Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Přece neutekl od pařížských mafiánů, aby se stal terčem pro amazonské zabijáky! Francoisi Perrinovi se vždy podařilo nějakým způsobem své dluhy z karet zaplatit. Život na vysoké noze přece jen něco stojí. Ale tentokrát těch sto tisíc dolarů ne a ne sehnat. Mafiánské dluhy bývají mnohem nebezpečnější než dluhy u banky. První výstraha se ještě přežije, ale druhá… Perrin má starostí až nad hlavu, nebo lépe řečeno o hlavu, a tak, když si ho v noci uprostřed Paříže vybere polonahý Indián jako muže, který má zachránit jeho duši kdesi v Amazonii, je to pro něj jen špatný vtip v nejméně vhodnou dobu. Avšak velmi brzy a rád přijme závazek, který mu pomůže zbavit se mafiánských vymahačů. Čeká ho cesta k brazilským indiánům, kde má, uprostřed deštných pralesů, najít šamanovu duši. V té chvíli ještě tento lehkovážný pohledný muž zdaleka netuší, že při záchraně duše toho druhého je jen krůček k nalezení duše vlastní... Hvězdami filmu režiséra Francise Vebera jsou Jean Reno a herec a zpěvák Patrick Bruel. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (118)

kingik 

všechny recenze uživatele

Francois Perrin je vášnivý karetní hráč a tentokrát visí sto tisíc dolarů když mu nešla karta. Ještě horší je, že dluží mafii, která rozhodně dluhy neodpouští. Perrin má starostí plný kotel a jednou v noci uprostřed Paříže si ho vybere polonahý indián s tím, že má kdesi v amazonském pralese zachránit jeho duši. Hlavně, aby se zbavil mafiánských vymahačů. Ocitá se tedy uprostřed deštných pralesů a najednou nalézá cestu k sobě samému. Francis Veber už dávno netočí odlehčené komedie s třeskutým humorem, ale pokusil se také natočit film s myšlenkou, kterou narouboval dost nešikovně do už tak splácaného scénáře a navíc se to k němu ani moc nehodí. Výsledkem je chaotický film, který má do komedie daleko, ale velmi blízko k podivnému a hlavně dysfunkčnímu skloubení několika žánrů. Klady: francouzská dvojka Reno & Bruel + pěkné lokace + náznak originality. Zápory: film se nedrží jednoduché myšlenky a pokouší se o víc než na co stačí - zbytečně filosofický nádech - nekompaktní příběh - nefunkční skloubení žánrů - nudné a zdlouhavé procedury v chabém příběhu - nevýrazný žánrový slepenec - slabá režie - levná triková a technická stránka filmu. Mé hodnocení: 40% ()

Ainy 

všechny recenze uživatele

Patrika Bruela mám ráda, ale v tomhle filmu mě nebetyčně vytáčel! Nenávidím za to Vebera, že mu napsal roli debilního, do sebe zahleděného, umanutého, ukřivděného, samolibého, hysterického vola jménem Francoá Perrin, za kterou by ho jeden, s prominutím, vyliskal! Obdivuji neskutečně pevné nervy, které s ním Jean Reno jako Campana měl. Trochu si to u mě vyžehlil tím závěrem, kdy ho patrně osvítil Svatý Jaguár a jako mávnutím kouzelného proutku se z něj stal normální člověk. Tuto indiánskou pohádku hodnotím jinak docela uspokojivě. U nás máme Krtečka a jinde se na dobrou noc vypráví legendy o šelmách kočkovitých, navracející uloupené duše zpět. ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Být Jaguár natočen o nějakých 10 či 15 let dříve, byl by nejspíš ideální hereckou příležitostí pro tandem Richard/Depardieu. Na druhou stranu nemohu v žádném případě pomlouvat herecké výkony standardně skvělého Jeana Rena či Patricka Bruela ve své nejspíš životní roli. Velmi dobrá dobrodružná komedie s nádechem fantasy, kde komediální scény jdou v tradici francouzských komedií a při dobrodružství a akčních scénách teče krev a je po srandě. 85%. P.S.: Jako bonbónek má oblíbená kráska Alexandra Vandernoot. ()

Subjektiv 

všechny recenze uživatele

Tím, že budete špatným filmem volat: "Zastavme kácení amazonských palesů," či: "Respektujme odlišné kultury," jej vznešenějším neučiníte. Nakonec vám zůstane totéž, co jste měli předtím - naivní vyprávěnka o chlapíkovi, co v pralese dík moudrosti indiánů najde své správňácké vlastnosti a sexuální vybití. Oblíbené zasazování děje do exotického prostředí mi připomíná heslo kolejního gurmetství: "Když se to zalije dostatečným množstvím kečupu, půjde to sežrat." Slabé **. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Veber už natočil lepší a zábavnější snímky a Jean Reno ztvárnil mnohem ikoničtější postavy, ale i tak má Jaguár jisté kouzlo, které ho činí tak pohodovou a neotřelou dobrodružnou komedií. Možná je to tou nádhernou amazonskou přírodou, tím někdy poněkud bizarním smyslem pro humor, půvabnou Patricií Velasquez nebo prostě jen mou slabostí pro Vebera a Rena. Každopádně já se u toho bavil velmi dobře a ty 3* značí tentokrát mnohem víc zábavnou jednohubku než upachtěný průměr:-) 65% ()

Galerie (20)

Zajímavosti (3)

  • Danny Trejo (Kumare) má jako jediný ze všech indiánů na konci filmu při souboji na těle „válečné“ barvy. To pouze proto, aby zakryly jeho výrazné tetování na hrudi a obou pažích. (korbitch22)
  • Jméno hlavní postavy François Perrin (Patrick Bruel) používá režisér Francis Veber ve svých filmech téměř pokaždé. Několikrát se takto v jeho filmech jmenoval Pierre Richard. Ještě častěji potom Veber ve filmech používá jméno François Pignon. (korbitch22)

Reklama

Reklama