Reklama

Reklama

Mrtvá zóna

  • USA The Dead Zone (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Mladý muž Johnny Smith upadl po nehodě na pět let do komatu. Když se po dlouhé době probere zpět k životu, zjišťuje, že má náhle dar předvídat události. Ve své mysli může procházet prostorem i časem a vidí to, co jiní ne. Trápí jej však také vize děsivé budoucnosti, které může zabránit jedině on. S nasazením vlastního života se proto vrhá do osudové akce! (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (306)

Jordan 

všechny recenze uživatele

Aj v tvorbe Stephena Kinga aj filmografii Davida Cronenberga pomerne "normálny" mysteriózny thriller. Predloha, ktorá je viac mozaikovitá, ponúka celkom zaujímavé námety, ktoré však (podľa mňa) nerozvíja dostatočne uspokojujúco vzhľadom k potenciálu týchto tém: 1) etická a morálna dilema - ak máte možnosť zmeniť budúcnoť, urobili by ste to aj za cenu, že sa z vás stane v očiach celého ľudstva v podstate vrah a zločinec (prípadne tým prídete o slobodu, život), nehovoriac o tom, že ak jediná záruka a právo na čin, ktorý idete vykonať, je sporný a spochybniteľný už len tým, že je postavený na vratkom základe: a síce, že viete predpovedať budúcnosť; 2) náhle prebratie z dlhotrvajúcej kómy a návrat do života (táto téma je aj u kinga aj u cronenberga iba Béčková a v oboch prípadoch len jemne naznačená a to z toho dôvodu, že sa nehodí do žánru, napriek tomu je veľmi dramatická a rozhodne hodná záujmu aj preto, že som nevidel na podobnú tému veľa filmov. resp. "vážnych" filmov - nemám na mysli kadejaké zmrazovania typu austin powers, demolátor alebo hibernatus); Čo na tomto pre mňa pomerne priemernom filme vyniká, je herecký výkon skvelého Christophera Walkena, ktorý má v sebe šarm, tragédiu, mystérium i istú príťažlivosť a potom celkový chladný vizuál a zimná atmosféra filmu. ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nemá cenu tomu vyčítat, jak málo to vystihuje předlohu, v případě Kinda je to často plus. Rozhodne však jde o značné Cronenbergovo vyměknutí oproti jeho předchozím filmům. Hrdinové nemají hloubku a z tématu šlo vytěžit mnohem víc. Rozuzlení se seběhne nějak podivně rychle a několik věcí vyloženě nedává smysl. Škoda, protože námět skýtá doslova neuvěřitelné věci a téma mohlo být proměněno na jeden z nejděsivějších filmů. Takhle je to bohužel jen promarněná šance. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Obrysy budoucnosti vidím ve svých vizích příliš mlhavě na to, abych s čistým svědomím zabil někoho, kdo může za to, že mi zítřky nenabídnou automaticky se doplňující ledničku a benzín zdarma. Johnny Smith však vidí mnohem jasněji a tak se rozhodne udělat to, co udělat musí. Já nemusím, takže jsem si našel čas na další z Cronenbergových počinů, který však, na rozdíl od většiny režisérových počinů, takřka postrádá punc úchylnosti. Přesto je to snímek napínavý a nepostrádající zábavnost, i když rok výroby je na něm přeci jen znát. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Na Cronenberga překvapivě umírněný ale přesto velice povedený hororový thriller o muži, který po automobilové nehodě vidí do budoucnosti a díky tomu je schopen zachraňovat lidské životy nebo pomáhat policii s dopadením vraha. Film má povedenou atmosférou, dobře padnoucí hudbou a slušný výkon Christophera Walkena. ()

Webb 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se mi líbilo. Jsou tu sice znát začátky Davida Cronenberga, ale díky zajímavý a kvalitně poutavý Kingový předloze či režijní schopnosti Davida vůbec nenudí. Mé vtáhnutí do děje neustále nabíralo na obrátkách už od prvních minut, po půl hodině jsem vůbec nevnímal realitu a toho si já velice cením. Christopher Walken mě opět potěšil svým výkonem. ()

Galerie (97)

Zajímavosti (29)

  • Stejně jako Johnny Smith byl autor předlohy Stephen King učitel angličtiny předtím, než se stal spisovatelem na plný úvazek. (Othello)
  • Snímka vznikla podľa cca 400 stranového románu Stephena Kinga "The Dead Zone" z roku 1979. (tron)
  • Když se Smith (Christopher Walken) snaží vyhnout střele, k docílení větší reálnosti Walkenova pohybu vystřelil za kamerou Cronenberg z pistole Magnum .357 slepý náboj. (Othello)

Reklama

Reklama