Reklama

Reklama

Série(5) / Epizody(65)

Obsahy(1)

Seriál Daria je velice výstižné ztvárnění stupidity většiny žáků v amerických středních školách. Hlavní hrdinkou je introvertní intelektuálka Daria Morgendorfferová, která sice není oblíbená mezi svými spolužáky, avšak diváka spolehlivě rozesměje její suchý humor plný sarkasmu a ironie. (laserr)

Videa (1)

Trailer

Recenze (165)

crap 

všechny recenze uživatele

Daria a její signaturní sarkasmus.. tehdá bylo na MTV vícero kvalitních animovaných seriálů (až k nevíře,co je z toho teď), ale tento u mě vyhrává na plné čáře. Opravdu velmi vtipný a hudebně nabitý seriál. Pokud máte rádi dobrou muziku a značnou dávku ironie, neváhejte a obohaťte své obzory tímto kultovním kouskem. ()

mikehoblog 

všechny recenze uživatele

Co se týče animovaných věcí, tak všechno u mě závisí hlavně na stylu animace (tj. jestli je to vůbec koukatelné, nebo ne). Musím říci, že v tomto případě mne právě animovaná stránka moc nenadchla. I tak se ale přes to dokážu přenést a sledovat další a další díly. To už asi o něčem vypovídá.............."Nebudu po svý mámě střílet. Aspoň ne barvou." ()

Reklama

Drom 

všechny recenze uživatele

Je právě tolik, kolik je, a vaše oblíbená televizní stanice vysílá další díl seriálu Lawndale 90210. Postavičky sice kreslené však zcela omyvatelné! A není to klasickej sitcom vzhledu té blbinky Beavis and Butt-Head. Asi takhle totiž mělo vypadat ve druhé sezóně zvrhnuvší se Beverly Hills. Nemluvím o tom bahně, kde staroši hrajou mladý vyznavače lobotomie. Příhody přemýšlivé studentky a absurdit jejího daleko realističtějšího světa středoškoláků mě bez výhrad baví. Zcela nejvíce pak vtipné charateristiky situací a lidí z úst jejích či výtvarně nadané kamarádky. A prý že nezapadat není cool, co? Jeden z těch nejlepších amerických animáčů plný prapodivných situací námětem jak z telenovely a hromada úchylných charakterů. Výborným hodnotím, že divák je baven absurditou bežné reality, než aby dílo absurditu vyrábělo a v ní pak těžkopádně plavalo. Asi jako se to stalo u podobně flegmatického Ugly Americans. Smutné naopak je, že obrýlená slova jsou pravdivá a není to až tak exaltované zpodobnění světa. Next on Sick Sad World... ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Už teď se cítím k smrti vyčerpaná univerzitou a to jsem teprve na střední." I já jsem býval takový - ošuntělý sarkastik mezi samými jedinečnými, umělými a cool spolužáky. Dneska již jsem krásný, báječný a dokonalý, takže pro mne je Daria už jen krásnou vzpomínkou na to, že být přirozený taky nebylo špatné. Jednou se k tomu určitě vrátím a budu se s ní bavit na účet všech, kteří smysl svého života nacházejí ve zprávách bulváru, účesech fotbalistů a tetování zpěváků. ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

Bohvie, či by sa mi to aj dnes páčilo, ale podľa toho, ako si tento seriál pamätám z mladších liet, to bola parádička. Jednak mi ako decku predstavil koncept sarkazmu, jednak hral na rebelskú strunu každého mladého človeka. Geniálny situačný aj slovný humor v ktorom salám-párky Daria a Jane stoja v protiklade ku komformným žiakom amerických high schools. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (7)

  • Poslední díl seriálu, "Boxing Daria", byl napsán, aby zakončil seriál. MTV ale tvůrcům nabídla ještě jednu šesti až sedmidílnou řadu, a po usilovném naléhání fanoušků Glenn Eichler souhlasil s kompromisem, místo nové série zakončil celý seriál 90-minutovým filmem s názvem Is It College Yet?. (Tom Riddle)
  • Postava Darii je volně založená na synovi Glenna Eichlera, tvůrce Darii. (Tom Riddle)
  • Seriál je spin-off veleúspěšného Beavise a Buttheada. V něm byla Daria vytvořena jako vedlejší postava svou inteligencí a suchým humorem protikladná k hloupým hlavním hrdinům. (Tom Riddle)

Reklama

Reklama