Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Sebevědomý Poručík Chris Burnett (Owen Wilson) byl vycvičen jako specialista na řízení bojových letadel typu F/A - 18 Superhornet a stal se skutečným špičkovým pilotem a navigátorem. Není proto divu, že nadupán vědomostmi a neotřesitelnou vírou ve své schopnosti, chce ukázat světu, co umí. Jeho poněkud konzervativní nadřízený admirál Reigart (Gene Hackman) jeho horkokrevnost nepovažuje za vhodnou. "Jsme pozorovatelé a ne vojáci", říká admirálu Reigartovi jeho podřízený Chris. Během průzkumné akce ale Burnett vyfotografuje cosi, co vidět rozhodně neměl, je sestřelen a pronásledován. Navzdory tomu, že celá akce probíhá "za nepřátelskou linií" , jde poručíkovi o krk. Admirál Reigart poruší své zásady a udělá riskantní rozhodnutí pro záchranu jeho života... Příběh filmu je zasazen do neurčité doby, která je charakterizována jako "pozítří" a je inspirována znepokojivou situací v Bosně. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (340)

Zeck 

všechny recenze uživatele

Tohle skutečně ne. Když jsem tento skvost viděl poprve ve svých čtrnácti, bavil mě sice celou dobu, ale už tenkrát mi ten závěr přišel neuvěřitelně pitomej. Dnes na to koukám s větším odstupem a pitomej mi přijde i Owen Wilson, kterýmu v tomto filmu nevěřim ani podklouznutí na kameni. Závěrečná bojová akce je ovšem rarita... nic tak nereálného se nedělo ani v sérii Ramba. ()

Nevka 

všechny recenze uživatele

Náběh na áčkový válečný film spláchnutý do záchodu naprosto příšernou režií a nízkým budgetem. Nejhorší je, když vidíte, že tohle by na papíře mohlo s několika úpravami fungovat, ale pak si to pustíte a... Děs a bída. Nevěřil bych tomu, že to řeknu, ale zlaté zpomalovačky Zacka Snydera. Protože brikule, o které se tady pokoušel John Moore, dalece přesahují hranice mého chápání. Owen, který se zběsile kymácí na laně v závěrečné sekvenci, pak tu bizarní snahu o epičnost jen smutně podtrhuje. Takhle ne. ()

Reklama

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Na projekci filmu jsem byl pozván některými přáteli, kteří to strašně moc chtěli vidět. Ale já byl skeptický. Owen Wilson jako akční hrdina??? OK, více jsem se zmýlit nemohl. Film je velmi dobře uvařen a Owen Wilson hrál prostě náramně. Akce byla většinou realistická, let výborně zpracován a scénář zajímavý. V době, kdy jsme zahlcováni americkými válečnými snímky z Vietnamu či druhé světové války je Za Nepřátelskou Linií osvěžující závan větru, který konečně ukazuje i jiné než americké militantní složky. V kině jsem seděl v první řadě hned u dveří a přesto jsem odcházel nadšen. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Slušně natočený válečný film, inspirovaný skutečnou událostí kdy byl nad Bosnou během bosenského konfliktu 2.6.1995 sestřelen stíhací letoun USAF F-16c kapitána Scotta O´ Grady. Letoun dostal zásah naváděnou raketou SA, pilotovi se však podařilo bezpečně katapultovat a na nepřátelském území přežil 6 dní. O jeho zážitcích jsem v době jeho slavného návratu, kdy byl v USA hrdinou četl v jednom z čísel Reader´s Digestu. Tolik k námětu. --- Film se inspiruje prakticky jen prostředím a tématem sestřelení amerického pilota. Ten se snaží rádiem navést na sebe search and rescue skupinu a zároveň musí unikat před nepřítelem, který na něj podnikl hon. Film nepostrádá napětí, akčních scén je v něm požehnaně, ale jak napsal gogo76 ten závěr si mohli tvůrci odpustit. Ale to by na to asi Amíci nešli do kina :-) Wilson překvapil, poprvé jsem jej viděl v krapet jinačí vážnější rolia docela mu sedla. Mám li se ovšem podívat na film s takovouto tematikou, tak raději sáhnu (opět s gene Hackmanem) po akčnějším vietnamském BAT21 (1988). * * * ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Výborný akčno-vojnový film s vynikajúcim DTS ozvučením. Zatiaľ najlepší Moorov film,natočený u nás na Slovensku. Vraj sa G.Hackman takmer nespoznateľný prešiel po Košiciach... Vynikajúco nadupané akčné scény, nudiť sa rozhodne nebudete, celé to pripomína Ryana, ale celý film zhadzuje typický "hollywodsky záver s absolútne nevierohodnou prestrelkou. Dabing je v tomto filme iba na príťaž. Nebyť zbabraného záveru, mohla to byť nezabudnuteľná akčná jazda. Napriek tomu je to môj obľúbený film videl som ho niekoľkokrát, beriem ho ako skvelý test domáceho kina - to ozvučenie má neskutočné grády a aj z toho dôvodu dávam plný počet. 90%. ()

Galerie (87)

Zajímavosti (26)

  • Vďaka natáčaniu na Slovensku, vybudovali v Lubochnianskej doline niekoľko kilometrovú asfaltovú cestu, ktorá pre dopravu slúži dodnes. (W.E.N.D.Y)
  • Ve scéně na letadlové lodi, kdy vojákům spadne míč do vody, zakříčí jeden z nich: „Wilsone!“. Fráze je odkazem na o rok dříve natočení snímek Trosečník (2000). (rakovnik)
  • Počas natáčania v Zádielskej tiesňave si Owen Wilson (Chris Burnett) zlomil ruku a musel byť ošetrený v košickej Univerzitnej nemocnici L. Pasteura. (m.a.t.o.)

Související novinky

Wahlbergovy zpomalené kulky

Wahlbergovy zpomalené kulky

12.11.2007

Mark Wahlberg si v Odstřelovači a Skryté identitě vydatně natrénoval polohu nekompromisního drsňáka, který před striktním dodržováním zákona upřednostňuje přímočarou kulku mezi padouchovy oči. Tenhle… (více)

Reklama

Reklama