Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V chladných zdech zámecké budovy Ústavu šlechtičen žijí pod vševědoucím dohledem Madam a Šafáře mladé dívky. Přísná výchova z nich, alespoň na první pohled, vytváří dokonalé zmenšené kopie dospělých. Pouze o samotě, hlavně v rozlehlém parku, co obklopuje Ústav, mizí nucená přetvářka a děti nabývají své charaktery. Tři schovanky Ústavu - hraběnka Beatrix, Mylady Lan-Anh, jejíž otec je čínským velvyslancem, a křehká Infantka Eleanor - vítají nově příchozí, princeznu Viktorii. Ta přináší do společenství dívek další dimenzi - lásku, co chová k vévodovi Kristiánovi a kvůli které je svými královskými rodiči zde, daleko od domova, ukryta... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (27)

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Podivnost s pěkným námětem, ale notně pokulhávajícím provedením. Myslím, že by se z toho dala udělat pěkná minisérie pro děti, kdyby se udělalo několik změn ve scénáři. Dialogy jsou papírové až hrůza a jedenáctiletá holčička zamilovaná do vévody Kristiána? To mi přišlo kapku mimo. Raději slečny postaršit o pár let, nebo ubrat love story, která se do dětského příběhu pro děti prostě nehodí. A král skřítků štěstí? Nejhloupější skřítek v historii televizního vysílání. ()

Mykolovna 

všechny recenze uživatele

Je vidět, že tady pohádku hodnotí spíše dospělí:(.... Je to velice originální a zdařilé dílko. Má to atmosféru, je v tom napětí a nechybí tomu ani love story pro děti jako stvořená - zamilovaná dvanáctiletá princezna! A KOSTÝMY - to je opravdu BOMBA!;-)...To se jen tak nevidí. Strhující hudba, která na člověka opravdu zapůsobí. Kraus jako hnusák je vážně dobrej. Holčičky jsou velice různé, každá z nich je něčím strašně zajímavá. Podle mě je výběr herců moc dobrý a režie přímo geniální. ()

Reklama

Master19 

všechny recenze uživatele

Po hříchu jediný film Jasminy Blaževič. Od první minuty je jasné, že nejde o klasickou českou pohádku. Je to mrazivý horor, ve kterém se střídají úžasně nasnímané scénky s těmi slabšími. Malé herečky jsou tak půl na půl, ale dospělý casting je perfektní. Dokonce i Jitka Asterová je výborná (!), Kraus a Šteindler klasika a Vilma Cibulková skvělá. Jiří Lábus tam nehraje, je to jen hlas toho prdícího skřítka štěstí. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Nenene, já se omlouvám, ale tohle nejde. A tento paskvil si říká pohádka? Úplně čistý odpad! ve všech ohledech. * dávám tak trochu ze soucitu a za výkon zde nejmenované herečky, která zvárnila hraběnku Beatrix. Jinak katastrofa. Jak příběhově, tak herecky! Hlavní hrdinka byla obzvláště špatná. Dyť to němělo skoro děj a ten závěr byla solidní katastrofa. Vtipná Lábusův dabing sice zafungoval, ale film ho totálně udupal. Připadlo mi to jako úplná amatéřina ze školního klubu. Omlouvám se, ale tohle nemá s pohádkou nic společného! ()

Mariin 

všechny recenze uživatele

Pohádkový příběh se zvláštní atmosférou a koloritem 19. století, v němž na začátku vystupuje docela strašidelná věštkyně. Uzavřená dívčí společnost se nachází na zámku v ústavu pro výchovu šlechtičen, princezen a infantek. Ke šťastné lásce 11 leté princezny pomůže bizarní skřítek, který je jakýmsi legračně nemotorným předchůdcem počítačově dokonalého Gluma v Pánovi prstenů. Zámeckého šafáře hraje Jan Kraus, neméně ošklivý než skřítek, ale na rozdíl od něho je postavou zápornou. Celkové hodnocení: nekonformní pojetí nedělní pohádky, které má své půvaby a na menší děti určitě silně zapůsobí. Tři a půl. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (2)

  • Ve vedlejší roli vévody Kristiána se objevuje Jan Maxián, jehož postava za celou dobu nesesedne z koně a nepromluví. Navzdory tomu byl později Jan Maxián známý převážně jako dabér. (JUK_JANA)
  • Pohádka se natáčela v exteriérech (nádvoří, zahrada) i interiérech (reprezentační sál, velká jídelna, chodba v 1. patře) zámku Krásný Dvůr na Lounsku. (HonzaBez)

Reklama

Reklama