Reklama

Reklama

Appleseed

  • Japonsko Appleseed (více)
Trailer

Je rok 2131, konec 3. světové války, země je na pokraji zániku. Do města Olympos, ovládaného genovou manipulací vyvinutými Bioroidy, přijede legendární mladý bojovník Deunan Knute a jeho dřívější společník Briareos, který za války utrpěl osudná zranění a proto byl operací změněn na cyborga. Bioroidům je určen mnohem kratší život, než lidem, protože genovou manipulací byl u nich potlačen bod rozmnožování. Většina lidí se Bioroidů bojí a proto, když je teroristickým útokem zničeno centrum pracující na prodloužení jejich životního cyklu, nastane válka. Deunan a Briareos se přidají k mírovým vojskům Olymposu a postaví se proti hrozbám Bioroidů. V tom okamžiku se objeví legendární „Appleseed kód“. (Mirax)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (151)

klerik 

všechny recenze uživatele

Kvalitné anime scifíčko, ktoré má skvelú akciu, primeraný príbeh a super hudbu. Všetko je OK, ale popri kvante úžasných anime (GITS I, II, Final Fantasy VII, Vampire Hunter D...) film ničím natoľko nešokuje, aby sa stal nezabudnuteľným (snáď len niektoré akcie). Nejde moc do hĺbky, ale zodpovedne poteší... ()

Skejpr 

všechny recenze uživatele

mnooo... Vizuálně se filmu nedá vytknout vůbec nic, ale abych řek pravdu... Ruční animace kombinovaná s počítačovými exteriéry, použitá v GitS 2 mi seděla mnohem víc. Klasické Anime postavy děláne na PC a snažící se vypadat jako kreslené mě až nepříjemně často nechávaly chladným, a některé emoce mi nepřišly přesvědčivé. Nejpřesvědčivěji kupodivu působila postava Briarea, i se svým Králičím úborem působil živěji než hlavní hrdinka. Jinak filozofování zde bylo poskrovnu, především akce, akce a akce. Ta nemá chybu... ale nějak sem se rozmazlil jinými anime filmy( i když moc sem jich taky neviděl) a u "Jadřince" postrádám onu genialitu, která mne u jiných Anime děl vždycky dostane. Čisté 4 hvězdiičky. ()

Reklama

Soweek 

všechny recenze uživatele

Nevím jestli to ti Japonci dělají schválně, že při dnešním vývoji animace mají pořád kreslené postavičky. Každopádně velmi dobře animované prostředí a v něm tyto kreslené postavičky na mě působí velmi realisticky. Já vím, že to je film plný kyborgů a bioroidů, ale po celou dobu prostě věříte, že to tak je, že se to klidně může stát...Film vás celého pohltí do sebe a nepustí dokud není konec. 4,5* ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Mám z Appleseedu docela smíšené pocity. Na jednu stranu, jistě dobré dobré anime, pěkně nakreslené a vcelku akční, ale na druhé straně, příšerná hra na city, tebe nechci ztratit, já zase tebe a stále dokola, mělo to být o trochu více chlapácké, ikdyž hlavní roli ztvárnila holčina Deunan. A ještě jsem měl pocit, že už jsem podobný příběh viděl aspoň 100x. Takže originalita by taky neškodila... ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Asi jsem moc unavená (psychicky) na to, aby mě to nadchlo. Jo, grafika velmi dobrá na svou dobu ;-) a chvílemi, kdybych položila prsty na klávesnici a "zainprovizovala", připadala bych si, že hraji dobrou hru :-) A možná jsem divná, ale chtěla bych v té době žít. Aktivně. A tak nějak mě to zaujalo. Chvílemi jsem myslela na Orwella a chvílemi nad vlastními myšlenkami, které jsem probírala tuhle s kamarádkou, když jsme šly ze hřbitova. Budoucnost lidstva. Jeho osud. Snad je jen dobře, když je tu nechci vypisovat X-) Přesto všechno nemůžu dát více hvězdiček. Krásná myšlenka není vše, když člověk občas zazívá a touží po dalším, jiném, obrazu. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (5)

  • Citát z Bible na začátku filmu pochází ze Zjevení 12:4. (Geriel)
  • Ve scéně, kdy Deunan následuje Briareose do šatny, všechny skříňky jsou zavřené. Když však Briareos odejde, Deunam kopne do dvířek otevřené skříňky, která byla v předchozím záběru zavřena. (Geriel)
  • Ve scéně, kdy se generál Uranus pokouší na střeše přesvědčit Deunan a Briareose, aby mu dali přívěsek Appleseed, prší. Jejich vlasy jsou však suché a pohrává si s nimi vítr. (Geriel)

Reklama

Reklama