Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh černé vánoční komedie Doblba! se odehrává v rozvětvené rodině Mukových. Hlavním hrdinou je Karel Muk, jednoduchý chlapík s jednoduchými sny, žijící poněkud stereotypním manželským životem s Terezou, nevlastní matkou Karlovy dcery Valinky. Řečeno slovy scénáře: Karel pracoval dlouhá léta jako správce hřbitova a s oblibou říkal : Jistá je jen smrt, ale nikdy si nepřipustil, že by se ho mohla nějak dotknout. Nebylo toho moc, za co by se ho dalo pochválit. Bratr Robert Muk je naopak sebevědomý a praktický podnikatel a nejmladší Pavel jakoby se stále nemohl rozhodnout, zda najít smysl života v ochraně šumavských hvozdů nebo v erotických hrátkách se sekretářkami. Jednoho dne, krátce před Vánocemi spadne rodině Mukových do klína nečekané dědictví. Náhlá možnost zbohatnutí je jakýmsi spouštěcím momentem pro řadu osudových událostí, které jednotlivé členy rodiny trochu svedou z nastoupených cest, některé nasměrují na cesty úplně jiné a cesty těch dalších se dostanou téměř ke svému konci. Nic už nebude jako dřív. A náhody neexistují.Všichni musí přehodnotit své žebříčky životních priorit. A přitom platí pravidlo: jakékoliv vaše činy se vám jednou v dobrém či ve zlém zúročí. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (332)

igi B. 

všechny recenze uživatele

Hm, doufám, že tedy i všem zúčastněným se tahle srajda jednou zúročí... :-/ . . . Jo, zasmál jsem se párkrát, ale nebylo to kvůli tomu pitvoření a šklebení zasloužilých nýmandů pod vachrlatou rejžiserskou taktovkou. On ten >černobarevný< námět je samozřejmě výborný, dojebaný ovšem pro současný(?) český >film< (?) typickou rozbředlostí a tlačením a tlačením a tlačením... A pila to zjevně nebyla, dokaďáka! . . . Tak hlavně že vyšly všechny ty PéPéčka, votočily se love a všecko je zase jak dřív. Jedna hvězda se sebezapřením technická za tu řemeslnou rutinu a víc už za tu šmíru kulový... Ale začudlilo si tam i pár naprostých nul z té naší Stolice i vod Brniska, do šaška, že... °-[.. - - - P.S. Proč tohle >dílo< koprodukovala naše >veřejnoprávní< mi zůstává záhadou. Asi si sráči nevšimli, že socializmus skončil před tehdy patnácti lety! Jo, voni to maj vlastně pražský čudláci jinak! Tak nezapoměňte si zase ve Vejvarech zafňukat, jak je málo peněz na tu kultůru, případně tam rovnou prolézt nějaký ty kaďáky... Hnus... - - - - - (Poprvé viděno 26.3.2011 na prímavizi, hodnocení 4128., komentář zde dvestěsedmnáctý - 26.3.2011) ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Čo všetko môže spôsobiť nečakané dedičstvo.... Áno, tak to už na svete chodí, že pokiaľ ide o peniaze, ako prví sa vždy pohádajú príbuzní. Ide o takú zvláštnu kucapacu, ktorú výrazne drží nad vodou herecké umenie Jaroslava Dušeka, na ktorom to všetko stojí a padá. Jeho groteskný humor je prazvláštny ale vždy funguje. Priemer. 60/100 ()

Reklama

Gimli 

všechny recenze uživatele

Film, v němž je zbytečné a naivní hledat nějaká hlubší sdělení. Pokud by tam přecejen byl nějaký náznak něčeho takového, tak je to terčem humoru, ne apelem. Jsem rád, že zase jednou vznikl český film, který není o laskavém, případně zhuleném českém člověku. Bavil jsem se dobře. Vyhrocování situací ad absurdum se daří na výbornou. Celý film je nabit humorem, který podle mě hodně lidí mylně považuje za snahu o jakési moralizovaní apod. Vlastně ani nevím, proč nedám 5*. Možná s tím počkám, až to uvidím znovu. ()

decouble 

všechny recenze uživatele

Doblba! obsahuje asi tak pět vcelku dobrých vtipů, ale jinak je to klasická vachlerovsky - českolvová trapná zábava. To znamená velmi nudné, nastavované, zbytečně prodlužované (obzvlášť vánočné scéna) a k uzoufání amatérské. Vachler natočil špatný a ve své podstatě iritující film a ani (pro mě) zábavný Čtvrtníček na tom nic nezmění. P.S. i hudba je příšerná. ()

rakovnik 

všechny recenze uživatele

Film jsem viděl dvakrát. Poprvé bych mu dal snad pět hvězdiček a kamarádům vyprávěl některé scény, napodruhé jsem měl chuť dát odpad a přepnout na jiný kanál ještě před koncem. Ani nevím, co se v mé mysli změnilo, ale asi jsem udělal chybu v tom, že jsem se podruhé podíval. Ale je to moje chyba? Vtipu je v tomto filmu dost, problém je ale v tom, že mi nějak nesedí celkově. Některé scény jsou velmi povedené, některé otřesné. A takové je i moje hodnocení, spíše než *** tak 2 a půl hvězdy. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (7)

  • Dceru Valinku hrála dcera režiséra Petra Vachlera Valerie. (Haniczka)
  • Natáčení probíhalo také v Praze. Například na Vyšehradském hřbitově nebo v krematoriu ve Strašnicích. (SONY_)

Reklama

Reklama