Reklama

Reklama

Na plovárně

(pořad)
Talk-show
Česko, 1998, 928x26 min

Režie:

Jan Hojtaš

Scénář:

Marek Eben

Hudba:

Marek Eben

Účinkují:

Marek Eben (moderátor), František Němec, Hana Maciuchová, Robert Redford, Karel Gott, Marie Rottrová, Liv Ullmann, Terry Gilliam, Ester Kočičková (více)

Obsahy(1)

Televizní talk show Na plovárně se objevuje na obrazovce hlavního programu České televize už od roku 1998. První díly byly natočeny v prostorách zrekonstruované pražské "občanské plovárny" (odtud název). Poté se natáčení přesunulo do příjemného prostředí klubu Avion. Tady nalezl štáb plné pochopení, skvělé zázemí a klid pro práci. Natáčení plovárny není časově omezeno a po sestřihu jeho vysílací podoba činí cca 25 minut. Nejedná se o žádnou bulvární nebo investigativní žurnalistiku, ale o klidné a milé povídání se zajímavými lidmi z celého světa. Tato skutečnost je podepřena osobou hostitele, kterým je velká hvězda obrazovky České televize, pan Marek Eben. Marek je znám jako herec, muzikant a především jako TV presenter. Jeho milé, inteligentní a seriozní vystupování mu vyneslo nesmírnou popularitu a je hlavním důvodem skutečnosti, že za celou dobu trvání "plovárny" nabídnuté natáčení nikdo neodmítl. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (278)

Radek99 

všechny recenze uživatele

O tom, že ve všem a všude je důležitý především lidský faktor, se přesvědčíte i v oblasti televizní zábavy v této osobité talk show... kde vládne etalon českého moderátorského řemesla - Marek Eben ! Je až neuvěřitelné, jak je tenhle muž kultivovaný, příjemný a přitom si drží tak svůj vysoký moderátorský standard... Gentlemanská, inteligentní a zábavná kultivace diváka, tak bych to nazval... ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Marek Eben je pro mě osobně zárukou vysoké kvality (spisovné libozvučné češtiny), inteligentního, civilního a velmi příjemného (uklidňujícího) projevu (vystupování), které následně přenese i na své hosty, Ti se následně uvolní, otevřou (pro verbala a spol myšleno obrazně) a člověk (divák) se tak o nich (troufám si zde tvrdit) dozví daleko více ze soukromého a profesního života, než byli původně dotyční ochotni na sebe prozradit. Minuty strávené u jeho pořadu pro mě osobně nejsou žádnou ztrátou času, ale naopak příjemným setkáním se zajímavými lidmi a jejich život. postoji a názory. ()

Reklama

Karlos80 

všechny recenze uživatele

Ano, je to pořad pro inteligentnější část tv publika a převážně pro různé intelektuály apod. Pořád nám všem má co nabídnout a proto se na něj tak rádi koukáme. Jde o tradiční talk-show, kdy si pan Eben povídá se známými ale i s méně známými osobnostmi našeho ale i světového showbyznynu a nejen z něho. Výběr hostů je pečlivý a profesionální projev Marka Ebena, jako vždy tradičně na vysoké úrovni. Pokleslé a nenáročné televizní publikum a toho u nás stále bohužel přibývá, sleduje "NOVÁCKOU" přiblblé show typu "Prásk" apod, a ta druhá strana takovejch 30-40% obyvatelstva, tento netuctový a u nás téměř ojedinělý inteligentní pořad, který je samým balzámem na duši. ()

MurielRezek 

všechny recenze uživatele

Kultivované, milé a poklidné povídání se zajímavými hosty z celého světa. Naposledy jsem viděla moc hezký rozhovor, který vedl Marek Eben s českým lékařem Janem Trachtou, dnes už i úspěšným spisovatelem (jeho "Tichý dech" bere dech). Uvědomila jsem si, že oba pánové mají něco hodně společného. Nechybí jim nadhled, skromnost a pokora. Je to laskavost, která vychází z jejich nitra. Mladý chirurg Jan Trachta absolvoval v barvách humanitární organizace Lékaři bez hranic (MSF) 10 misí, pracuje v extrémních podmínkách, pomáhá i uprostřed válečných zón. ()

mirliflore 

všechny recenze uživatele

Výborný inteligentní pořad, na který se vždycky rád podívám, je to vždycky velmi zajímavá a i poučná skoropůlhodina, a to i v případě, kdy mi třeba host nic moc neříká nebo mi na první pohled při čtení TV programu nepřijde atraktivní. A to už je opravdu umění, zaujmout i v takových případech. Marek Eben prostě umí. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (21)

  • V roce 2013 byl natočen 500. díl. (P. J. D.)
  • Autoři pořadu pošilhávali po znělce z písně Bobby McFerrina – „Don't Worry Be Happy“. Když se ale dozvěděli cenu, couvli. Pořad měl za 14 dní startovat a Eben byl požádán, zda by nedodal něco svého. Stihl to, jak už dnes víme. Jeho znělka otevírá pořad již 20 let. (sator)

Reklama

Reklama