Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Otec Andrew Kiernan je Vatikánem vysílán na místa, kde se údajně stal nějaký zázrak. Andrew není jen kněz, ale i vědec, a zázraky většinou vědecky vysvětlí. Na posledním místě, v Belo Quinto v Brazílii, se Andrewovi nepodařilo vědecky vyvrátit tamní úkaz zázraku. V místním kostele začaly téci krvavé slzy jedné kamenné soše v den, kdy zemřel otec Alameida, a Andrew rozborem potvrdí, že se wkutečně jedná o lidskou krev. Kardinál Daniel Houseman nechce povolit Andrewovi návrat k soše s tím, že tam pošle geologa a ten na místě rozhodne o případném převozu sochy do Vatikánu k podrobnému prozkoumání... Růženec otce Alameidy je na tržišti nabízen malým chlapcem a matka Frankie Paigové ho od něj koupí, aby jej s ostatními dárky poslala své dceři. Frankie otevře balíček od matky až v momentě, kdy jí matka zavolá. Frankie pak začne být špatně a myslí si, že je těhotná. Po návratu z práce ale zažívá divné stavy. Málem se utopí ve vaně a probere se k vědomí až v nemocnici, kam ji nechala odvézt kamarádka. Frankie má na zápěstích bodné rány, ale neví, jak se jí to stalo. Lékařka si myslí, že si rány způsobila sama. Frankie je pak v metru před svědky, mezi nimiž je i otec Durning, bičována neviditelnou silou a Andrew Kirnan je vyslán do Pittsburghu, aby zjistil, oč jde. Ještě před odjezdem se Andrew dozví, že církev nemá v Belo Quinto kostel a žádný otec Alameida v jejich církvi nikdy nebyl... (TV Prima)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (209)

Schizeus 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že po shlédnutí Stigmat jsem plný rozporuplných pocitů a náladou k diskutování o onom ožehavém tématu církve. Jsem fanouškem takovýchto filmů, takže hodnotím kladně. Velice mě zaujala zvuková, hudební stopa, která opravdu dokonale vytváří děsivou atmosféru. Co se počinu pana Wainwrighta týče, nenechal mě unudit se k smrti, některými scénami jsem byl až mile překvapen, některé mě naopak překvapily negativně a Stigmata doporučuji jako zpříjemnění deštivých večerů ve dvou... ()

hrona 

všechny recenze uživatele

Stigmata jako thriller nefungují prakticky vůbec, o hororu bychom zde mohli polemizovat úplně. Naprosto bezduchý film s velice špatnými dialogy, nemluvě o nějakém tajemnu a naprosto vytracenou pointou,. Po hodině hraní Patricie Arquette už jsem měl sto chutí jí přetočit a doufat, že to s ní v závěru švihne. Byrne většinu času filmu prozírá, fandit mu v prolomení morální zásady a klína hlavní hrdinky také nešlo, neb měli stejně divný vztah, který se snažili tvůrci vykonstruovat dosti neobratně. A samotná akce spíše připomínala požití jakýchsi halucinogenů s roztrhanou kamerou. Škoda, námět dobrý, ale viděl bych ho spíše v Italské režii. ()

Reklama

Anticque 

všechny recenze uživatele

Atmosféricky slušně povedené dílko, s prvky umučení krista, hodně krve, a hlavně dobře obsazené hlavní role. Film by se dal zkrátit, neboť občasně děj stál na místě a nechtěl se hýbat. Ale nakonec po konci filmu jsem uznal kvalitu filmu, i přes nudné pasáže, ale když jsem se vžil do děje tak 75 % je na místě. ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Tu je problém nízkeho hodnotenia veľmi zaujímavý. Ide o to, že film má zaujímavý, netradičný nápad, zkrížený s viacerými žánrami a je aj celkom kvalitne a divoko spracovaný, mňa si až tak nezískal. A to mám rád aj horrory, aj netradičné námety a znesiem aj viac nechutností. Je to zaujímavý experiment, dráždiaci viaceré skupiny obyvateľstva a ja som takýmto otvorený. Tak stále nechápem v čom je problém. Aj Byrne bol diabolský. 65%. ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Řemeslně velmi dobře zvládnuté, leč žádné zásadní nebo zapamatování hodné dílo to také určitě není. Formálně odzbrojující - vizuální stránka je nádherná a některé obrázky by se mohly vystřihnout a z fleku vystavit v národní galerii, avšak emocionálně plochý recyklát tisíce a jednoho motivu z řad satanské tématiky, které už mohou výrazněji oslovit pouze v případě bezchybné souhry všech filmařských složek nebo drtivě navozené atmosféry v autenticky synchronizovaném příběhu - ani jedno se zde však nekonalo... 60% ()

Galerie (40)

Zajímavosti (17)

  • Zlínský rodák Ilja David Cmíral (v titulcích uvedený jako Elia Cmiral) později komentoval své nasazení při skládání hudby: "Myslím, že je to zajímavý film a byla to pěkná práce, co víc si můžu přát. Já jsem to téma hodně prožíval, polepil jsem si studio těmi svitky s předpokládaným pravým Ježíšovým evangeliem ve staroaramejštině a za dva týdny mě ta práce tak pohltila, že jsem se domluvil se ženou, že odjedou se synem pryč. Ten film jsem dělal přes Vánoce a tak mě ta rodinná atmosféra rušila, že jsem je poslal na dva měsíce do Tokia a žil jsem na objednaných pizzách a čínském jídle." (NIRO)
  • Když otec Kiernan (Gabriel Byrne) vstoupí do vatikánské pracovny, aby si převzal nový úkol, můžeme za ním slyšet kardinála Housemana (Jonathan Pryce) mluvit italsky s nějakým knězem. Překlad: "Ujišťuji vás, že nic z toho nikdy neopustí tento pokoj." (HappySmile)
  • Uvažovalo se o názvu St. Frances of Pittsburgh (Svatá Františka z Pittsburghu). (HappySmile)

Reklama

Reklama