Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Art Jeffries (Bruce Willis) - agent FBI, byl nespravedlivě převeden na jinou práci, při níž se dostal do konfliktu s mocnou Národní bezpečností agenturou. Důvodem je devítiletý chlapec Simon geniální autista, kterého měl chránit. Dešifroval totiž přísně tajný kód Mercury, zřízení pro práci amerických zpravodajských služeb a fanatický šéf projektu Nick Kudrow (Alec Baldwin) je odhodlán zbavit se nejen malého luštitele, ale i všech nepohodlných svědků události. Art se Simonem se proto musí skrývat a v souboji se všemocnou mašinérií riskovat vše. Jeho jedinou nadějí v souboji s časem je Simonův výjimečný matematický talent, pomoc bývalého parťáka a sympatie dívky, kterou dvojice uprchlíků náhodou potkala. (Bonton Home Entertainment)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (245)

Dever 

všechny recenze uživatele

Soundtrack John Barry: 1. The Story Begins... ,2. Simon's Theme ,3. The Puzzle ,4. Barrell Kills Parent ,5. Looking For Simon ,6. Meeting With Kudrow ,7. The Train Search-Art & Simon ,8. Simon Is Going Home ,9. Rooftop Arrival ,10. Simon On The Edge-Death Of Kudrow ,11. I'm A Friend Of Simon's ,12. The Story Ends... ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Na Willisa pomerne nudné a ťažkopádne. Veľká absencia napätia a prekvapivých zvratov. Chýbala mi dôkladnejšia prepracovanosť scenára a Simonovej postavy, akčných momentov a podobne. Zreteľný je aj Willisov útlm v tejto fáze jeho kariéry. Síce sa začal venovať filmom s vážnejšou tematikou, no tu vidíme, že začiatky sú ťažké aj pre herca takéhoto kalibru. A o Baldwinovi škoda písať. Priemerisko ako hrom. 50%. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Bruce v bundě Butche Coolidge zachraňuje své autistické hodinky a protřelý znalec těhle žánrových kousků z posledních dvou dekád minulého století ví, že Alec Baldwin de v pátým kole na prdel (nebo na chodník). Becker se nesnaží ani o náznak překvapení a Willis unaveně luhuje čaj ze zlatých malin, nicméně má to v sobě schopnost jednorázově zaujmout a pomocí ní to dospěje až k dojemnému objetí s dětským chráněncem. Važme si toho, protože třeba o rok později se Shyamalanem už tohle spojení hmot nebylo možné.. ()

tom88 

všechny recenze uživatele

Po druhom zhliadnutí mením z pôvodných štyroch hviezd na tri. Keď som to videl menší, páčilo sa mi to oveľa viac, no určite by som Mercury nezatracoval. Dej nie je nijak zvlášť prepracovaný, ale počas svojej stopáže obstojne baví. Zopár scén je zbytočných, napr. hneť úvodná scéna s teroristami. Herecky je to tak maximálne priemerné. Nikto sa nevytiahol. Pre mňa tu bola aj nejaká ta pamätnejšia scénka a pri jednej ma aj zamrazilo, ale inak je to štandard po všetkých stránkach. 65% ()

baxiii 

všechny recenze uživatele

Bruce Willis, jako můj oblíbenec mě opravdu mírně zklamal a Harold Becker, už né jako můj oblíbenec, taky. Na začátku sem byla opravdu napjatá a čekala jak se to vyvine, jenže v dalším průběhu filmu už ani pořádně nevím co se dělo. Nejspíš mi to nepřišlo moc zajímavé a uchvacující, jak bych od filmu na takovéto téma čekala. Opravdu škoda. Mé hodnocení jednoznačně zachránil Miko Hughes. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (17)

  • Miko Hughes kvůli své roli strávil nějaký čas s autistickými dětmi ve speciální škole. Také pracoval s chicagským dětským psychologem, aby lépe pochopil, jak má stvárnit autistické dítě. (HappySmile)
  • Miko Hughes získal za roli Simona Lynche cenu Young Artist v kategorii nejlepší výkon v celovečerním filmu pro mladého herce. (Terva)

Reklama

Reklama