Reklama

Reklama

Kdo by se odvážil zabít dítě?

(festivalový název)
  • Španělsko ¿Quién puede matar a un niño? (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Pár anglických turistů projíždí Španělsko a dostane se do vesnice, kde však není žádný dospělý, ale jen děti, které nic neříkají a koukají na ně s potutelným úsměvem. Dvojice postupem času zjišťuje, že s dětmi není něco v pořádku, a i když jsou to jen děti, mohou být nebezpečné... (markettka)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (81)

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Manželský pár sa vyberie na dovolenku do španielska. Jednou z častí, ktoré chcú navštíviť je ostrov Armazola, kde bol mladý muž pred 11 rokmi na dovolenke. Štyri hodiny vzdialený ostrov od pevniny však už zďaleka nie tým čím bol. Minuloročný remake "Come out and play" kvalitou ďaleko nezaostáva. Jediným rozdielom medzi oboma snímkami je v budovaní atmosféry. Hlavne úvodné titulky boli pre mňa skutočne nepríjemnou záležitosťou - 60%. ()

Sarkastic 

všechny recenze uživatele

Už dlouho mě tak nemrzelo, že nepatřím k tvůrcům filmu, jako u tohohle počinu. Vymazal bych totiž z povrchu zemského celé úvodní titulky se všemi katastrofami, stejně jako příjezd do letoviska až do momentu, kdy hlavní hrdinové KONEČNĚ dorazil na ostrov. Vše předtím nejenže nebylo pro následující děj takřka zcela podstatné (a nic vysvětlovalo), ale hlavně to bylo naprosto nudné a otravné. S příjezdem do vylidněné vesnice konečně začal vlastní horor, který však byl spíš zneklidňující, než že by vyloženě měl strašidelnou atmosféru, nějaké napětí či lekačky. Nepomohl tomu ani fakt, že se víceméně pořád všechno odehrávalo ve dne, tudíž žádné výpady ze tmy, stíny či něco podobného nepřicházelo v úvahu. Vlastní řádění dětí bylo fajn, ale jak jsem napsal výše, mohlo být podstatně efektnější. Konec se mi svým cynismem zavděčil, nicméně víc jak slabší průměr filmu nepřiklepnu. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

Vrchol filmu naštěstí přichází s jeho samotným koncem, což je jen dobře, protože se alespoň vyplatí to dlouhé čekání, které prezentuje stopáž celého filmu. I přes tu stopáž je film „Kdo by se odvážil zabít dítě?“ velmi povedeným dílem, které dokáže šokovat právě scénami s dětmi, kdy ta finální je skvělá a vy so říkáte, že tohle někdo dovolil natočit. Ale přesně takhle měl ten film vypadat. ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Nesmírně zneklidňující španělský horor, který svým tématem vraždících dětí připomíná například nedávný The Children. I zde nám něco zlého a neviditelného ovládlo haranty, co je pak nutí vyvraždit všechny dospěláky v okolí. Tentokrát se však ocitáme na malém ostrově, z kterého se jen těžko uniká. Napětí mezi zdmi městečka, které se už takhle dá řezat cirkulárkou, umocňuje dusivá atmosféra horkých letních dnů. Stopáž filmu se blíží dvěma hodinám, ale za tu dobu jsem neměl šanci na malou chvíli vydechnout. Následující dění se totiž v tomhle případě hodně těžko odhaduje, což je obrovské plus. Malinko mě deptalo chování hlavního hrdiny, ale v poslední půlhodině si to u mě napravil. Tenhle opravdu tíživý a znepokojivý snímek nelze jinak než doporučit. Fakt bomba! ()

Radka_86 

všechny recenze uživatele

Tak tady jsem čekala opravdu hodně a přišlo mírné zklamání, ty části filmu kde se "něco dělo" byly velice dobré - drsné a znepokující a byla jsem při nich napnutá jako struna ale bohužel jako celek mě to až tolik nenadchlo. Táhlo se to, fakt velice pomalu až jsem se nudila a chování postav mi chvílema přišlo velmi nelogické. Navíc musím přiznat že ani herci se mi moc nelíbili, stejně tak jako krvavé záběry. 50% ()

Galerie (23)

Zajímavosti (7)

  • Holandská turistka mluví po celou dobu do telefonu německy. (Samthron)
  • Některé sekvence filmu jsou poctou filmu Ptáci (1963). Příkladem je scéna s dětmi připravujícími se k útoku na Toma (Lewis Fiander) a Evelyn (Prunella Ransome) nebo závěrečný útěk z ostrova. (hladass)

Reklama

Reklama