. 5. 2021) skóre necelých 12 %. (TutanKrupan)
  • Ve scéně, kdy poprvé Howard (Harry Dean Stanton) zapne motory, je zapínání na přední straně motorů. Když s pákou pak manipuluje napodruhé, je páka na druhé straně motorů než předtím. (cuish)

Reklama

Reklama