Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Príbeh o štyroch robotníkoch, ktorí sa jedného dňa ocitnú bez práce. Keďže je pod ich úroveň zaevidovať sa na úrade práce a tobôž prejsť nejakou rekvalifikáciou, rozhodnú sa situáciu riešiť po svojom a založia si vlastnú firmu. Za posledné peniaze si odkúpia nákladné auto a vrhnú sa do podnikania. Nič však nie je také jednoduché ako sa zdá byť, nie len v podnikaní, ale ani s milujúcimi, hašterivými, smutnými manželkami a nepodarenými deťmi. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (141)

Chrysopras 

všechny recenze uživatele

Drama reflektující sociální témata v "razovitem" regionu. Jistě dobrej nápad. Ovšem přišlo mi to tak napůl cesty. Herecký výkony tak ve stylu polojasno - herecká slunce, např. mistr Bareš, zahalují mraky ( např. mě zcela nesympatický p. Martinka ). Osobně bych podusil hrdiny víc v tý "socdramatický" rovině a nesnažil se pořád o to odlehčování. Ovšem za shlédnutí to určitě stojí. ()

Martin741 

všechny recenze uživatele

Jo, jo veruze som nasiel suzvuk s vystudovanymi filmovymi teoretikmi - elitarmi. Najprv som si urobil na lofasovi pred projekciou 3 uzly abych nechodil chcat a aby som konecne pochopil, preco to kurva tie vystudovane filmove teoretiky tak brutalne nadhodnocuju. A jo, no jasne, v 22. minute som vo filme objavil integralnu absenciu profundalnych filozofickych paradigmat a v 55. minute sa mi vo filme zjavila aj frustna interpretacia behavioralnych predispozicii singularnych charakterov. A vo filme som objavil aj take zakodovane odkazy a skryte inotaje, o ktorych nemaju najmensieho tusenia nielen reziser, ale ani herci 10 % ()

Reklama

Silverluv 

všechny recenze uživatele

Působivě a citlivě natočená, tak trochu černá, sociální tragikomedie. Osudy čtyř přátel, kteří se ze dne na den ocitají tzv. na dlažbě a snaží se s tím poprat. Každý z nich je trochu jiný, každý řeší problémy po svém. V současné době velmi uvěřitelný příběh, velmi uvěřitelné herecké výkony (Výborní Navrátil, Bareš, Kostelný a Martinka v mužských hlavních rolích, za ženy kralují tradičně dobrá a přesvědčivá Petra Špalková a mladá Lucie Žáčková). Zábavné i smutné zároveň, svěží a vtipné, tak trochu připomínající britské komedie typu "Do naha". A tím, že je to vše naprosto trefně umístěno do Ostravy, ve které jsem ztrávil svá studentská léta a kterou znám takřka dokonale, si u mne pan režisér hodně šplhnul. ()

svik 

všechny recenze uživatele

Hodnotím za 2........Typicky český dějově nesouvislý celkem úsměvný a poutavý film. Příběh je svou kvalitou téměř srovnatelný s nedávno zveřejněným snímkem ŠTĚSTÍ . Herecké obsazení téměř nenápadných herců bylo celkem slušně provedeno , jen co mi snad scházelo byl dokonalejší scénář, ketrý filmu celkem dost škodil. Takže nepromarněný čas paráda. ()

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 7/10 Hudba 7/10 Efekty 6/10/// +dobří herci, povedená snaha o sebekritiku Ostravska, některé scény jsou fakt úlet -no někdy se postavy chovají opravdu uhozeně a jde to až moc do extrému/// Příjemný film. Hlavně ze začátku vtipný, později více bezradný, depresivní a drsný. Casting je zajímavý, trošku neokoukaný. Petře Špalkové to extrémě seklo a Csongor Kassai je takovej atyp. Protože ve mě film zanechal zvláštní pocit, přikloním se ke 4*. Nenudil jsem se./// Celkem 71%/// ()

Galerie (18)

Zajímavosti (10)

  • Původní scénář se odehrával v Bratislavě, ale kvůli nedostatku financí se musela výroba přesunout do Ostravy. (imro)
  • Anglický název snímku je „The City of the Sun or Working Class Heroes“. (imro)
  • Snímek měl premiéru 19.4. 2005 v Ostravě a o den později v Bratislavě. V žebříčku návštěvnosti v České republice debutoval na 10. místě. Po dvou týdnech promítání měl na kontě 7 123 diváků. (imro)

Související novinky

Český lev 2005

Český lev 2005

27.02.2006

V sobotu 25. února 2006 proběhlo v paláci Lucerna předávání 13. ročníku výročních filmových cen České filmové a televizní akademie, Český lev. Podle všech očekávání si pro nejvíce sošek přišli lidé,… (více)

Reklama

Reklama