Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vítejte v Klubu odložených žen! Ve skvělé satiře bitev dvou pohlaví s chytlavými hláškami a geniální komikou tří hereckých hvězd ve špičkové formě. Bette Midler, Goldie Hawn a Diane Keaton hrají ženy z Manhattanu středního věku, které mají společné víc než jen dlouholeté přátelství. Po letech, kdy vše obětovaly svým manželům, byly vyměněny za mladší a krásnější ženy. Tato trojka je ale společně odhodlána proměnit svou bolest v zisk. Přijdou s důmyslně prohnaným plánem jak zasáhnout své bývalé tam, kde to opravdu bolí – v jejich peněženkách! Pohodlně se usaďte a sledujte, jak to vypadá, když se odložené ženy naštvou, vyrovnají se s realitou a pak získají daleko víc. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

gstudio odpad!

všechny recenze uživatele

Jeden z nejstupidnějších filmů ve vysokorozpočtovém ranku. Rádoby-feministická agitka zcela postrádá vtip, lehkost a nadhled, a tak více než hodinu a půl sledujeme trojlístek nesympatických ženských vyžírek-přísavek, které "obětovaly nejkrásnější roky" tím, že se nechaly od manželů vydržovat jako luxusní štětky. Netuším, za co se ty tři morální příšery těm svým chlapům vlastně mstí. Vždycky jsem si myslel, že feminismus bojuje za rovnoprávnost, ale tohle jde teda zatraceně jinam. Těm "medúzám" jde jen o pohodlí a o prachy a vlastně ani nepřemýšlí, čím by to měly těm svým "mašinkám na peníze" splatit. Ani chytré, ani vtipné - film je vlastně dočista stejný jako vztah s některou z těch tří ženštin - trapným a nezábavným utrácením rozpočtu za nic. ()

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Skvělá trojice dam, která ani jedna z nich neztratila šmrc a je super, že byly všechny i ve skutečnosti věkově od sebe pouze několik dní :) Hawn je jednoznačně nejlepší, nejzábavnější a je to prostě přesně její parketa. Tento film nechci nazvat feministickým, ale jak tu bylo řečeno - dávejte si bacha na odložené ženy - jsou hodně zhrzené a ochotné jít přes mrtvoly. Role Maggie Smith byla úsměvná a jen mě mrzelo, že Stockard Channing neměla více prostoru, jelikož bych si ji ve filmu ráda užila více než pár minut. "Jo, tati - jsem lesba :) A pořádná." Takových skvělých oznámení je tam bohužel méně než bych chtěla, ale za to jsem se několikrát pořádně zasmála :) Touha muže srazit na kolena kvůli tomu, že si našel mladší "model" - skvělá motivace pro změnu života :) ()

Reklama

nash. 

všechny recenze uživatele

"Ty máš tak pozitivní přístup. Ty jenom záříš. Ty budeš asi opravdu šťastná... lythium?" Zdařilá komedie, která spolehlivě stojí na svižně odsýpající zábavě a silném obsazení hlavních rolí, zejména pekelně hláškující Bette Midlerové. Pokud se to místy zadrhne nějakým slabším momentem, vzápětí to vynahradí scéna, u které se člověk skvěle baví (aukce) nebo se směje nahlas (plošina). ()

PTuranyi 

všechny recenze uživatele

Pohodová ženská komédia postavená na konflikte ženy vs. muži. To že sa trojica zrelých žien, ktoré opustili manželia a rozhodli sa so svojím osudom vyrovnať s hrdosťou, rozohráva množstvo komediálnych situácií. Hlavne keď sú hlavné hrdinky každá svojská. Trojica Bette Midler, Goldie Hawn, Diane Keaton má na to dobré predpoklady. Aj produkcia dokáže navodiť uvoľnenú atmosféru a scenár ponúka niekoľko originálnych gagov napr. keď je Goldie Hawn v modrej pleťovej maske a v pozadí je Warholova parafráza s jej podobizňou. Žiaľ rozcitlivená postava Annie Diane Keaton podľa mňa veľmi nesedí a Bette Midler nie je veľmi zábavná. Goldie Hawn vychádza z tohto tria najlepšie čo je zrejme tým, že má podobných postáv na konte viac. Mihne sa tu ešte Maggie Smith a Sarah Jessica Parker. Bonusom sú originálne úvodné titulky v štýle "Kdo chce zabít Jessii?" a cameo Ivanky Trumpovej. 65% ()

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Klub odložených žen je lehce feministická komedie, kde se ženy mstí mužům. Snad se dámy nebudou inspirovat. Režisér Hugh Wilson se uvedl výbornou Policejní akademií, ale pravda, nic slavnějšího už natočit nedokázal. Tento film by tak mohl patřit na druhé místo mezi jeho známější počiny. Dohromady dal opravdu zajímavé herečky. Tak předně Bette Midler jsem vůbec neznal. O Goldie Hawn jsem zase netušil, že už měla v rukou Oskara. Jinak je to ale typicky komediální herečka. Diane Keaton není klasická představitelka srandy, ale v tomto filmu ukázala, že komedie zvládá taky dobře. Je s podivem, že zrovna muž si vzal na paškál muže, ale pravda je, že původní námět pochází od ženy. Manželé jsou zde zobrazeni jako nevěrníci, kteří své manželky s železnou pravidelností opouštějí v jejich zralém věku a nalézají si mladé, leckdy hodně mladé přítelkyně. Ne ovšem se zdaleka takovým intelektem, který však nahrazuje mládí a fyzická krása. A právě tomu se rozhodly ženy učinit přítrž. Neříkám, že to není úsměvná komedie, ale drobné chyby žen jsou tu prezentovány jako lehké nedokonalůstky, které rozumný muž překoná. Tedy na mužích vše špatně, na ženách to nevadí. Stejně tak asi bude běžnému divákovi trochu vzdálené prostředí. Všichni aktéři se sice pohybují v různých sférách, ale shodné mají bohatství a majetek a to se pak vše řeší snáz a jednodušeji. ()

Galerie (34)

Zajímavosti (22)

  • Film se v roce 2009 dočkal muzikálové verze. (Olík)
  • Doktoři vytvořili pro Goldie Hawn falešnou kolagenovou injekci tak, že jí do rtů píchli neškodný fyziologický roztok. Hawn později poznamenala, že tato zkušenost byla docela bolestivá a odradilo ji to od toho, aby někdy ve skutečnosti zkoušela kolagenové injekce. (HappySmile)
  • Oscar, kterého Brenda (Bette Midler) veme do ruky u Elise (Goldie Hawn) v bytě a pronese, že je na něm vyryto "Porazím Meryl...", je skutečný Oscar, kterého Goldie Hawn získala za svoji roli ve filmu Kaktusový květ (1969). (Dixieboy)

Reklama

Reklama