Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Fester Addams už je dlouhou dobu nezvěstný. Jeho bratr, patriarcha rodiny Gomez Addams, se cítí za jeho zmizení odpovědný a lituje desítek let, které strávil bez něj. Každý rok v den výročí Festerova zmizení pořádá Addamsova rodina seanci a prosí o jeho návrat. Po pětadvaceti letech se konečně dočkají odpovědi. Muž odpovídající Festerově popisu zaklepe na dveře jejich sídla, s pochybnou psychiatričkou jménem dr. Greta Pinder-Schlossová a rodinným právníkem Tullym Alfordem po boku. Podle nich se Fester ztratil v bermudském trojúhelníku a nyní trpí amnézií. Je tenhle člověk skutečně Fester? (Cinemax)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (436)

Džejkop 

všechny recenze uživatele

Rodinka ze záhrobí, z Marsu, z říše divů, ze sna nebo z blázince. To všechno na tuhle rodinu dokonale sedí, což napovídá že se s nimi člověk nenudí. Dokáží vykouzlit pohodovou atmosféru plnou černého humoru. Především skvělá je Wendesday, Fester a samozřejmě sluha Lurch, kterého bych v noci nechtěl potkat. ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Oba díly Addams Family patří mezi moje nejoblíbenější hororové komedie, především díky obrovskému množství černého humoru, který je zde divákovi presentován se vší vážností a precizností. Místy je dokonce lehce morbidní, ale režisérův záměr nebyl diváky rozhodně něčím vyděsit, ale spíše pobavit a to se mu opravdu povedlo ve velké míře. Je jen málo věcí, které bych zde mohl vytknout. ()

Reklama

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Atmosférické, krásně stylizované, se slušnou dávkou černého humoru a cynismu. Addamsovic rodinka je výtečně herecky obsazena, zvláště postavy Morticie a Wednesday. Škoda, že tvůrci tenkrát trochu víc nepřitlačili na pilu, myslím tím co se morbidních vtipků týče, takhle to místy zavání klasickým americkým rodinným filmem. Každopádně solidní 4*. "Jen si pomysli, jednou tady budeme pohřbeni, bok po boku, 6 stop dole v pěkných rakvích, naše neživá těla společně se rozkládající na celou věčnost." ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 6/10 Děj 5/10 Hudba 5/10 Efekty 6/10/// +jednoznačně černý humor, stylizace postav -zápletka, děj/// Nikdy jsem to neviděl. Nebo alespoň ne celé, vždy jen po útržcích. Z nich jsem si pamatoval výtečné 2 malé sourozence (kdo tehdá tušil, kde jednou bude Christina Ricci). A jejich neustále špičkování a naschvály. U nich jsem se bavil i dnes. U ostatních postav už méně a u filmu samotného jsem se moc nebavil. Kdybych to viděl tehdá, asi na to vzpomínam. V současné době mě však film tolik neoslovil. Čekal jsem víc./// Celkem 54%/// ()

Morien 

všechny recenze uživatele

Obávám se, že jediné shlédnutí tohoto filmu na mě mělo velmi drtivý dopad. Vlasy dlouhé po zadek obarvené na černo jsem si sice nechala narůst až deset let poté, nicméně nutkání ustřihávat růžím ve váze květy mě zachvátilo hned a navždy. Christina Ricci možná už nikdy nebude lepší, zvláště mám ten pocit od té doby, co se objevuje ve filmech blonďatá, ale teprve takhle má školní (Šejkspír) besídka koule! ♥♥♥ -"Nešťastná, drahoušku?" -"Naprosto." ()

Galerie (56)

Zajímavosti (37)

  • Když na začátku filmu svítí slunce do očí Morticie (Anjelica Huston), ležící na posteli, Gomez (Raul Julia) zatáhne žaluzie se slovy: "En garde, monsieur Soleil!", což znamená: "Do střehu, pane Slunce!" (Cenobita)
  • Lední medvěd, jehož kožešina chytne Tullyho (Dan Hedaya) za nohu, se jmenuje Bruno. (Dixieboy)
  • Dům Addamsových byl postaven za 100 000 dolarů. Ten skutečný z roku 1988, stojící na adrese 21 Chester Place v Los Angeles, byl využit pouze v seriálu, a to ještě jen v první epizodě. Dnes už byste ho nenašli, budova musela ustoupit nové zástavbě a slavný dům připomíná jen původní pouliční lampa. (Kulmon)

Související novinky

Tim Burton se vrací k Addamsovým

Tim Burton se vrací k Addamsovým

18.02.2021

Režisér Tim Burton (Velká ryba, Alenka v říši divů) se upsal novému hranému seriálu o postavě Wednesday Addamsové z kultovní Addamsovy rodiny. Seriál vznikne na streamovací službě Netflix, bude mít… (více)

Reklama

Reklama