Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kdesi v dávnověku se vejce z rozbitého dinosauřího hnízda dostalo díky náhodě na malý ostrov, kde žijí lemuři. Ti vejce objevili zrovna ve chvíli, kdy se z něho vyklubal malý dinosaurus. Lemuři se ho ujali a pojmenovali ho Aladar. Jednoho dne ale na planetu Zemi dopadly meteority a způsobily děsivý požár na ostrově, kde žili. Jen díky Aladarově velikosti se lemuří rodina, která ho vychovala, zachránila. Aladar s nimi na zádech přeplaval na blízkou pevninu. Tam se přidali ke skupině mírumilovných dinosaurů. Díky následkům vesmírné katastrofy a krvelačnosti hladových predátorů se ale často ocitnou ve velmi nebezpečných situacích... (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (190)

DHDV 

všechny recenze uživatele

I když hodně starý „animák“, tak je jeden z těch lepších. Zajímavá animace a krásný příběh (jednoduchý). Tento film je zaměřen na dětské publikum, ale i dospělí s dětmi se na to vydrží dívat. Proti tomuto filmu nic nemám, je to prostě film na který sice rychle zapomenete ale při sledování rozhodně trpět nebudete… ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

A žili šťastně, dokud za pár let stejně všichni nevyhynuli. :-) Dějově naprosto šablonovitá disneyovka vyčnívá neobvyklým a nákladným zpracováním, kdy animátoři doplnili digitální potvory do předem natočených záběrů reálných lokací a prostředí. A jde bezpochyby o úžasnou podívanou, podpořenou navíc naprosto dechberoucím soundtrackem Jamese Newtona Howarda. ()

Reklama

ConanVJ 

všechny recenze uživatele

Dinosaurus je pohádka s jednoduchým příběhem, skvělou hudbou a parádní technickou stránkou. Příběh je o putování Aldara a jeho přátel z rodného místa, které je zničeno asteroidy a hledání nového domova. K tomu si přidejte klasické témata, jako je milostný vztah, rivalita vůdce stáda s hlavním hrdinou a pronásledování dravci. To celé je mixnuté do pohodové podívané. Mě osobně chybí v příběhu víc vtipných scének u kterých bych se pobavil. Takhle mi to přijde místy slaboučký. Hlavně za technickou stránku filmu dávám 70% :) ()

Blacki 

všechny recenze uživatele

Nedokážu překousnout, že tam jednomu ankylosaurovi (nebo něco podobného) říkali Punťo. Nevím jestli to je i v originále, ale podobná jména dinosaurům, to mi teda vadí. A že by dinosaura vychovávali opice? To je teda vrchol hlouposti. Když pohádky o dinosaurech, tak ať to má trochu úroveň. K čemu je, že to má dobrou animaci a efekty, když je to nesmysl. ()

duklak2 

všechny recenze uživatele

Mým přáním vždy bylo, setkat se s dinosaury. Bohužel to je jen sen, který se mi asi nikdy nesplní. A tak si to musím vynahrádět tím, že se na ty monstra dívám prostřednictvím filmů. Vůbec jsem neměl tušení, že existuje tento snímek, který je téměř dokonalý. Příběh je sice v podstatě o ničem, ale to nemění nic na tom, že je Dinosaurus suprovej animák. Film vyniká hlavně akčními scénami a dokonalou animací. Po dlouhé době hodnotím film pěti hvězdami. ()

Galerie (49)

Zajímavosti (25)

  • Na filme pracoval tým 48 animátorov. Jedna tretina z nich dovtedy pracovala len tradičnou technikou kreslenia rukou a jedna tretina už mala skúsenosti s počítačom generovanou animáciou. (pravo)
  • Tvůrci začali na filmu pracovat už v roce 1994. (HappySmile)
  • V celom filme sa objaví 30 rôznych druhov prehistorických zvierat od 30-centimetrovej jašterice až po 36 metrov dlhého a 100 ton vážiaceho Brachiosaura. (pravo)

Reklama

Reklama